با محرومیت موقت رییس فدراسیون بین المللی فوتبال و رییس اتحادیه فوتبال اروپا، گزینههای احتمالی برای به دست گرفتن ریاست این دو نهاد مهم جهان فوتبال مطرح شدهاند. رییس کنفدراسیون فوتبال آفریقا یکی از گزینههای احتمالی به دست گرفتن ریاست فیفا است.
سپ بلاتر رئیس سوئیسی فیفا روز پنجشنبه در بیانیهای که از سوی رئیس کمیته اخلاقی فیفا منتشر شد، برای ۹۰ روز با محرومیت روبرو شد. میشل پلاتینی رییس یوفا نیز با محکومیتی مشابه مواجه شده است. دوره این محرومیتها ممکن است افزایش پیدا کند.
این احکام در ارتباط با پرونده پر سر و صدای فساد مالی و رشوه گیری مسولان فیفا صادر شده است.
طبق اساسنامه فیفا، در چنین شرایطی باسابقهترین معاون رئيس باید بر مسند ریاست موقت این نهاد ورزشی بین المللی بنشیند. جایگاهی که هم اکنون متعلق به عیسی حیاتو رییس کامرونی کنفدراسیون فوتبال آفریقا است.
انتخابات برای گزینش ریاست بعدی فیفا ماه فوریه ۲۰۱۶ انجام خواهد شد.
برای جایگزینی میشل پلاتینی در ریاست یوفا نیز ماریا آنخل ویار رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا گزینه اصلی خواهد بود. وی معاون پلاتینی و بالاترین مقام این سازمان پس از این ستاره نامدار سالهای نه چندان دور فوتبال فرانسه است.
از میشل پلاتینی پیشتر به عنوان یکی از گزینه های اصلی به دست گرفتن ریاست فیفا نام برده میشد.
گرچه خود آقای ویار نیز در ارتباط با یکی از پروندههای مربوط به فساد مالی در فیفا که مربوط به درخواست میزبانی مشترک اسپانیا و پرتغال برای جام جهانی ۲۰۱۸ است، پایش در میان است.
تحقیقات در این پروندهها توسط کمیته اخلاقی فیفا انجام شده است. کمیته اخلاقی فیفا نمیتواند درباره جزئیات این تصمیمات مطالبی منتشر کند، تا وقتی این احکام نهایی شوند.
نام عیسی حیاتو نیز پیشتر در یک پرونده مالی دیگر به رسانهها کشیده شده بود.
در سال ۲۰۱۱ میلادی، کمیته اخلاقی کمیته بین المللی المپیک آقای حیاتو را مقصر شناخت. وی به این کمیته اعلام کرده بود که در سال ۱۹۹۵ توسط آژانس بازاریابی پیشین فیفا مبالغی به او پرداخت شده است.
کمیته بین المللی المپیک چنین اقدامی را تضاد منافع دانست، اما آقای حیاتو کسب هرگونه نفع شخصی در این موضوع، یا سر زدن هرگونه خطایی از سوی خود را، رد کرده بود.