«کوچر بیرکار» ریاضیدان ایرانی متولد مریوان در استان کردستان که در بریتانیا زندگی می کند، به عنوان یکی از چهار برنده بزرگترین جایزه ریاضی جهان موسوم به فیلدز که معادل نوبل ریاضی تلقی می شود، برگزیده شد.
پروفسور کوچر بیرکار که پیشتر نام فریدون درخشانی را داشت، کرد و متولد ایران است که مدرک کارشناسی از دانشگاه تهران دارد و سالها پیش به بریتانیا پناهنده شد.
او در ناتینگهام ادامه تحصیل داد و در دانشگاه معتبر کمبریج کار می کند. وی بعد از مهاجرت، نام کردی را برای خود انتخاب کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ریودوژانیرو، آقای بیرکار ۴۰ ساله، تحقیقاتی در زمینه هندسه جبری داشته است و جایزه ۱۵ هزار دلاری را در برزیل دریافت کرد.
جایزه فیلدر از سال ۱۹۵۴ اهدا می شود. چون جوایز نوبل در رشته ریاضی اهدا نمی شود، از جایزه فیلدز به عنوان «نوبل ریاضیات» یاد می شود.
جوایز فیلدز امسال به چهار ریاضیدان شامل کوچر بیرکار، السیو فیگالی، پیتر شولتزه و اکشای ونکاتش به خاطر کارهای عمده و بااهمیتی که در حوزههای مختلف ریاضی انجام دادهاند، اعطا شد.
آقای بیرکار دومین ایرانی پس از «مریم میرزاخانی» است که توانسته برنده مدال فیلدز شود.
خانم میرزاخانی که سال ۲۰۱۴ به دلیل ویژگی و پیچیده بودن تحقیقاتش در «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی» به دریافت جایزه فیلدز نائل شده بود، سال گذشته بر اثر ابتلا به سرطان در ۴۰ سالگی درگذشت.