معاون فرهنگی اجتماعی پلیس «فتا» با اشاره به سواستفادههای مکرر تحت عنوان «سایتهای همسریابی» از آغاز طرح عملیاتی پلیس سایبری کشور علیه وبسایتهای فضای مجازی با موضوع همسریابی خبر داد.
رامین پاشایی این طرح را با «تشکیل بیش از ۴۰ کارگروه ویژه» در پلیس فتا در حال اجرا اعلام کرد و گفت: «فعالیت مجرمانه» صفحات و کانالهایی در فضای مجازی با موضوع «همسریابی» همچنان قربانی میگیرد.
این مقام انتظامی تاکید کرده که برخی «تارنماهای» موجود در این حوزه «فاقد وجاهت قانونی» بوده و از افراد «کلاهبرداری» میکنند.
به گفته پاشایی یکی از راههای «کلاهبرداری» سوءاستفاده از فیلم و تصاویر خصوصی «فریب خوردگان» و اخاذی از آنها است.
تابستان سال ۱۳۹۳ محمود گلزاری، معاون وقت ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان ایران، از راهاندازی سایت همسریابی با نام واسطههای ازدواج در راستای ارائه مشاوره ازدواج خبر داد.
گلزاری به روزنامه آرمان چاپ تهران گفته بود، در سایت جدید همسریابی قرار است جوانان ثبت نام کرده و خود را به یکدیگر معرفی کنند. مشاوران و روانشناسان هم آنها را برای یافتن زوج مناسب یاری خواهند کرد.
این طرح اما با فراز و فرودهایی به مسیر خود ادامه داد تا در نهایت در ۲۱ تیر ۱۴۰۰، از پلتفرم «همدم» بهعنوان اولین اپلیکیشن رسمی و «دارای مجوز» در امر همسریابی و مشاوره ازدواج در موسسه «تبیان» وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با حضور باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.
قالیباف آن را کاری «ماندگار» خواند و منتقدان آن را اقدامی «نمایشی» نامیدند که قادر به حل مساله ازدواج نیست.
رویکرد جدید در جمهوری اسلامی برای ترغیب جوانان به ازدواج و بهرهگرفتن از ابزارهای نوین در این زمینه پس از آن شدت گرفته که نگرانی از بالارفتن سن ازدواج و کاهش فرزندآوری بهتدریج افزایش یافت و در سیام اردیبهشت ۱۳۹۳ و بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، علی خامنهای سیاستهای کلی جمعیت را به روسای قوای سهگانه و مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کرد.
در بند یک این سیاستها یکی از اهداف اصلی «جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی» عنوان شده است. در بند دو نیز بر «رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوجهای جوان و توانمندسازی آنان در تامین هزینههای زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد» تاکید شده است.