بیست و ششمین دوره جشنواره جهانی موسیقی فجر با اجرای چند برنامه در حوزه موسیقی ملی، کلاسیک و پاپ آغاز در تهران آغاز به کار کرد.
جشنواره ای که شماری از خبرگزاریها آن را «جشنواره ای بدون حضور بزرگان موسیقی» ارزیابی کرده اند.
به گزارش خبرگزاریها این افراد غایبان بیست و ششمین دوره جشنواره جهانی موسیقی فجر هستند:
شهرام ناظری خواننده،جلیل شهناز نوازنده، حسین علیزاده،اهنگساز و نوارنده،کیهان کلهر نوازنده و آهنگساز، داریوش طلایی نوازنده و آهنگساز، مجید کیانی نوازنده و آهنگساز،هوشنگ ظریف نوازنده، حلال ذوالفنون نوازنده و اهنگساز، مسعود شعاری نوازنده و آهنگساز،محمود موسوی نوازنده،خانوادهکامکار،خانواده پورناظری، همایون خرم نوازنده و آهنگساز، علی اکبر مرادی نوازنده تنبور،مجید انتظامی،همایون شجریان خواننده، حسام الدین سراج خواننده،صدیق تعریف خواننده،علیرضا قربانی خواننده، فریدون شهبازیان آهنگساز.
یک منتقد موسیقی در ارزیابی این دوره از جشنواره می گوید جشنواره در قیاس با سال گذشته نصف شده است. او دلیل این کاهش را نبود برنامه ریزی اعلام کرده و افزوده حذف برنامه ها باعث شد جشنواره امسال با ریزش گروهها علاقه مند برای حضور در جشنواره مواجه شود.
در بخش بانوان نیز به گزارش خبرگزاریها جشنواره عملا به چند اجرا محدود شده و در بخش بین الملی نیز تنها شش گروه موسیقی به جشنواره آمده اند که بیشتر منتخبی از موسیقی کشورهای همسایه هستند.
آرشام خرسندپور، سرپرست گروه نجوا نیز به مشکلات اجرای موسیقی در استان ها اشاره کرده می گوید: در کرمانشاه، تنها یک سالن نسبتا استاندارد برای اجرای کنسرت وجود دارد در صورتی که استان هایی چون کرمانشاه و کردستان و خراسان و سیستان و بلوچستان، به نوعی مهد موسیقی ایران هستند و استعدادهای نهفته بسیاری در این استان ها زندگی می کنند که باید به آنها توجه شود و امکاناتی در اختیارشان قرار گیرد.
محمداسماعیل علیزاده سرپرست گروه دلکش نیز با اشاره به نبود سالن و عدم صدور مجوز برای اجرای کنسرت میگوید: هیچ سالن استانداردی در شهر اهواز وجود ندارد از سوی دیگر گروههای موسیقی به سختی میتوانند مجوز بگیرند و به اجرای کنسرت بپردازند و همه اینها سدهایی است که هنرمندان را از ادامه راه، بازمیدارد.