لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۱

افشاگری در کنگره آمریکا: ایران «قطعا» از طریق فیسبوک جاسوسی می‌کند


فرانسیس هوگن، کارمند پیشین فیسبوک
فرانسیس هوگن، کارمند پیشین فیسبوک

فرانسیس هَوگِن، کارمند پیشین فیسبوک، سه شنبه ۱۳ مهر در کنگره آمریکا حاضر شد تا به پرسش‌های نمایندگان در رابطه با افشاگری‌های خود درباره این شبکه اجتماعی پاسخ دهد.

به گزارش شبکه خبری «سی ان ان»، او با حضور در کمیته فرعی سنا در زمینه حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، بارها به مواردی از سوءاستفاده‌ از فیسبوک در خارج از ایالات متحده اشاره کرد که برای دستیابی به اهدافی خطرناک صورت می‌گیرد.

شهادت فرانسیس هوگن در این زمینه، قانونگذاران را متعجب کرد و احتمال تشکیل جلسه‌ جداگانه‌ای برای بررسی نگرانی‌های آنها درباره امنیت ملی آمریکا مطرح شد.

فرانسیس هوگن، مدیر پیشین تولیدات این شبکه اجتماعی، در اظهارات خود به مجموعه‌ای از ارتباطات بین فعالیت در فیسبوک، و خشونت‌های مرگبار در میانمار و اتیوپی، و جاسوسی توسط چین و ایران اشاره کرد.

خانم هوگن تأکید کرد که جاسوسی حکومت ایران از سایر دولت‌ها از طریق فیسبوک «اتفاقی است که در حال حاضر قطعا در حال وقوع است.»

مایک دویلیانسکی، مدیر تحقیقات جاسوسی سایبری فیسبوک، تابستان گذشته به سی‌ان‌ان گفته بود که این شرکت حدود «۲۰۰ حساب کاربری» مرتبط با کارزار جاسوسی حکومت ایران در فیسبوک را غیرفعال کرده است، و به تعداد تقریبا مشابهی از کاربران فیسبوک اطلاع داده است که احتمالا مورد هدف قرار گرفته‌اند.

او همچنین با اشاره به رویدادهای خونین میانمار و اتیوپی، به قانون‌گذاران آمریکایی گفت: «اگر اقدامی صورت نگیرد، رفتارهای تفرقه‌افکنانه و افراطی که امروز می‌بینیم، تنها آغاز راه است.»

فرانسیس هَوگِن
فرانسیس هَوگِن


فرانسیس هوگن در پاسخ به یکی از قانونگذاران که درباره استفاده «رهبران اقتدارگرا یا تروریست» جهان از فیسبوک پرسیده بود، گفت که «قطعا» چنین استفاده‌هایی صورت می‌گیرد، ‌و این شبکه اجتماعی از آن «بسیار آگاه» است.

فرانسیس هوگن پیش از ترک فیسبوک، با گروه ضد جاسوسی این شرکت همکاری داشت و به گفته وی «به صورت مستقیم در مورد ردیابی مشارکت چینی‌ها در این پلتفرم، و نظارت آنها بر جمعیت اویغورها در جهان کار کرد.»

او به قانونگذاران گفت: «شما می‌توانید چینی‌ها را بر اساس انجام چنین کارهایی پیدا کنید.»

ماه مارس گذشته، کارکنان امنیتی فیسبوک فاش کردند که هکرهای چینی، فعالان و روزنامه‌نگاران اویغور خارج از چین را «با حساب‌های جعلی فیسبوک» و بدافزار هدف قرار داده‌اند.

فرانسیس هَوگِن
فرانسیس هَوگِن

فرانسیس هوگن «کمبود همیشگی نیروهای اطلاعاتی (در فیسبوک) در زمینه عملیات ضدجاسوسی و گروه تروریسم» را زمینه ساز گسترش مداوم چنین تهدیدهایی دانست و گفت درباره این موارد با سایر بخش‌های کنگره صحبت می‌کند.

افشاگری فرانسیس هوگن باعث شد سناتور دموکرات ریچارد بلومنتال، از ایالت کانکتیکت، پیشنهاد کند که نگرانی‌های امنیت ملی در آینده بصورت جدی‌تری مورد بررسی قرار گیرد.

فیسبوک پس از این جلسه، با انتشار بیانیه‌ای ضمن رد ادعاهای مطرح شده از سوی فرانسیس هوگن، صلاحیت او را زیر سوال برد و اظهاراتش را بی اساس خواند.

XS
SM
MD
LG