لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۱

واکنش‌ها به انفجار پیجرهای نیروهای حزب‌الله لبنان؛ کاربران: درود بر پیجرها و دستی که آنها را مشتعل کرد


انتقال زخمی‌شدگان بر اثر انفجار پیجرها در لبنان
انتقال زخمی‌شدگان بر اثر انفجار پیجرها در لبنان

انفجار هم‌زمان هزاران پیجر اعضای گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که گفته می‌شود بر اثر حمله سایبری رخ داد و دست‌کم ۹ کشته و نزدیک به سه هزار زخمی بر جا گذاشت، واکنش‌های گسترده‌ای میان کاربران ایرانی برانگیخته است.

منابع خبری به نقل از شاهدان عینی گزارش دادند که در پی انفجار ناگهانی پیجرها در لبنان نزدیک به ۳ هزار تن، از جمله صدها عضو حزب الله، زخمی شدند. وزیر بهداشت لبنان گفت که در انفجارهای روز سه‌شنبه دست‌کم ۹ تن، از جمله یک کودک کشته و حدود ۲۸۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

آسیب گسترده به شبکه ارتباطی حزب‌الله لبنان و زخمی شدن صدها تن از اعضای این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، شادمانی کاربران ایرانی را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشته است.

علی کریمی، چهره محبوب فوتبال ایران و از مخالفان جمهوری اسلامی، تصویری از یک پیجر در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد و نوشت: «تلفات این دستگاه از آبگرم‌کن‌های رژیم آخوندی بیشتر است.»

اصغر سپهری، فعال مدنی و برادر محمدحسین و فاطمه سپهری از زندانیان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در ایران، با اشاره به «شهید نشت گاز» نامیده شدن نیروهای کشته شده جمهوری اسلامی در یک حادثه، توسط سپاه پاسداران، نوشت: «بعد از "شهدای نشت گاز" نوبت "شهدای پیجر" رسیده است!»

سعید قاسمی‌نژاد، پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، نوشت: «درود بر پیجرها و آن دستی که آنها را مشتعل کرد!»

یک کاربر در واکنش به انفجار هم‌زمان پیجرهای نیروهای حزب‌الله در لبنان و کشته و زخمی شدن شمار زیادی از اعضای این گروه شبه‌نظامی، تصویری ساخته شده از ویدئوی ترس علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در مراسم نماز جنازه اسماعیل هنیه و چهره خندان بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در حالی که گوشی تلفن در دست دارد منتشر کرده و موزیکی بر روی آن گذاشته که می‌گوید: «گوشی رو بردار که صدات یه ذره آرومم کنه.»

یک کاربر با بازنشر تصویری حاوی یک پیجر خشن که در حال دنبال کردن یک آخوند است و گفته می‌شود در منابع عبری منتشر شده، پرسیده است که آیا هدف حمله بعدی «مقامات رژیم تروریستی جمهوری اسلامی هستند؟»

هدیه کیمیایی، روزنامه‌نگار، با استفاده از هشتگ «شهید پیجر» پرسیده «مگر هالیوود است؟»

حنانیا نفتالی، کاربر اسرائیلی که در شبکه اجتماعی ایکس به فارسی می‌نویسد، با اشاره به گزارش‌ها درباره زخمی شدن مجتبی امانی، پرسیده است: «سفیر [جمهوری اسلامی] ایران چرا پیجر جدید حزب‌الله را داشته است؟ آیا او عضو آن گروه تروریستی است؟ یا به خودش گفته پیجر مجانی است و یکی گرفته؟»

هاتف مطهری، فعال مدنی، ویدئویی از انتقال مجتبی امانی به بیمارستان منتشر کرده است. همچنین، در حساب ایکس سفیر جمهوری اسلامی در بیروت، پیامی از طرف همسر او منتشر شده که گفته حال او خوب است.

در پی انفجار هم‌زمان دستگاه‌های پیجر اعضای حزب‌الله، آسوشیتدپرس به نقل از عکاسان خود در بیمارستان‌های لبنان گزارش داد که بخش اورژانس مراکز درمانی مملو از اشخاصی است که در پی این واقعه زخمی شده‌اند و حال برخی از آنان وخیم است.

فرزین ندیمی، تحلیلگر، در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفته که انفجار پیجرهای حزب‌الله لبنان «یک عملیات تهاجمی سایبری با درجه نظامی» است.

همچنین فریبرز کرمی زند، پلیس پیشین و تحلیلگر مسائل امنیتی و نظامی، گفته است، «با توجه به اینکه این نیروها از پیجر استفاده می‌کردند، ابزاری که برای احضار سریع و امن‌تر (نسبت به موبایل) به کار می‌رود، می‌توان نتیجه گرفت که این افراد از جمله نیروهای عملیاتی حزب‌الله بوده‌اند.»

آقای کرمی زند تأکید کرده است: «حزب‌الله بازوی سرکوب و ترور رژیم در داخل و خارج از ایران بوده و هست، بنابراین هر کدام از این نیروها بالقوه می‌توانستند قاتل ایرانیان باشند.»

فرهاد متقی، فعال سیاسی، با تقدیر از «ضریب هوشی فرزندان موسی»، عنوانی که برخی کاربران ایرانی برای خطاب قرار دادن نیروهای اسرائیلی به کار می‌برند، نوشته است که «این دستگاه‌ها برای ارتباطات داخلی رمزگذاری شده استفاده می‌شوند.»

دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که ۱۴ تن از شبه‌نظامیان هوادار جمهوری اسلامی از جمله گروه حزب‌الله لبنان به دلیل جراحات ناشی از انفجار دستگاه‌های پیجر به بیمارستان‌های استان‌های دمشق و ریف‌دمشق منتقل شدند.

این سازمان مستقر در لندن اشاره کرد که ملیت این شبه‌نظامیان مشخص نیست.

در این میان، کانال تلگرامی «صابرین نیوز» عنوان کرد که ۷ تن در «زینبیه» سوریه بر اثر انفجار دستگاه پیجر زخمی شده‌اند.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه ۲۶ شهریور در تماس تلفنی با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، گفته بود که فرصت برای راه حل دیپلماتیک برای خروج از بن بست کنونی با حزب الله لبنان، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، رو به پایان است.

گروه حزب‌الله نیز توسط شماری از کشورهای غربی به‌عنوان یک گروه تروریستی معرفی شده است، هرچند برخی از کشورها تمایلی به تحریم شاخه سیاسی این گروه ندارند و نمی‌خواهند چنین اقدامی سبب بی‌ثباتی بیشتر لبنان شود و تماس با مقامات دولتی را مختل کند.

حزب‌الله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

XS
SM
MD
LG