جان کری، فرستاده دولت آمریکا در امور تغییرات اقلیمی، با اشاره به «کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی روسیه» و «گذار اروپا به سمت انرژیهای پاک»، این انتقال را یک «حرکت راهبردی» برای مقابله با استفاده روسیه از انرژی به عنوان «سلاح» خواند.
به گزارش رویترز، فرستاده دولت آمریکا در امور تغییرات اقلیمی روز پنجشنبه تاکید کرد که اروپا با سرعت بخشیدن به انتقال خود به سوی منابع انرژی پاک، خود را در برابر تلاشهای روسیه برای «استفاده ابزاری از منابع انرژی» تقویت میکند.
بر پایه این گزارش، سوختهای فسیلی در حال حاضر تنها ۳۳ درصد از تولید انرژی اتحادیه اروپا را تشکیل میدهند که ـ با «هدف مبارزه با تغییرات اقلیمی» و «کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی روسیه» ـ کاهش قابل توجهی یافته است.
همزمان جان کری پیشنهاد کرد که کشورهایی مانند رومانی و بلغارستان، تولید گاز طبیعی را در سبد انتقال انرژی خود بگنجانند، اما در اینحال بر اهمیت جذب انتشار گازهای گلخانهای برای کاهش بحران اقلیمی نیز، تاکید کرد.
همچنین رومانی و بلغارستان هر دو در حال اکتشاف ذخایر گاز طبیعی در دریای سیاه هستند که میتواند تنوع عرضه منابع انرژی اروپا را افزایش دهد.
این گزارش حاکی از آن است که رومانی قصد دارد از انرژی هستهای و گاز برای دوران گذار انرژی خود استفاده کند و از پروژههای انرژی تجدیدپذیر با بودجه حمایتی اتحادیه اروپا نیز استقبال میکند.
فرستاده دولت آمریکا همچنین بر «تاسیس صندوق حمایتی کشورهای آسیبدیده از تغییرات اقلیمی»، در کنفرانس آتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد، تاکید کرد.
پیشتر ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا روز سهشنبه، ۱۵ فروردین متعهد شدند که با افزایش همکاریهایشان، علیه هر گونه تلاش روسیه برای «بیثبات کردن بازارهای انرژی جهان» مقابله کنند.
آمریکا و اتحادیه اروپا در بیانیه مشترکی اعلام کردند که وابستگی به روسیه برای تهیه سوخت و خدمات هستهای را قطع خواهند کرد.
اروپا حالا موفق شده است بیشتر گاز وارداتی خود از روسیه را از راههای دیگر دریافت کند. در همین راستا، ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ میلادی ۵۶ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی مایع به اتحادیه اروپا تحویل داد.