لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۵

تحریمهای تازه مانع بیمه شدن نفتکشهای حامل نفت ایران در اروپا


تحریمهای تازه مانع بیمه شدن نفتکشهای حامل نفت ایران در اروپا
تحریمهای تازه مانع بیمه شدن نفتکشهای حامل نفت ایران در اروپا

تحریمهای تازه اتحادیه اروپا علیه خرید نفت ایران که قرار است از ماه ژوئیه اجرا شود مانع از ورود نفت ایران به اتحادیه اروپا می شود و بیمه کنندگان اروپایی را نیز از تضمین کردن کشتی هایی که نفت ایران را به هر کجای دنیا حمل کنند باز می دارد.

خبرگزاری رویترز به نقل از اندرو باردوت- یکی از اعضای هیأت مدیره گروه بین المللی موسوم به «کلوبهای پی اند آی» می گوید: «اعمال قوانین تازه، راه را برای شرکتهای بیمه رقیب ایرانی، آسیایی یا روسی برای تضمین نفتکشها بازخواهد گذاشت.» این گروه جهانی، نود و پنج درصد از تانکرهای جهان را در برابر آلودگی و شکایات مربوط به آسیبهای پرسنلی بیمه می کند.

باردوت می گوید که رژیم حقوقی تازه مانع کار کشتی دارهایی که مایلند از طریق دیگری بیمه شوند، نمی شود.

هدف اعمال تحریمهای تازه علیه ایران که طرح آن هفته گذشته از سوی دولتهای عضو اتحادیه اروپا تایید شد، آن است که با حذف منبع اصلی درآمد خارجی تهران، برآن دولت ، به سبب برنامه هسته ای بحث انگیزش فشار بیشتری اعمال کند.

نیل رابرتز یکی از مدیران ارشد موسسه لوید بریتانیا معتقد است که شرایط کنونی، انعقاد قراردادهای بیمه با شرکتهای ایرانی را به سمتی دیگرهدایت خواهد کرد.

لندن مرکزاصلی بیمه کشتیرانی جهان است که سالانه هفده درصد از بازار هشت و نیم میلیارد دلاری بیمه کشتیرانی را پوشش می دهد، بیمه ای که به گفته اتحادیه بین المللی بیمه های کشتیرانی، کشتی ها را در برابر صدمات فیزیکی بیمه می کند.

این بازار بیمه همچنین سهمی هشت درصدی در بازار سیزده میلیارد دلاری بیمه باری دارد که آن را پس از ژاپن و آلمان در جایگاه سوم قرار می دهد.

خبرگزاری رویترز در ادامه می نویسد از آنجا که ایالات متحده نیز در پی اعمال تحریمهایی مشابه است، تجارت بیمه از لندن و دیگر کشورهای اروپایی قاعدتا راهی شرکتهای بیمه در آسیا، آمریکای لاتین و روسیه خواهد شد.

اتحادیه بین المللی بیمه های کشتیرانی همچنین طی بیانیه ای اعلام کرد که اعمال تحریمهای تازه علیه ایران ، سبب خواهد شد که اغلب شرکت های بیمه، تانکرهای حامل نفت ایران را بیمه نکنند.

براساس آمار این اتحادیه، در این میان، چین بیشترین سود را می برد که ده درصد از بیمه بدنه و ماشین آلات، و نه درصد از بازار کالا را تأمین می کند. برخی معتقدند که هند نیز از این شرایط سود می برد.

سال گذشته و به دنبال صدور دور پیشین تحریمها علیه ایران، بزرگترین نفتکش ایرانی در کشور خود و در آسیا بیمه شد. این نفتکش که مالکیت آن از سال ٢٠٠٠ – یازده سال پیش – به بخش خصوصی واگذار شده است، از آن زمان تا کنون در تملک گروهی است که احتمال دارد در فهرست سیاه سنای آمریکا قرار گیرد.
برخی دیگر از بیمه کنندگان نیز می گویند سود بردن از بازار نفت ایران، با توجه به تحریمهای اخیر و تشدید آنها، مدتی است که دشوار شده.

برخی صاحبان بیمه در بازار بیمه اروپا می گویند تحریمها امکان سود بردن از بازار بیمه نفتکشهای ایرانی را کم کرده و از سوی دیگر اما، احتمالا امکان خرید بیمه در خارج از اروپا نیز مشکل است زیرا تنها شرکت هایی که هیچگونه ارتباطی با بیمه های اروپایی ندارند قادر به ورود به چنین قراردادهایی با ایران خواهند بود.

جیکوب لارسن- یک افسر امنیت دریایی «بیمکو» بزرگترین انجمن خصوصی کشتی داران، می گوید: «بسیاری از شرکتهای کشتیرانی بین المللی معامله با ایران را نظر به محدودیتهای موجود، در مجموع دارای توجیه اقتصادی نمی بینند. با این وصف، به عقیده من هنوز برخی هستند که می توانند کسب و کار خود را به گونه ای ادامه دهند که تحریمها را نقض نکند و سود آوری قابل قبولی نیز داشته باشد.»

XS
SM
MD
LG