لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۷

چرخش اروپا به راست و اعتراض علیه «اتحادیه اروپا»


 مارين لوپن (چپ) رهبر حزب دست راستی افراطی موسوم به حزب جبهه ملی فرانسه در ميان هوادارانش.
مارين لوپن (چپ) رهبر حزب دست راستی افراطی موسوم به حزب جبهه ملی فرانسه در ميان هوادارانش.
در انتخابات پارلمانی اروپا که روز یکشنبه برگزار شد، احزاب راست افراطی، و گروه های ضد اتحادیه اروپا دستاوردهای بزرگی داشتند و پارلمان اروپا در بروکسل حالا شامل صدها قانونگذاری است که تنها هدفشان در هم شکستن اتحاديه اروپا است.

تحلیلگران می گویند نتایج به دست آمده تا حدی واکنش مردم در برابر برنامه ریاضت اقتصادی است که در پی بحران بدهی اروپا اعمال شد.

گروه دست راستی افراطی موسوم به حزب جبهه ملی فرانسه یک چهارم آرای روز یکشنبه در انتخابات اروپا را کسب کرد. مارين لوپن، رهبر حزب، گفت مردم فرانسه «دیگر نمی خواهند از خارج حکومتی بر آنها اعمال شود.»

او گفت هدف حزب جبهه ملی جلوگیری از همه قطعنامه های مخرب اتحاديه اروپا و دفاع از منافع و مردم فرانسه است.

طرفداران حزب جبهه ملی ادعا می کنند لفاظی های زهر آگين و ضد مهاجرت آن نسبت به سال های اولیه متعادل تر شده است. هر چند، اين نتايج در میان محله های مهاجرنشين پاریس باعث شگفتی شد.

مسئله حساس
موحد سعيد، که ۵ سال پيش به فرانسه مهاجرت کرد، گفت، «راست افراطی خطرناک است؛ راست افراطی تغيير نمی کند، هميشه همان راست افراطی است.»

آندريا مامونه، کارشناس سياست های راست افراطی اروپا در دانشگاه سلطنتی هالووی در لندن، گفت، احزابی مانند جبهه ملی ترس از مهاجرت را به نگرانی ها نسبت به اقتصاد کشور پیوند می زنند.

او گفت «وضعیت اقتصادی بخشی از این مشکل است و دليل آن هم کاهش بازار کار است، بنابراين مردم بیشتر خود را در حال رقابت برای کار می بينند. رفاه عمومی هم کاهش پيدا کرده، بنابراین همه در جستجوی پيدا کردن مسئول اين وضعيت، انگشت ها را به سمت مهاجران، يعنی رقبای اقتصادی، نشانه می روند.»

جانيس امانوئليديس يکی از تحليلگران مرکز سياست های اروپايی می گويد، تاثيرات اين انتخابات در ورای فرانسه هم حس خواهد شد. در عرصه سياست در اروپا، داشتن يک فرانسه ضعيف، خبر خوبی نيست.»

در انتخابات بریتانیا، حزب ضد اتحاديه اروپا موسوم به استقلال انگلستان، بيشترين آرا را به خود اختصاص داد و اکنون يک سوم از ۷۳ کرسی بريتانيا در پارلمان اروپا را در دست دارد. نایجل فاراج، رهبر حزب، قول داد اين موفقیت را در انتخابات سراسری کشور نيز تکرار کند و عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا را به همه پرسی بگذارد.

فاراج گفت، «بسیاری از شما فکر می کنيد نقطه اوج حزب استقلال انگلستان را دیده ايد. هنوز چیزی ندیده ايد.

ضديت با اتحاديه اروپا
در یونان - که سياست های ریاضت اقتصادی اتحادیه اروپا به سخت ترین شکل اعمال شده است – ائتلاف افراطی و دست چپی ضد اتحاديه اروپا موسوم به «سيريزا»، (که مجموعه ای از ۱۳ حزب و گروه و سياستمداران مستقل دست چپی و افراطی، مثل سوسياليست های دمکرات، سبز، گروه های مائوئيست، تروتسکيست و کمونيست است) در صدر نظرسنجی ها قرار گرفت.

آندريا مامونه، از دانشگاه سلطنتی هالووی می گويد، مردم در بسیاری از کشورهای اروپایی دست رد به سينه احزاب سیاسی اصلی زده اند.

مامونه گفت، «مردم شروع به شکوه و شکايت کرده اند، و می گويند چرا؟ هدف از اين که يک سياستمدار آلمانی به ما بگويد این کار را بکن و اين کار را نکن، چيست؟ مشروعیت دموکراتیک همه این ها کجاست؟»

تنها در دو کشور اين روند انعکاسی نداشت. در آلمان، حزب دموکرات مسیحی آنگلا مرکل، صدراعظم، در بالای نظرسنجی قرار داشت. او ظهور و صعود احزاب ضد اتحادیه اروپا در سراسر اروپا را «قابل توجه و تاسف بار» خواند.

مرکل گفت، در آلمان و فرانسه، اين بسته به همت سياستمداران است که حمايت رای دهندگان را مجددا به دست آورند. او گفت بهترین راه این است که در بهبود رقابت پذیری، رشد و ایجاد فرصت های شغلی تمرکز کنند.

ایتالیایی ها نیز، با دادن پيروزی قطعی به حزب متمايل به چپ ميانه، و طرفدار اتحاديه اروپا، موسوم به حزب دمکراتيک رئيس جمهوری، ماتئو رنزی، از اين روند پيروی نکردند.

قرار است ایتالیا ریاست ادواری اتحادیه اروپا را در ژوئيه امسال به عهده بگیرد، و رنزی متعهد شده است تا به جای تحميل ریاضت اقتصادی، بر ايجاد شغل و رشد اقتصادی تمرکز کند.
XS
SM
MD
LG