لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۱

اتحاديه اروپا: برنامه نجات مالی چند ميليارد دلاری ديگری در راه است


اتحاديه اروپا: برنامه نجات مالی چند ميليارد دلاری ديگری در راه است
اتحاديه اروپا: برنامه نجات مالی چند ميليارد دلاری ديگری در راه است

پيمان جديد مالی اتحاديه اروپا که خوستار وضع مقررات سفت و سخت جديدی در قوانين مالی عضو اين اتحاديه است از طرف ماريو درگی، رييس بانک مرکزی اتحاديه اروپا، مورد استقبال قرار گرفت. آقای درگی گفت: اين اولين قدم در راستای اتحاد مالی است و بدون شک اعتماد متقابل را ميان کشورهای اتحاديه، قويتر خواهد کرد.

پيمان مالی جديد اتحاديه اروپا که مقررات جديدی برای جلوگيری از بحران های اقتصادی مشابه سال اخير وضع کرده است، روز دوشنبه به امضای ۲۵ کشور اتحاديه اروپا رسيد. بريتانيا يکی از کشورهايی بود که از پيروی از مفاد اين پيمان خودداری کرد. ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، اظهار داشت کشورهای اتحاديه اروپا بايد تلاش کنند تا از مخمصه ای که منشا آن واحد پولی يورو است، بيرون بيايند. از ديگر کشورهايی که با اين پيمان مخالفت کرد جمهوری چک بود. يکی از مفاد پيمان جديد اين است که در صورتی که عضوی از اتحاديه اروپا از حد وضع شده کسری بودجه اش فراتر رود، کشورهای ديگر می توانند تحريم هايی عليه آن کشور، به اجرا بگذارند.

صندوق ۶۶۱ ميليارد دلاری کمک های اضطراری روز دوشنبه توسط سران اتحاديه اروپا تصويب شد. اين صندوق قرار است از اول ماه ژوييه و يک سال پيش از موعد مقرر وارد عمل شود. همچنين ۲۵ کشور از ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا، روز دوشنبه در بروکسل پيمان مالی جديدی به امضا رساندند. اين پيمان، از هزينه هايی که بيش از درآمد دولت هاست، جلوگيری می کند، و بحران های اقتصادی و کسری بودجه را تحت کنترل می گيرد.

در نشست سران اتحاديه اروپا در بروکسل همچنين توافق شد يک برنامه نجات ۵٠٠ ميليارد دلاری برای کشورهای بدهکار، يک سال پيش از موعد به اجرا گذاشته شود. اين راهکار قرار است ميزان کسری بودجه ی اين کشورها را تا اندازه ای کاهش دهد که بتوان قرض های آنها را تحت کنترل درآورد. بدون اعمال اين راهکار، ميزان قرض يونان تا آخر سال جاری به دو برابر ميزان توليد ناخالص داخلی آن کشور، خواهد رسيد. با اين حال اختلاف ها بر سر چگونگی اعمال اين برنامه همچنان باقی است.

آنگلا مرکل ،صدر اعظم آلمان، اجلاس بروکسل را گامی بسيار مهم در راستای ثبات اتحاديه اروپا خواند و نتايج اين نشست را رضايت بخش تلقی کرد. در حال حاظر سه کشور از اتحاديه اروپا که محبور شدند تا وام اضطراری از وام دهندگان بين المللی دريافت کنند عبارتند از يونان، ايرلند، و پرتغال. اين در حالی است که يونان برای بار دوم از وام دهندگان بين المللی درخواست يک وام اضطراری ۱۷۱ ميليارد دلاری کرده است. با اين حال نخست وزير يونان بامداد روز سه شنبه اظهار داشت احتمال می رود کشورش نياز به وام اضطراری سومی هم داشته باشد.

به گفته سران اتحاديه در بروکسل، برنامه نجات مالی چند ميليارد دلاری ديگری نيز در راه است که دليل طرح آن کمک به يونان است تا از افتادن به ورطه ورشکستگی نجات يابد.

در همين حال اداره آمار اتحاديه اروپا روز سه شنبه اعلام کرد که در ۱۷ کشور حوزه يورو نرخ بيکاری در اواخر سال گذشته به بالاترين سطح تاريخی خود رسيده است. اداره آمار اتحاديه اروپا نرخ بيکاری در ماه دسامبر را ۱٠ و ۴ دهم درصد اعلام کرد. در گزارش اداره آمار اتحاديه اروپا آمده است که در حوزه يورو بيش از ۱۶ ميليون و ۵۰۰ هزار نفر بيکار هستند که در مقايسه با ماه مشابه در سال پيش ۷۵۱ هزار نفر بر شمار بيکاران افزوده شده است. اسپانيا با نرخ بيکاری نزديک به ۲۳ درصد همچنان بالاترين نرخ بيکاری را بخود اختصاص داده است، در حاليکه اتريش با نرخ بيکاری کمی بيش از ۴ درصد، پايين ترين شمار بيکاران را دارد.

XS
SM
MD
LG