وزیران امورخارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه از روسیه خواستند تا به حملات هوایی خود در سوریه پایان دهد.
اما وزیران امورخارجه این اتحادیه ۲۸ عضوی نتوانستد بین خود در مورد اینکه آیا بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه باید در پایان دادن به بحران سوریه نقشی داشته باشد یا نه، به توافق برسند. آنها روز دوشنبه در لوکزامبورگ گرد هم آمدند تا تحولات سوریه را بررسی کنند.
زیران امور خارجه اروپایی که می خواستند رویکرد واحدی در اعتراض به دخالت نظامی روسیه در سوریه نشان دهد، با صدور بیانیه ای هشدار دادند که حملات هوایی مسکو که برای حمایت از دولت بشار اسد طراحی شده است می تواند جنگ داخلی سوریه را که هم اکنون حدود چهار سال و شش ماه به طول کشیده و بیش از ۲۵۰ هزار کشته برجای گذاشته، طولانی تر کند.
موافقت با افزایش تحریم های سوریه
به گزارش رویترز، آنها همچنین در نشست خود با گسترده تر کردن تحریم های اقتصادی اتحادیه اروپا علیه سوریه و هدف قرار دادن کسانی که از دولت بشار اسد سود می برند، از جمله توقیف اموال همسران مقامات ارشد موافقت کردند. اتحادیه اروپا اما نامی به فهرست تحریم های خود اضافه نکرده است.
وزیران امورخارجه در نشست خود در لوکزامبورگ گفتند که حملات نظامی اخیر روسیه باعث نگرانی عمیق است و روند سیاسی را تضعیف می کند و وضعیت انسانی را وخیم تر خواهد کرد و منجر به افراطگرایی بیشتر خواهد شد.
کشورهای غربی می گویند هدف مسکو از انجام حملات هوایی، حمایت از دولت بشار اسد است و صرفا بمباران پیکارجویان داعش نیست.
همکاری با کشورهای منطقه از جمله ایران
در بیانیه اتحادیه اروپا همچنین آمده است این اتحادیه تمام وزن سیاسی خود را به طور فعالانه و موثر برای یافتن راه حلی سیاسی برای بحران سوریه، پشت تلاش های مورد حمایت سازمان ملل متحد قرار می دهد.
این بیانیه می افزاید اتحادیه اروپا از همه طرف های موثر از جمله رژیم سوریه می خواهد تا این نفوذ برای پایان دادن به خشونت ها استفاده کنند و این اتحادیه با بازیگران مهم منطقه نظیر "عربستان سعودی، ترکیه، ایران، عراق و شرکای بین المللی" در چارچوب سازمان ملل متحد برای ایجاد یک گذار صلح آمیز و جامع در سوریه همکاری می کند.
اختلاف ها بر سر نقش اسد
پیشتر وزیر امورخارجه اسپانیا موضع مادرید را بازگو کرد که می گوید غرب نیاز دارد برای رسیدن به آتش بس در سوریه و یک تغییر سیاسی، با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه گفتگو کند.
اما فرانسه تاکید دارد بشار اسد باید هرچه زودتر برود.
فیلیپ هموند، وزیر امورخارجه بریتانیا نیز می گوید اسد نمی تواند به عنوان رئیس جمهوری سوریه در قدرت بماند اما بریتانیا حاضر است در مورد اینکه چگونه و چه زمانی بشار اسد از قدرت کنار برود، مذاکره کند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفته است از دولت قانونی سوریه حمایت می کند و تضعیف بشار اسد در جنگ با داعش، یک اشتباه است.
ایالات متحده می گوید خشونت های بشار اسد در برخورد با معترضان به شکل گیری داعش کمک کرده است.