لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۵

اتحادیه اروپا می‌کوشد نگرانی ایتالیا و آلمان درباره مهاجرت را رفع کند


عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

سران اتحادیه اروپا در نشست هفته آینده درباره ایجاد یک مرکز در شمال آفریقا توافق خواهند کرد که به درخواست پناهجویان به اروپا پیش از آمدنشان، در آنجا رسیدگی شود. این موضوع در دستور کار سران ۲۸ کشور عضو اتحادیه در روزهای ۲۸ و ۲۹ ژوئن است.

خبرگزاری رویترز در این باره می‌نویسد، در پایتخت‌های اروپا از رم تا بوداپست از سال ۲۰۱۵ خواستار ایجاد چنان مرکزی بوده‌اند اما این نگرانی که بررسی به درخواست پناهجویان در جائی خارج از قاره مغایر قانون باشد مانع انجام آن شده بود.

اکنون که در ایتالیا یک دولت عوامگرا بر سر کار آمده، درخواست کرده است تمهیدی برای ورود سیل پناهجویان در مسیر دریای مدیترانه اندیشیده شود.

در سندی که قرار است به نشست سران اتحادیه ارائه شود آمده است، «در چنان مراکزی به سرعت به درخواست‌های پناهندگی رسیدگی خواهد شد و پناهجویان اقتصادی از پناهجویانی که به حمایت جامعه بین المللی نیاز دارند جدا رسیدگی می‌شود تا بدین وسیله از جذابیت خطرات سفر کاسته شود.»

احتمال تغییراتی در این سند وجود دارد. هرچند در ماههای اخیر از شمار مهاجران قاچاق به اروپا کاسته شده اما «اتحادیه سوسیال مسیحی»، شریک ائتلافی کابینه آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان پیشاپیش نشست در مورد توافق گسترده درباره پذیرش مهاجران هشدار داده است.

«فرانتکس»، آژانس مرزی اتحادیه اروپا اعلام کرد ۹۰ درصد از مهاجرانی که وارد اروپا می‌شوند در یونان، ایتالیا یا اسپانیا ثبت نام می‌کنند اما بعد به شمال و عمدتا به آلمان می‌روند.

به این پدیده «جابجائی‌های ثانویه» گفته می شود که در سال ۲۰۱۵ در اوج هجوم پناهجویان به اروپا غیرقانونی اعلام شد.

درپیش نویس سند مورد بررسی نشست که یک نسخه آن به دست خبرگزاری رویترز رسیده، آمده است «جابجائی های ثانویه جامعیت نظام پناهجوئی و پناهندگی را مخدوش می سازد و به خطر می اندازد.» از اعضا خواسته می‌شود مقررات اتحادیه را در این زمینه مراعات کنند تا جلو جابجائی های ثانویه گرفته شود.

اتحادیه اروپا برای جلوگیری از ورود سیل پناهجویان کمک‌های مالی در اختیار ترکیه، لیبی و نیجر قرار داده و با کمک اتحادیه و سازمان ملل متحد دولت لیبی در شهر طرابلس اردوگاه پناهجویان ایجاد کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG