با وجود دسترسی به واکسن در ماه ژانویه اما جهان هنوز با شرایط ناخوشایندی روبه روست و در حالیکه شکل تازه کرونا ویروس از بریتانیا به ژاپن و کالیفرنیا رسیده و بر وضعیت معیشتی مردم تاثیر گذاشته دولتها به دنبال راه چاره میگردند.
با این که برخی از کشورها واکسیناسیون را آغاز کرده اند اما دسترسی به واکسن در سطح جهان به شدت نابرابر است و برای غلبه بر دشمنی که تاکنون حدود دو میلیون نفر را ازبین برده به نظر ناکافی می آید.
بریتانیا با سومین قرنطینه ملی روبه روست که حد اقل شش هفته طول خواهد کشید در حالیکه بیماران برای مداوا در آمبولانسها و پارکینگ بیمارستانها به انتظار نشسته اند.
ایتالیا و آلمان مقررات قرنطینه را تا مدتی دیگر ادامه میدهند . اسپانیا مسافرتها را محدود کرده و دانمارک تعداد نفرات در گرد همایی را از ده نفر به پنج نفر تقلیل داده است . فرانسه در نظر دارد محدودیتهای بیشتری را اعمال کند و اوکراین تمام مدارس و رستورانها را تعطیل کرده است.
تعداد بیماران در برزیل به بالاترین حد خود رسیده است و برخی از بیمارستانها سردخانه ها یی در بیرون بیمارستان برای نگهداری اجساد قربانیان قرار داده اند.
شمار مبتلایان به کوید در پایتخت مکزیک بیشتر از هر نقطه از کشور است.
کشورهای افریقایی همچون زیمبابوه و افریقای جنوبی هم مقررات سخت تری را برای جلوگیری از شیوع بیماری به اجرا میگذارند.
در این میان اما در هند نور امیدی دیده میشود، میزان آلودگی به ویروس از ماه سپتامبر به میزان قابل توجهی کاهش یافته و این کشور یکی از بزرگترین برنامه های واکسیناسیون را که هدف آن دریافت واکسن برای سیصد میلیون نفر تا ماه اوت است را آغاز میکند