لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۳

شهبانو فرح پهلوی و شاهزاده رضا پهلوی جایزه «معمار صلح» بنیاد ریچارد نیکسون را دریافت می‌کنند


محمدرضا شاه پهلوی و شهبانو فرح، در کنار فرزندان‌شان
محمدرضا شاه پهلوی و شهبانو فرح، در کنار فرزندان‌شان

شهبانو فرح پهلوی و شاهزاده رضا پهلوی پاییز امسال به طور مشترک جایزه «معمار صلح» بنیاد ریچارد نیکسون را دریافت خواهند کرد.

این جایزه روز ۲۲ اکتبر سال جاری (اول آبان) در جریان ضیافتی در کتاب‌خانه ریچارد نیکسون در ایالت کالیفرنیا به شاهزاده رضا پهلوی اهدا می‌شود. شهبانو فرح پهلوی جایزه «معمار صلح» را در اواخر پاییز در یک مراسم خصوصی دریافت خواهد کرد.

بنیاد ریچارد نیکسون در بیانیه‌ خود شهبانو فرح پهلوی و فرزندش؛ شاهزاده رضا پهلوی، که پس از انقلاب ۵۷ در تبعید زندگی می‌کنند، را نمادهای قدرت‌مندی از مخالفت با «رژیم تروریستی تئوکراتیک حاکم بر ایران» معرفی کرد.

این بنیاد نوشت که آنها هر کدام بیش از ۴۰ سال را وقف دفاع از آزادی مذهبی در ایران، حمایت از شکلی دموکراتیک از حکومت براساس آرای مردم، و جلب توجه به نقض مداوم حقوق بشر در ایران، کرده‌اند.

بنیاد نیکسون افزود که این جایزه همچنین رابطه طولانی محمدرضا شاه پهلوی و‌ ریچاد نیکسون، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، را به رسمیت می‌شناسد.

به گفته این بنیاد، محمدرضا شاه پهلوی، متحد قوی ایالات متحده و سنگری در جنگ سرد با اتحاد شوروی سابق بود.

در ادامه بیانیه این بنیاد آمده است که ریچارد نیکسون، هنگامی که معاون رئیس‌جمهوری آمریکا بود، برای نخستین بار در سال ۱۹۵۳ (۱۳۳۲) با محمدرضا شاه ملاقات کرد و این آغار رابطه شخصی نزدیک آنها بود که سه دهه ادامه داشت.

ریچارد نیکسون در مصاحبه‌ای در سال ۱۹۸۳ (۱۳۶۲) گفت که او شاه را «بهتر از هر رهبر جهانی که در طول ۳۷ سال گذشته در زندگی عمومی ملاقات کرده است» می شناسد.

او محمدرضا شاه پهلوی را مردی بسیار «حساس و باهوش» توصیف کرد که جهان را به خوبی هر رهبر که رئیس‌جمهوری آمریکا ملاقات کرده بود، درک می‌کرد.

به گفته بنیاد نیکسون، «ریچارد نیکسون تنها نماینده آمریکایی در مراسم تشییع جنازه شاه در قاهره در سال ۱۹۸۰ (۱۳۵۹) بود.»

شاهزاده رضا پهلوی نیز به نمایندگی از طرف خانواده خود در مراسم خاک‌سپاری پت نیکسون، همسر ریچارد نیکسون در سال ۱۹۹۳ (۱۳۷۲)، و ریچارد نیکسون در سال ۱۹۹۴ (۱۳۷۳) شرکت کرد.

جایزه معمار صلح در سال ۱۹۹۵ (۱۳۷۴) اندکی پس از مرگ ریچارد نیکسون برای قدردانی از شخصیت‌هایی که در راستای اهداف او برای شکل دادن به جهانی صلح‌آمیزتر فعال هستند، راه‌اندازی شد.

جرالد فورد، جورج اچ دبلیو بوش و جورج دبلیو بوش، روسای جمهوری پیشین آمریکا، هنری کیسینجر و مایک پمپئو، وزاری امور خارجه سابق آمریکا، الیزابت دول، جو لیبرمن و جان مک کین، سناتورهای آمریکایی، از جمله دریافت‌کنندگان پیشین این جایزه هستند.

منبع: سایت بنیاد ریچارد نیکسون

XS
SM
MD
LG