لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۲

مطبوعات: رويدادهای مصر و رکورد تازه دوساله برای قيمت نفت


مطبوعات: رويدادهای مصر و رکورد تازه دوساله برای قيمت نفت
مطبوعات: رويدادهای مصر و رکورد تازه دوساله برای قيمت نفت

روز سه شنبه قيمت نفت به بالاترين سطح خود در ۲۸ ماه گذشته رسيد و هر بشکه به قيمت بيش از صد دلار داد و ستد شد.

در حاليکه سرمايه گذاران از نزديک وقايع مصر را دنبال ميکنند و نگران کاهش و يا قطع نفت از خاور ميانه هستند، روز سه شنبه قيمت نفت خام «برنت» که معتبرترين شاخص قيمت نفت در آسيا و اروپا بشمار ميرود، يک دلار و ۱۸ سنت افزايش يافت و هربشکه به قيمت صد دلار و ۶۰ سنت داد وستد شد. در بازار نفت نيويورک نيز هربشکه نفت به قيمت ۹۱ دلار و ۳۹ سنت دادوستد شد. در حاليکه مصر توليد کننده عمده نفت نيست، اما روزانه بيش از دو ميليون بشکه نفت از کانال سوئز، که تحت کنترل اين کشور است، عبور ميکند. يکی از کارگزاران نفتی ميگويد حمل نفت از کانال سوئز بدون هيچگونه وقفه ای ادامه دارد، و بر ميزان تقاضای نفت در سطح جهانی نيز افزوده نشده است، بنابراين، وی علت عمده افزايش نفت را صرفاً ناشی از نگرانی سرمايه گذاران از وقايع مصر ميداند.

به نوشته روزنامه جروزالم پست حسنی مبارک از واقعيت های مصر عقب است چرا که در پی فشار و تحکم آمريکا برای «گذار منظم» و صلح آميز به دموکراسی، و پس از آن که ارتش مصر با پيوستن به مردم، در برابر مبارک صف آرايی کرد، رييس جمهوری مصر بالاخره به معاونش دستور داد تا با همکاری گروه های مخالف، به اصلاح قانون اساسی و قوهء مقننه بپردازد. اين روزنامه می نويسد همين نکته که حسنی مبارک پس از سی سال مشت آهنين نشان دادن به مردم، در اين موقعيت حاضر به واگذاری امتياز به آنها شده، نشان می دهد که وی تازه دريافته است برای ماندن در قدرت فرصت چندانی ندارد.

وال استريت جورنال واکنش کاخ سفيد به قيام مردم مصر را نمونه ديگری از سياست های غلط پرزيدنت اوباما در خاورميانه خوانده و نوشته است تا چند روز پيش، از حسنی مبارک به عنوان دوست ديرين و ارزشمند ايالات متحده نام برده می شد؛ و کاخ سفيد و وزارت خارجه با احتياط مسأله حقوق بشر را با حسنی مبارک مطرح می کردند. اين روزنامه با يادآوری اين که رييس جمهوری وقت آمريکا يک سال پيش از شروع انقلاب سال ۱۳۵۷ ايران، آن کشور را جزيره ثبات خوانده بود، می نويسد در چند دهه گذشته، واشنگتن همين محاسبه نادرست را در مورد رژيم های ديکتاتوری به کار برده است که مورد نفرت مردم خود؛ ولی هم پيمان استراتژيک آمريکا در خاورميانه بودند.

روزنامه فرانسوی لوموند نيز می نويسد سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد – يونسکو-- از دولت مصر خواسته است تا در جريان ناآرامی ها آن کشور، جلوی به غارت رفتن ميراث تاريخ و فرهنگی اش را بگيرد.

در همين حال محمد البرادعی، از رهبران مخالفان دولت مصر، روز سه شنبه گفت تا زمانی که حسنی مبارک رييس جمهوری اين کشور کناره گيری نکند، ميان دولت و گروه های مخالف گفتگويی انجام نخواهد شد. برنده جايزه صلح نوبل افزوده تظاهرکنندگان می خواهند اين مسأله حداکثر تا روز جمعه اتفاق بيفتد و اين روز را «جمعه خروج» نامگذاری کرده اند. عمر موسی، دبیر کل اتحادیه کشورهای عربی، نيز روز سه شنبه تاکید کرد که باید سریعاً میان دولت و گروه های مخالف در مصر، برای رسیدن به «توافقی ملی،» گفتگویی انجام شود.

XS
SM
MD
LG