رييس دادگاه حسنی مبارک از مقام های بلندپايه مصر از جمله محمد حسين طنطاوی، رييس شورای نظامی، خواسته است تا در دادگاه شهادت دهند. رييس جمهوری سابق مصر به اتهام دست داشتن در کشتار معترضان در آن کشور محاکمه می شود. انتظار می رود شهادت مقام های مصری جزئيات تازه ای را در خصوص اتهام های حسنی مبارک فاش کند.
روز پنجشنبه، پنجمين جلسه محاکمه حسنی مبارک، رييس جمهوری سابق مصر برگزار شد. قاضی دادگاه از رييس شورای نظامی مصر و برخی ديگر از مقام های ارشد آن کشور خواست تا برای ادای شهادت در دادگاه حاضر شوند.
عمر سليمان که در پايان دوران حکومت مبارک معاون او بود هم به دادگاه احضار شده است. حسنی مبارک متهم به دست داشتن در کشتار معترضان در مصر است و رييس دادگاه برای سرعت بخشيدن به روند دادرسی تصميم گرفته است تا هفته آينده جلسات دادگاه را هر روز برگزار کند.
وکيل مدافع خانواده های کشته شدگان انقلاب مصر می گويد شهادت مقام های بلندپايه مصری در رأی نهايی دادگاه بسيار موثر خواهد بود.
محمد محمود، وکيل مدافع خانواده کشته شدگان انقلاب مصر، می گويد: انتظار می رود شهادت مقام های بلند پايه مبنای مدارک موجود عليه حسنی مبارک باشد. اينکه آيا مبارک دستور به تيراندازی داده و يا اينکه در جريان وقايع انقلاب بوده است يا نه.
طی هفته جاری، مأموران پليس که به عنوان شاهد در دادگاه حاضر شدند اظهار کردند آقای مبارک و وزير کشور وقت دستور تيراندازی نداده بودند و به نيروهای امنيتی دستور داده شده بود تا از خود خويشتنداری نشان دهند.
رييس دادگاه گفته است به علت مسائل امنيتی مقام های مصری بايد در دادگاه غيرعلنی شهادت دهند. اين امر با انتقاد مصری هايی روبرو شده است که خواستار شفافيت کامل در محاکمه رييس جمهوری سابق کشور خود هستند.
پس از جلسه دوم محاکمه آقای مبارک، رييس دادگاه پخش مستقيم محاکمه را ممنوع کرد. انتظار می رود در جلسات هفته آينده دادگاه حسنی مبارک، تنها متهمان، شهود و وکلای مدافع حضور داشته باشند.