لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۱

نشريات عرب زبان مناسبات مصر و ايران را بررسی می کنند


نشريات عرب زبان مناسبات مصر و ايران را بررسی می کنند
نشريات عرب زبان مناسبات مصر و ايران را بررسی می کنند

گزارش زير مروری است بر روابط ايران و مصر طی ماه های پس ازانقلاب آن کشور و سقوط حسنی مبارک.

ساليان متمادی روابط تيره ميان جمهوری اسلامی ايران و مصر در پی انقلاب اسلامی ايران، طی ماه های اخير و در پی سرنگونی حسنی مبارک در يازدهم فوريه امسال به باور بسياری از تحليلگران سياسی روی روشنی يافت. اميدها اما در پی اين انقلاب با افت و خيزهای راه اين رابطه چندين بار مخدوش شده است.

شماره روز سه شنبه نشريه العربيه می نويسد طبيعت تيره رابطه ميان ايران و مصر طی سه دهه لزوم از سرگيری روابط سياسی و فرهنگی را بیان می کند.

نويسنده العربيه در مقاله خود می افزايد جدا از تنش ميان دو دولت که به تازگی دچار شيب و سراشيب شده و امکان تخمين و تضمين تثبيت اين رابطه را دشوار ساخته است، مردم مصر طی خيزش زمستانه خود از سخنی که آيت الله خامنه ای به زبان آورد خشمگين شدند و آن اين بود که قيام مردم مصر عليه مبارک محصول انقلاب اسلامی ايران است و از آن الهام گرفته شده است.

اخراج يک ديپلمات ايرانی - قاسم حسينی - از مصر به اتهام جاسوسی، تلاطم امواج را در کشتی ديپلماتيک تهران - قاهره افزون کرد. درحالی که رسانه های عربی و غربی اين خبر را منتشر کردند مقام های ايرانی در ابتدا به اين خبر واکنشی نشان ندادند و سپس آن را نادرست خواندند.

علی اکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران، در پی اين رخداد با تاخير واکنش نشان داد و گفت کل موضوع سوتفاهمی بوده که برطرف شده است.

شماره روز سه شنبه روزنامه موسوم به ديلی نيوز ايچپت مصر می نويسد سفر هيات پنجاه نفری مصری متشکل از شماری انديشمند و فعال سياسی و روحانی به رغم شگفتی انگيز بودنش به سبب آنکه درست پس از اخراج قاسم حسينی، ديپلمات ايرانی، از مصر انجام شده است نشان دهنده تمايل طرفين به از سرگيری ارتباط است.

رابطه با مصر گاهی بطئی يا پرشتاب به نظر می رسد بسياری از تحليگران سياسی معتقدند چرايی رابطه سوال برانگيز نيست بلکه چگونگی آن است که جای پرسش دارد. به هر ترتيب دولت کنونی مصر تصميم گيری در مورد رابطه با ايران را به پارلمان بعدی که سپتامبر تشکيل خواهد شد، واگذار کرده است.

XS
SM
MD
LG