لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۹

آيا مصر می تواند در راه دموکراسی گام بردارد؟


آيا مصر می تواند در راه دموکراسی گام بردارد؟
آيا مصر می تواند در راه دموکراسی گام بردارد؟

تظاهرات روز جمعه مصر که به دعوت جمعيت اخوان المسلمين صورت گرفت، برخورد مسلمانان افراط گرای سلفی با مسيحيان قبطی، و پيشنهاد دولت نظامی به اعطای حق وتو به نظاميان، اين سئوال را برای پژوهشگران سياسی پيش آورده است که آيا مصر خواهد توانست به آرامی انتخابات پارلمانی را برگزار کند و در آينده يک رييس جمهوری سکولار، انتخاب کند.

روز جمعه و يک هفته قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی مصر، اسلامگرايان و سکولارهای مصری در ميدان تحرير قاهره گرد آمدند و در اعتراض به آنچه معترضان آن را تلاش شورای نظامی برای تحکيم قدرت نظاميان خواندند خواستار انتقال قدرت نظاميان به يک دولت غيرنظامی شدند.

ايمان محمد حسن، اسلام شناس مصری، می گويد وقت آن رسيده است که اصولی را که مصريان در طی جنبش امسال خواستار آن بودند، به مرحله اجرا گذاشته شوند.

ايمان محمد حسن می افزايد: ما بايد از ميان مردم يک رييس جمهوری غيرنظامی را انتخاب کنيم و آنگاه هرچه زودتر به حکومت نظاميان پايان دهيم .

در حالی که تظاهرکنندگان مصری در مقابل دولت نظامی متحدند، ديد متفاوتی نسبت به آينده کشورشان دارند. اسلامگرايان که در زمان جنبش مردمی چندان نقشی نداشتند فعاليت های خود را افزايش داده اند.

محمود النحات، طرفدارحزب نور فرقه سلفی، می گويد: ما يک ملت مذهبی هستيم ملتی که مردم و آزادی را دوست دارد.

برای احزاب اسلامگرای مصر که سالها تحت فشار بوده اند آزادی به ترويج افکار بنيادگرايانه و محافظه کارانه، در تضاد با آن اصولی است که بسياری از آزاديخواهان مصر در زمان خيزش مردمی آن کشور خواستار آن بودند.

انتخابات پارلمان مصر که بزودی برگزار می شود و انتخابات رياست جمهوری که قرار است در اواخر سال ۲۰۱٣ برگزار شود به اين سئوال تحليلگران پاسخ خواهد داد که آيا مصر می تواند در راه دموکراسی گام بردارد؟

XS
SM
MD
LG