پلیس مصر برای سومین روز متوالی به هزاران معترض در تظاهراتی ضددولتی گاز اشک آور شلیک کرده است که می خواهند در قاهره مجددا از طریق برپا کردن یک اردوی اعتراضی حکم رانان نظامی را برای تسریع در اصلاحات دمکراتیک در مصر زیر فشار بگذارند.
به گزارش یک خبرنگار صدای آمريکا، تظاهرکنندگان در میدان تحریر، در واکنش به اقدام پلیس، که برای متفرق ساختن آنان به پرتاب کپسول های گاز اشک آور ساخت آمريکا متوسل شده بود، دنبال پناهگاه می گشتند. اما هزاران تظاهرکننده ضد دولت که در میدان باقی مانده اند، بعضی ها با برپا کردن چادر، و بعضی ديگر با مسدود ساختن ترافیک، به کنترل بر میدان ادامه می دهند. در همین حال پلیس تعداد ديگری از فعالان را که سعی می کردند ضمن راه پیمائی خود را به میدان برسانند عقب رانده است.
يک خبرنگار صدای آمريکا و گروه خبری همراه او، هنگام فیلمبرداری از پلیس در جریان عملیات میدان تحریر با حمله دسته ای از افراد خشمگین مواجه شدند که می خواستند دوربین های گروه خبری را از آنان بگیرند، و بعد هنگامی که گروه خبری درصدد برآمد محل را ترک کند، ضمن کوبیدن اتوموبیل حامل آنان، با موتورسیکلت نیز اتومبیل را تعقیب کردند. در این جریان به گروه خبری صدای امريکا آسیبی وارد نشد.
پلیس یک روز قبل با شلیک گلوله های لاستیکی، پرتاب کپسول های گاز اشک آور و استفاده از باتون، میدان تحریر را برای مدتی کوتاه از تظاهرکنندگان خالی کرده بود، ضمن آنکه بعضی از معترضین نیز با پرتاب قطعاتی سیمانی که از پیاده روها کنده بودند، و آتش زدن وسائل نقلیه پلیس، واکنش نشان می دادند.
به گزارش مقامات وزارت بهداشت و بهداری مصر، يک معترض بیست و سه ساله که در جریان شلیک ها مجروح شده بود در گذشته است، و ۶۷۶ نفر دیگر نیز آسیب ديده اند، که دهها مامور پلیس و خبرنگار جزو آنان هستند. بعضی از مجروحین برای جراحات ناشی از شلیک گاز اشک آور و گلوله های لاستیکی مداوا شده اند.
پلیس مصر اواخر وقت روز گذشته در واکنش به سیل معترضینی که به سوی میدان تحریر سرازیر شده بود عقب نشینی کرد. این میدان در ماه فوریه صحنه شورش های هجده روزه ای بود که به برکناری حسنی مبارک رئیس جمهوری مستبد مصر منجر شد. امروز در میدان تحریر نشانه ای از حضور نیروهای ارتشی دیده نمی شد.
پلیس مصر همچنین تظاهرات معترضین به دولت را در شهر های اسکندیه و سوئز سرکوب کرده است. مقامات می گویند یک معترض در اسکندریه کشته شده است.
بسیاری از معترضین از اینکه شورای نظامی جایگزین آقای مبارک در مورد تدوین قانون اساسی جدید دستورالعمل هائی ارائه داده است که بعضی از امور نظامی را خارج از کنترل غیرنظامیان نگاه می دارد خشمگین اند.
دیگران از کادر رهبری نظامی برای محاکمه غیرنظامیان در محاکم نظامی انتقاد می کنند.
اعتراض ها در میدان تحریر از روز جمعه با حضور هزاران اسلام گرا در تظاهراتی آغاز شد که توسط اخوان المسلمین، سازمان یافته ترین تشکیلات سیاسی در مصر، ترتیب داد ه شده بود.
اما خبرنگار صدای آمريکا می گوید بنظر می رسد تظاهرکنندگان حاضر در تظاهرات روز های شنبه و یکشنبه میدان تحریر، نمایندگا ن بخش گسترده تری از جامعه بودند. روز شنبه بسیاری از تظاهرکنندگان شعار می داند مردم خواستار سرنگونی رژیم هستند، که شعار اصلی شورش های ضد مبارک بود.
ژنرال هائی که بر مصر حکومت می کنند قول داده اند روز بیست و هشتم نوامبر رای گیری برای انتخابات پارلمانی را شروع کنند اما هنوز تاریخی برای انتخابات ریاست جمهوری درنظر نگرفته اند.