لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۷

مذاکرات بی سابقه عمر سلیمان با اخوان المسلمین


مذاکرات بی سابقه عمر سلیمان با اخوان المسلمین
مذاکرات بی سابقه عمر سلیمان با اخوان المسلمین

عمر سلیمان معاون ریاست جمهوری مصر، گفت و گوهای بی سابقه با طیفی از مخالفان دولت، از جمله اخوان المسلمین، را آغاز کرد. اخوان المسلمین، بزرگترین گروه سازمان یافته اسلامی مخالف حسنی مبارک است که فعالیت آن رسما در مصر ممنوع است. این مذاکرات برای اصلاحات با هدف حل ناآرامی و اعتراض های مردمی مصر علیه دولت است که تقریبا از دو هفته پیش آغاز شد و منجر به فلج شدن بخش های اقتصادی و توریسم این کشور شد.

عمر سلیمان، معاون ریاست جمهوری مصر روز یکشنبه با نمایندگان اخوان المسلمین، احزاب اپوزیسیون سکولار و چهره های مستقل سیاسی ملاقات کرد.

محمد مورسی، نماینده اخوان المسلمین و از رهبران این گروه اسلامگرا، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت گروه او همچنان بر خواست خود مبنی بر لزوم پایان حکومت سی ساله حسنی مبارک، پافشاری می کند.

دولت حسنی مبارک اخوان المسلمین را غیر قانونی اعلام کرده بود و نمایندگان این سازمان به عنوان افراد مستقل درانتخابات شرکت می کردند و وارد پارلمان می شدند. این نخستین بار است که دولت مبارک با اخوان المسلمین وارد گفتگوی رسمی می شود.

خبرگزاری رسمی مصر می گوید شرکت کنندگان در مذاکرات روز یکشنبه، بر تشکیل کمیته ای با حضور نمایندگان قضائی و چهره های سیاسی توافق کردند تا درباره متمم های قانون اساسی درباره این که چه کسی می تواند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، مطالعه کنند.

این در حالی است که هزاران فعال ضد دولتی و معترض به حسنی مبارک، روز یکشنبه برای سیزدهمین روز متوالی، در میدان تحریر قاهره حاضر شدند و گفتند تا زمانی که حسنی مبارک ریاست جمهوری را ترک نکند، به این کار ادامه می دهند. بسیاری از تظاهرکنندگان می گویند نگران آنند که اگر صحنه اعتراض را ترک کنند دولت با انجام اصلاحات مصنوعی دمکراتیک، جنبش را به شکست بکشاند.

حسنی مبارک در پاسخ به خواسته تظاهرکنندگان وعده داده است که در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری مصر در ماه سپتامبر، شرکت نخواهد کرد.

در اقدامی دیگر در راستای مطالبات تظاهرکنندگان، اعضای کمیته اجرایی حزب حاکم مصر، موسوم به «حزب ملی دمکراتیک»، از جمله «جمال» فرزند حسنی مبارک، در روز شنبه استعفا دادند. اما رئیس جمهوری مصر همچنان ریاست این حزب را برعهده دارد.

تظاهرکنندگان حسنی مبارک، استعفای اعضای حزب حاکم را اقدامی بی معنی توصیف کردند اما مقامات آمریکایی آن را «گامی مثبت» در جهت تغییر سیاستی می داند که آمریکا خواستار آن است و گفتند واشنگتن در انتظار گام های دیگر دولت مصر در جهت انتقال قدرت است.

سازمان ملل متحد تخمین می زند که بیش از ۳۰۰ نفر در جریان تظاهرات ضد دولتی مصر کشته و هزاران تن مجروح شده اند.

XS
SM
MD
LG