گروه اخوان المسلمين مصر، معاون رهبر اين گروه را بعنوان نامزد رياست جمهوری، معرفی کرد.
اخوان المسلمين پيشتر اعلام کرده بود در انتخابات رياست جمهوری شرکت نخواهد کرد.
بنيادگرايان اخوان المسلمين که مدتها يک گروه ممنوعه در مصر بودند اکنون حدود نيمی از کرسيهای پارلمانی را در اختيار دارند. و با آنکه اين گروه با احتمال واکنش سياسی ليبرالها و کشورهای غربی نگران از تسلط اسلام گرايان در مصر، گفته بودند در انتخابات رياست جمهوری شرکت نميکنند، تصميم کنونی آنها راه را برای انُتلاف اخوان المسلمين با رهبران نظامی هموار ميکند.
اخوان المسلمين، خيرات الشاطر معاون رهبر گروه را که يک ميليونر است، بعنوان نامزد انتخابات رياست جمهوری معرفی کردند، و بدليل موفقيت اين گروه در انتخابات پارلمانی، نامزد آن در انتخابات ماه آينده نيز از پيشتازان خواهد بود.
برخی از شهروندان مصری با ابراز ناخشنودی از اين تحول ميگويند اوضاع مصر خوب نيست و اخوان المسلمين تنها بدنبال قدرت است و آينده مصر نامعلوم است.
پيروزی ال شاطر ميتواند تغييراتی را در جهت اعمال قوانين سخت اسلامی در مصر باعث شود و همچنين به پرمخاطره شدن روابط آن کشور با اسراييل و آمريکا، منجر شود.
اين تصميم احتمالا موجب مخالفت رهبران نظامی که نگران حفظ منافع مالی و ديگر امتيازات خود و همچنين نگران قرار گرفتن قدرت بيش اندازه در دست يک گروه هستند، خواهد شد.
اين تحول همچنين ممکنست شکاف ميان ليبرالها و سکولارها را عميق تر کند.
يکی از مسئولان اخوان المسلمين گفت: اين اقدام، شورای اخوان المسلمين را به دو دسته تقسيم کرده، يکی موافق معرفی کانديدا و ديگری از بيم واکنش منفی، مخالف آن.
الشاطر که يک تاجر بسيار ثروتمند است و رهبری گفتگو با نظاميان و مذاکرات با کشورهای عرب حوزه خليج فارس را از جانب گروه اخوان المسلمين بر عهده داشت، در انتخابات رياست جمهوری با کانديداهای ديگر از جمله عمر موسی، رييس پيشين اتحاديه عرب، رقابت خواهد کرد.