محمد مورسی درواکنش به حمله امروز، مرز با نوارغزه را بست و وعده داد مسئولان حمله را مجازات کند. اسرائیل می گوید ازپیش، گزارشهائی درمورد حمله اسلامگرایان تندرو دریافت کرده بود و آمادگی کامل برای مقابله و ورود مهاجمان به داخل خاک خود را داشته است.
اين حمله که مصر و اسرائيل آن را به شبه نظاميان اسلام گرای مستقر در نوار غزه و شبه جزيره سينا در مصر نسبت می دهند از ديشب در مرز اسرائيل آغاز شد. در جريان اين حمله ۱۶ سرباز مصری در ايستگاه مرزی کشته شدند و مهاجمان با ربودن دو کاميون قصد ورود به خاک اسرائيل را داشتند.
اين رويداد باعث شده است تا نگرانيهای تازه ای در مورد توانايی دولت جديد مصر در کنترل منطقۀ بی قانون شبه جزيره سينا بوجود آيد.
مرز اسرائيل و مصر از زمان امضای پيمان صلح دو کشور در سی سال پیش غالباً آرام بوده، اما از زمان سرنگونی حسنی مبارک شبه نظاميان با استفاده از نبود امنيت بار ديگر شبه جزيره سينا را به آشوب کشيده اند.
از سال پيش تا کنون از اين منطقه سه بار به اسرائيل حمله شده و در يکی از اين درگيريهای مرزی در ماه اوت سال گذشته ۸ نفر کشته شدند.
اسرائيل مدعی است نيروهای القاعده و شبه نظاميان فلسطينی با عبوراز نوار غزه در منطقه نفوذ کرده اند و با کشيدن حصار در مرز ميان اسرائيل و مصر می خواهد جلوی حملات مرزی و ورود غير قانونی مهاجران آفريقايی به خاک اسرائيل را بگيرد.
تحليلگران می گويند اين حمله به تلاشهای حماس برای جلب رضايت دولت مصر در زمينه لغو محدوديتهای مرزی لطمه خواهد زد. حماس به عنوان يک گروه نزديک به اخوان المسلمين اميدوار بود مورسی، رئيس جمهوری مصر بتواند در اين امر به آنان کمک کند. اما آقای مورسی تا کنون به خاطر نگرانی از نفوذ شبه نظاميان فلسطينی به خاک مصر با اين مسئله برخوردی احتياط آميز داشته است.
حماس کشته شدن سربازان مصری در مرز را محکوم کرده و ضمن تسليت به رهبريت و مردم مصر ازآن را به عنوان يک قتل فجيع ياد کرده است.
وزير دفاع اسرائيل روز دوشنبه در کميته دفاعی و امور خارجی پارلمان اسرائيل گفت مصر بايد اقدامات بيشتری در زمينه بهبود امنيت شبه جزيره سينا و جلوگيری از حملات مرزی به عمل آورد. او افزود: اين زنگ خطری جدی برای مصريها بود تا با اين مسئله برخورد قاطعانه تری کنند.
بنابر گزارشها در جريان درگيريهای يکشنبه شب اسرائيل تلفات جانی نداشت و صبح روز دوشنبه به اسرائيلی های ساکن مناطق مرزی اعلام شد که می توانند کارهای عاديشان را از سر بگيرند.
در حال حاضر بنا به دستور دولت مصر گذرگاه مرزی رفح با نوار غزه مسدود است. اقدامی که برای ساکنان فلسطينی منطقه اين گذرگاه که حکم تنها مسیر دسترسی آنها به جهان خارج را دارد، طليعه يک آينده ناگوار تلقی می شود.