لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۳

نخستین دور انتخابات پارلمانی مصر به پایان رسيد


نخستین دور انتخابات پارلمانی مصر به پایان رسيد
نخستین دور انتخابات پارلمانی مصر به پایان رسيد

رای گيری در اولين انتخابات مجلس مصر پس از قيام مردمی که به حکومت ۳۰ ساله حسنی مبارک، رييس جمهوری پيشين پايان داد، به اتمام رسيد.

رهبران نظامی موقت مصر دور اول رای گيری را یک موفقیت ناميدند. آنها می گویند درصد بالايی از مردم در انتخابات شرکت کردند. مشکلات عمده ای در اين رای گيری گزارش نشده است.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، به مصريان برای آنچه که به گفته او «شرکت مشتاقانه مردم در پای صندوق های رای بود»، تبريک گفت. مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا رای گیری را صلح آمیز و موفق ناميد.

اما رئیس ملی شورای حقوق بشر مصر، حازم منیر، گفت که روند رای گیری گیج کننده است. او آنچه را که يک چارچوب ضعيف قانون انتخابات و نبود کمیسیون مستقل انتخابات ناميد، سرزنش کرد.

رای دهندگان روز های دوشنبه و سه شنبه در قاهره، اسکندریه و هفت استان دیگر برای انتخابات اعضای مجلس نمایندگان رای دادند. رای گيری در مناطق ديگر کشور و انتخابات مجلس سنا و در صورت لزوم دور دوم انتخابات تا ماه مارس آينده بطول می انجامد.

XS
SM
MD
LG