برای ده ها مسیحی در ایران، صلح و آرامشی که باید نشانه ایام کریسمس باشد، زمانی که ماموران امنیتی حدود بر ۷۰ مسیحی را در حملاتی اعلام نشده دستگیر کردند به هم خورد. گزارش ها دایر است آنها مسیحیان انجیلی هستند که برای دعا و خواندن انجیل در خانه های شخصی جمع می شوند.
مرتضی تمدن، فرماندار تهران، تایید کرد که بازداشت هایی صورت گرفته است و بازداشت های دیگری در راه است. آن گونه که رسانه های ایران گزارش داده اند وی مسیحیان را با پارازیت مقایسه کرد و گفت کارهای آنها «انحرافی» است و اهانت به اسلام است.
اسلام شیعه مذهب رسمی ایران است. اما دولت مسیحیت، همراه با ادیان زرتشتی و یهود و دیگر فرقه های اسلامی را به رسمیت می شناسد و قانون اساسی به آنها در انجام شعائر مذهبی شان آزادی می دهد. با این حال، اعضای اقلیت های مذهبی اجازه ندارند تبلیغ کنند و ترک اسلام با مجازات مرگ همراه است. وزارت امور خارجه آمریکا، در جدید ترین گزارش خود درباره آزادی مذهبی، گفت از احترام دولت ایران به آزادی مذهبی همچنان کاسته می شود و تند گویی ها و اقدامات مقام ها فضای تهدید آمیزی برای تقریبا تمام گروه های مذهبی غیر شیعه به وجود می آورد.
کمیسیون آمریکایی آزادی بین المللی مذهبی، یک نهاد دولتی دو حزبی که رییس جمهور اعضای آن را منصوب می کند، نسبت به سرنوشت ده ها مسیحی که در ایام کریسمس در تهران دستگیر شده اند ابراز نگرانی کرد. کمیسیون یادآور می شود که از زمان دستگیری ها، برخی از بازداشت شدگان آزاد شده ولی دیگران هنوز زندانی هستند. لئونارد لی یو، رییس کمیسیون گفت «آنچه بیش از همه ناراحت کننده است این حقیقت است که ایران به هدف گرفتن مسیحیان انجیلی، کاری که سال ها انجام داده است و نیز رهبران جامعه شناخته شده و محترم مسیحیان ارمنی، ادامه می دهد... کمیسیون آزادی بین المللی مذهبی از مقام ها ایران می خواهد بی درنگ و بدون قید و شرط مسیحیان بازداشت شده را آزاد کند.»
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا یادآور شده است که «آزادی مذهبی هم یک حق انسانی اساسی و هم عنصری برای هر جامعه باثبات، صلحجو، و پویا است:
*** این فقط نظر آمریکا نیست، نظر ملت ها و مردم در سراسر جهان است. »ایالات متحده آمریکا همصدا با جامعه بین المللی از مقامات ایران می خواهد تمام اقلیت های مذهبی را که به دلیل استفاده صلحجویانه از حقوق خود و از آزادی های اساسی در بازداشت به سر می برند آزاد کند.