دولت ایران هفت عضو ارشد جامعه بهاییان ایران را به اتهام ارتکاب جرائمی علیه امنیت ملی به ۲۰ سال زندان محکوم کرده است. دو زن و پنج مرد از سال ۲۰۰۸ زندانی بوده اند. عفو بین الملل رفتار غیر انسانی، روّیه های قضایی ناعادلانه، و محکومیت سنگین هفت بهایی را محکوم کرده است، و آنها را زندانیانی می نامد که فقط به دلیل باورهایشان یا فعالیتهای صلحجویانه از سوی اقلیت بهایی زندانی شده اند.
فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز درباره وضع دشوار ۷ رهبر بهایی اظهار نظر کرد:
**** ما نگرانی های دیرینه ای درباره آزار اقلیت ها در داخل ایران داریم. ایران یک جامعه متحمل نیست. و ما نه فقط نگران این حکم خاص، بلکه اقدامات دیگر دولت ایران هستیم.
روز ۱۰ اوت، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر از دولت ایران خواست تمام زندانیان سیاسی را آزاد کند. او در بیانیه ای گفت آمریکا «از این که دولت ایران به محروم ساختن ایرانیان از حقوق مدنی شان ادامه می دهد، همچنان عمیقا نگران است.» او به مورد سکینه محمدی آشتیانی مادر دو کودک اشاره کرد که وضعیت او در پی محکوم شدن به سنگسار به اتهام روابط نامشروع توجه بین المللی را بر انگیخت.
هرچند پس از خشم بین المللی، مجازات سنگسار متوقف شد، اما گزارش های اخیر حاکی است که خانم آشتیانی زیر فشار ناچار شد اعتراف کند، و سرنوشتش همچنان نامعلوم است.
هیلاری کلینتون همچنین وضعیت ابراهیم حمیدی را یاد آورشد، جوان ۱۸ ساله ای که به اتهام همجنسگرایی با اعدام فوری روبرو است، علی رغم این واقعیت که او هدف یک روِّیه قضایی ناعادلانه قرار گرفت و در حال حاضر به وکیل و مشاور حقوقی دسترسی ندارد. وکیل حمیدی، محمد مصطفایی، که وکیل آشتیانی نیز بود، پس از آن که مقامات امنیتی او را زیر سئوال کشیدند و اعضای خانواده اش دستگیر شدند، از ایران گریخت.
هیلاری کلینتون گفت :«ما همچنین نگران سرنوشت ایرانیانی هستیم که به دلیل استفاه از حق خود برای بیان آزادانه افکار و نظریاتشان در پی انتخابات ریاست جمهوری، در خطر اعدام فوری قرار دارند. جعفر کاظمی، محمد حاج آقایی، و جواد لاری از جمله آنها هستند.»
ایالات متحده آمریکا از دولت ایران می خواهد بر اساس تعهدات بین المللی خود به کنوانسیون بین المللی حقوق سیاسی و مدنی این اعدام ها را متوقف سازد و تمام زندانیان سیاسی و مدافعان حقوق بشر را آزاد کند.