پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد - بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه، و ایالات متحده آمریکا – برای بحث درباره وضع تحریم های بالقوه جدید علیه ایران به دلیل نقض تعهدات بین المللی خود در ارتباط با برنامه اتمی در نیویورک به گفت و گو نشسته اند. باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، کوشش هماهنگ و متمرکز گروه پنج بعلاوه یک را ستود:
**** همه آنها بر این باورند که برای ما مهم است پیامی نیرومند به ایران فرستاده شود که سرپیچی از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد، و نیز نقض تعهداتی که بر اساس پیمان ان پی تی بر عهده گرفته است، نتایجی خواهد داشت و رهبران ایران راه بهتری در مقابل دارند.
آقای اوباما در پایان کنفرانس امنیتی اتمی که در روزهای ۱۲ و ۱۳ آوریل در واشنگتن برپا شد سخن می گفت. در کنفرانس ، رهبران ۴۷ کشوری شرکت داشتند که قصد دارند ایمنی مواد اتمی را تامین کنند و تسلیحات اتمی را از دست های تروریست ها دور نگاه دارند.
پرزیدنت اوباما گفت جامعه بین المللی به ادامه سر سختی ایران در نادیده گرفتن تعهدات بین المللی اش پاسخ خواهد داد و تاکید کرد که فرصت برای آینده ای مثبت تر و بهتر به عنوان گزینه ای برای رهبران ایران باقی است:
**** امید می رود تحریم ها بتواند محاسبات کشوری مانند ایران را تغییر دهد، تا آن که رهبرانش ببینند دنبال کردن یک برنامه تسلیحات اتمی هزینه های بیشتر و منافع کمتری دارد و در این روند آنچه ما امیدوار هستیم این است که اگر آن هزینه ها به اندازه کافی بالا برود و منافع به اندازه کافی پایین بیاید، با گذشت زمان آنها تصمیمی درست بگیرند، نه فقط برای امنیت و کامیابی جهان، بلکه برای مردم خودشان.
پرزیدنت اوباما گفت در ملاقات با هو جینتائو، رییس جمهوری چین آنچه را به رهبران دیگر گفته با او در میان گذاشته است: «کلمات باید معنایی داشته باشند، باید پیامدی در کار باشد. و اگر ما می گوییم
«ان پی تی» مهم است، اگر می گوییم ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی مهم است، آنگاه وقتی این تعهدات پیاپی نقض شود، مهم خواهد بود جامعه بین المللی متحد شود.»
پرزیدنت اوباما ابراز امیدواری کرد جامعه بین المللی اینک «شجاعانه و به سرعت پیشروی کند تا آن نوع پیامی را که به ایران اجازه خواهد داد محاسبه اش را تغییر دهد بفرستد.»