یک اقتصاددان با انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت در ایران اعلام کرد دهکبندی «دکان جدیدی» برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و حتی اگر این وزارتخانه تعطیل هم شود هیچ اتفاق خاصی در کشور نخواهد افتاد.
روزنامه «اعتماد» به نقل از پیمان مولوی نوشت که پرداخت یارانه در اقتصادی که تورم بالایی دارد، بیفایده است و سیاستها در ایران شبیه به ونزوئلا شده است که «در نهایت بینتیجه هم هست.»
روز گذشته یکشنبه ۲۴ دی ماه، پس از آنکه رسانهها از شروع حذف یارانهبگیران با استناد به قانون بودجه سال جاری خبر دادند، وزارت «رفاه» از تغییر بعدی در دهکبندی یارانه بگیران از ۶ ماه آینده خبر داد.
برهمین اساس وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» اعلام کرده که در این مرحله، ۶۰ هزار خانوار جدید به دهک دهم و صدکهای بالایی اضافه شدند و دیگر مشمول دریافت یارانه نمیشوند.
یارانه نقدی از آذر ماه سال ۱۳۸۹ و همزمان با آغاز اجرای قانون «هدفمندسازی یارانه» وارد اقتصاد ایران شد.
براساس قانون «هدفمندی» قرار بود نرخ شانزده قلم کالا و خدمت از جمله بنزین، گازوئیل، گاز، نفت، برق، آب، گندم، شکر، برنج، روغن و شیر با حذف یارانه دولتی طی ۵ سال به سطح قیمتهای بینالمللی برسد.
دولت محمود احمدینژاد در نخستین مرحله واریز یارانه نقدی به حساب خانوارها، برای جبران قدرت خرید هر نفر ۴۵ هزار و پانصد تومان واریز کرد.
ارزش دلاری یارانه نقدی در سال ۸۹ نزدیک به ۴۳ دلار بود که در حال حاضر به ۶ تا ۸ دلار رسیده است.
تورم در سالهای اخیر در بالای ۴۰ درصد تثبیت شده است و سیاستهای حمایتی دولت نیز نتوانسته فشار اقتصادی وارده به مردم را جبران کند.
دولت در ایران ماهانه ۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به حساب ۹ دهک جامعه واریز میکند.