لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۷

اتهام پلیس دبی علیه اخوان المسلمین


خبرگزاری رویترز در گزارش روز چهارشنبه (٣ آوریل) خود با زاهی خلفان، رئیس پلیس دبی که سه دهه تجربه را در کوله بار خود دارد مصاحبه کرده و یادداشت زیر برگردان این گزارش است:

کشورهای مسلمان سنی و عرب منطقه خلیج فارس اغلب نگران اقدامات خرابکارانه ایران، همسایه شیعه و قدرتمند خود هستند، اما «دیکتاتورهای» اخوان المسلمین بزرگترین نگرانی رئیس پلیس کهنه کار دبی هستند.

بدبینی و ظن زاهی خلفان، رئیس پلیس دبی بیشتر بر شاخه سنی اخوان المسلمین که یک سازمان اسلام گرا در مصر است، متمرکز می شود. اخوان المسلمین در پی انقلاب مردمی سال ٢٠١١ و پس از سرنگونی حسنی مبارک در پرجمعیت ترین کشور عرب به قدرت رسید.

خلفان در مصاحبه ای با خبرگزاری رویترز گفته است «اخوان در مقام حزب حاکم در مصر به هیچ وجه حق مداخله در امور کشورهای دیگر را ندارد. اخوان دیگر یک حزب سیاسی نیست و باید به استقلال کشورهای دیگر احترام بگذارد».

رئیس پلیس دبی تصریح کرده است اخوان المسلمین مصر در توطئه ای نقش داشت که برای سرنگونی دولت امارات متحده عربی دسیسه چینی شده بود. او می گوید هدف نهایی این گروه این است که همه کشورهای منطقه خلیج فارس تحت حاکمیت اسلام گرایان قرار بگیرند.

آقای خلفان اغلب در توئیتر خود به اخوان می تازد و یکی از معدود مقامات امارات متحده عربی است که به طور علنی در مورد سیاست اظهارنظر می کند.

با وجودی که آقای خلفان تاکید می کند یادداشت های او در توئیتر فقط دیدگاه های شخصی او هستند، اما دیپلمات ها می گویند اظهارات وی نگرانی نخبگان و چهره های سرشناس حاکم بر امارات متحده عربی در مورد محبوبیت اسلام گرایان در منطقه و احتمال تصمیم غرب برای برقراری ارتباط با این حکومت ها را منعکس می کنند.

آقای خلفان گلایه می کند که غرب با اخوان «همدردی می کند، آن ها را می پذیرد و از آن ها حمایت می کند». او می گوید علت چنین رویکردی را درک نمی کند.

«تغییر رژیم»

رویکرد او شاهدی بر تنش های جدید در جهان عرب است که از دو سال پیش و در پی قیام های مردمی در جهان عرب شاهد بوده ایم، روندی که حکومت های خودکامه تونس، مصر، لیبی و یمن را سرنگون کرده اند، اما هنوز رژیم های متحد ایالات متحده در منطقه خلیج فارس و سایر نقاط جهان به حاکمیت خود ادامه می دهند.

خلفان از جمله مقامات امنیتی است که طولانی ترین دوران خدمت در این منطقه را سپری کرده است. او از محاکمه ٩٤ تبعه امارات که به اتهام توطئه بازداشت شده اند، دفاع می کند. اما گروه های مدافع حقوق بشر این محاکمه را غیرعادلانه خوانده اند.

آقای خلفان مقامات اخوان را «دیکتاتور» می خواند. فعالیت اخوان المسلمین در امارات متحده عربی غیرقانونی است. امارات متحده عربی فدراسیونی متشکل از هفت امارت ثروتمند و باثبات است و دبی قطب اقتصادی و قلب تجارت جهانی این امارات است.

وی تصریح می کند «آن ها (اخوان) خواهان تغییر حکومت هایی هستند که سالیان متمادی بر کشورهایشان حاکم بوده اند، اما خود این ها نیز می خواهند تا ابد حکومت کنند ... ما شواهدی در اختیار داریم که این گروه نیز قصد داشت حاکمان کشورهای منطقه خلیج فارس را سرنگون کند».

او خاطرنشان می کند متهمان در برنامه ریزی و اجرای طرح توطئه خود به مراحل پیشرفته ای رسیده بودند. بنا به گفته رئیس پلیس دبی بین متهمان وکیل، معلم، قاضی و نیز یکی از اعضای خانواده حاکم یکی از امارات بوده است.

خبرنگاران خارجی و گروه های مدافع حقوق بشر اجازه نیافتند تا در دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد حضور پیدا کنند. رسیدگی به پرونده متهمان ١٤ مارس آغاز شد.

روزنامه های امارات متحده عربی گزارش دادند متهمان اعضای الاصلاح، یک گروه اسلام گرای محلی بوده اند. گروه الاصلاح ادعا کرده است که خواهان اصلاحات مسالمت آمیز است و هیچ ارتباط مستقیمی با اخوان المسلمین مصر ندارد. این گروه در عین حال اذعان کرده است که ایدئولوژی هر دو گروه شبیه هستند.

خلفان ضمن اشاره به محمد بدیعی، رهبر اخوان مصر می گوید «امارات متحده عربی برای خنثی کردن توطئه اخوان المسلمین که با رهبری مرشد برنامه ریزی شده بود ... به هنگام عمل کرد».

اخوان در مصر اتهامات خلفان در باره دست داشتن این گروه در اقدامات خرابکارانه در خارج از کشور را رد کرده است.

احمد عارف، سخنگوی اخوان گفته است «ما در هیچ کشوری اقدام خلاف قانون انجام نمی دهیم. ما از حاکمیت قانون و محافظت از آن احترام می گذاریم. او (خلفان) هیچ شاهدی برای اثبات این مدعا و هیچ توطئه ای در اختیار ندارد».

چالش ایران

مناسبات امارات متحده عربی و مصر از زمان سقوط مبارک به تیرگی گراییده است. مبارک متحد کشورهای عرب منطقه خلیج فارس و دشمن قسم خورده اخوان بود. گروه اخوان المسلمین در سال ١٩٢٨ در مصر تاسیس شد.

برخی از اسلام گرایان امارات متحده عربی از قیام گروه های مذهبی در مصر و تونس الهام گرفته اند و فعالیت های خود را افزایش داده اند و این فعالیت ها مقامات کشورهایی را به خشم آورده است که هیچ گونه مخالفت سیاسی مجاز نیست.

خلفان در پاسخ به پرسشی در مورد تهدیدهایی که متوجه امارات متحده عربی است، می گوید حداقل دو تبعه امارات برای مبارزه با شورشیان که درصدد سرنگونی بشار الاسد هستند، به سوریه رفته اند. وی می گوید شبه نظامیانی که به سبک القاعده مبارزه می کنند، در امارات از حمایت عمومی و گسترده برخوردار نیستند.

او می افزاید جریان اصلی اسلام گرا در امارات متحده عربی اخوان المسلمین بود.
آقای خلفان در مورد مناسبات نزدیک قطر با اخوان می گوید امارات متحده عربی به رهبری قطر احترام می گذارد حتی اگر دو کشور دیدگاه های متفاوتی داشته باشند.

رئیس پلیس دبی در پاسخ به پرسشی در مورد ایران از مداخله تهران در امور کشورهای عرب منطقه خلیج فارس و تهدیدهایی که ایران در مواجهه با ایالات متحده در مورد بستن تنگه هرمز مطرح کرده است، انتقاد می کند.

با این وجود، او به هنگام انتقاد از ایران از ادبیات ملاحظه کارانه به کار می برد و ایران را «همسایه ای» می خواند که «راضی کردن آن بسیار دشوار است».
XS
SM
MD
LG