لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۸

صليب سرخ خواستار کمکی ۸۶ ميليون دلاری برای قحطی زدگان شاخ آفريقا شد


صليب سرخ خواستار کمکی ۸۶ ميليون دلاری برای قحطی زدگان شاخ آفريقا شد
صليب سرخ خواستار کمکی ۸۶ ميليون دلاری برای قحطی زدگان شاخ آفريقا شد

رييس برنامه جهانی غذا در اتيوپی می گويد مواد خوراکی اضطراری در آن کشور تقريباً تمام شده است.

اين تازه ترين مشکلی است که خشکسالی شاخ آفريقا بوجود آورده است.

روز پنجشنبه کميته بين المللی صليب سرخ ابراز اميدواری کرد که بودجه خود را برای سومالی دو برابر کند. در اين صورت به بيش از يک ميليون قحطی زده در مناطق زير کنترل الشباب غذا خواهد رسيد.

کشور ناميبيا نيز با اهدای ۵۰۰ هزار دلار به کمک قحطی زدگان شتافت.

يک مقام امداد رسانی آمريکا می گويد ۲۰ هزار کودک زير ۵ سال در سومالی در سه ماه گذشته بر اثر خشکسالی و قحطی جان باخته اند.

خشکسالی در سومالی طی ۶۰ سال گذشته بی سابقه بوده است. در حالی که قحطی جان بيش از دوازده ميليون نفر را در کشورهای شاخ آفريقا تهديد می کند، شبه نظاميان الشباب از وضعيت موجود برای ارعاب مردم سومالی و جذب نيرو استفاده می کنند.

شبه نظاميان الشباب عليه دولت سومالی می جنگند و با شبکه القاعده مرتبطند. اين گروه از رسيدن مواد غذايی به مناطق تحت کنترش در سومالی جلوگيری می کند و به مردم منطقه اجازه نمی دهد تا به اردوگاه هايی کمک رسانی که توسط کشورهای اتيوپی و کنيا ايجاد شده بروند.

روز جمعه هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه ايالات متحده، گفت طی روزهای آينده هئيتی آمريکايی به کنيا سفر خواهد کرد تا وضعيت را از نزديک مورد بررسی قرار دهند. خانم کلينتون گفت شبه نظاميان الشباب به عمد از رسيدن غذا به مناطقی در جنوب سومالی جلوگيری می کنند: بسيار ناراحت کننده است که الشباب به طور خاص در ماه رمضان از کمک رسانی به آسيب پذيرترين مردم در سومالی جلوگيری می کند. من از رهبران الشباب می خواهم بدون هيچگونه محدوديتی اجازه کمک رسانی به مناطق تحت کنترلشان را بدهند.

مقام های سازمان ملل می گويند ممکن است مردها در مناطق تحت کنترل الشباب، برای فرار از قحطی و گرسنگی به اين گروه بپيوندند.

با توجه به ادامه بحران در سومالی و شاخ آفريقا صليب سرخ خواستار کمکی ۸۶ ميليون دلاری برای رسيدگی به وضعيت قحطی زدگان شده است. در همين حال وزير امور خارجه ترکيه از کشورهای مسلمان خواسته است طی نشستی اضطراری به بررسی وضعيت در شاخ آفريقا بپردازند.

مقام های آمريکايی برآورد می کنند طی سه ماه گذشته بيش از ۲٩ هزار کودک زير پنج سال، بر اثر خشکی و قحطی در سومالی جان باخته اند.

سازمان ملل متحد اخيرا از سه منطقه ديگر سومالی، رسماً به عنوان مناطق قحطی زده نام برد. اين کشور در حال حاضر دارای بيشترين تعداد جمعيتی است که از سوء تغذيه و ساير بيماری مهلک رنج می برند.

کلثوم محمد، زن قحطی زده اهل سومالی بر تل خاک تيره ای که چهار کودک او را در برگرفته، اشک می ريزد. کلثوم محمد، تا سه هفته پيش، قبل از اينکه شبح قحطی بر کشور و خانواده اش سايه بگستراند، مادر ۵ کودک بود.

او اکنون دخترکی نيمه جان دارد. بچه هايش قبل از رسيدن به موگاديشو جلوی چشمش از گرسنگی تلف شدند.

کلثوم همراه با شوهر و فرزندانش روز ۲۰ ژوئيه، وقتی سازمان ملل متحده از سومالی رسماً به عنوان يک کشور قحطی زده نام برد، راه پايتخت را در پيش گرفتند.

وی متعلق به يکی از قبايل کوچ نشين و دامدار سومالی است. اما خشکسالی امسال در منطقه شاخ آفريقا، همه دامهای آنها را به باد فنا داد.

به محض اينکه بچه هايش مريض شدند آنها را به بيمارستان رساند، اما وضعيت مالی اش اجازه نداد بچه هايش برای مداوا در بيمارستان بمانند.

بنابر اين کلثوم و خانواده اش نيز همچون هزاران خانواده ديگر برای دريافت کمکهای دولتی گريزی جز رفتن به موگاديشو نداشتند.

کلثوم در مورد مرگ بچه هايش می گويد: «البته از مرگ نمی شود فرار کرد، اما دردناکتر از همه اين است که در عرض کمتر از ۲۴ ساعت ۴ تا بچه ام از گرسنگی جلوی چشمم از بين رفتند.»

خبرنگار خبرگزاری آسوشيتدپرس روز پنجشنبه زمانی به کلثوم و خانواده اش برخورد که، در يک اردگاه موقت نزديک فرودگاه موگاديشو سرگرم تهيه گزارش بود.

کلثوم به خبرنگار آسوشيتدپرس گفت، جامعه بين المللی بايد بيشتر کمک کنند.

XS
SM
MD
LG