روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان از کشف یک «اختلاس بزرگ» از سوی یکی از کارکنان امور مالی مجتمع «بندر امام» خبر داد.
بنابر اعلام این مجموعه، با هماهنگی و اقدام مقام قضائی، «تمامی اشخاص و افرادی که از طریق این فرد به حساب آنها مبالغی واریز شده بود، مورد شناسایی و حساب آنها مسدود شده است» اما «متهم اصلی» به خارج از کشور گریخته است.
پیشتر نیز در هشتم فروردین ماه بخش فارسی صدای آمریکا به اسنادی دست یافت که نشاندهنده بر باد رفتن میلیاردها دلار ارز و صدها کیلوگرم طلای ایران بود و از فساد مالی، رشوه، و اخلال در نظام اقتصادی ایران پرده بر میداشت. بر اساس اسناد موجود، بسیاری از این پروندهها تا سال ۱۴۰۱ در مرحله تحقیقات و ردگیری مالی قرار داشتهاند.
بررسیهای صدای امریکا نشان میدهد که برخی پروندهها با اتهامات مالی حدود «۲۰ میلیون، ۲۵ میلیون، ۳۰ میلیون، ۳۵ میلیون» یورویی و دلاری مواجه هستند که در مستندات موجود ذکر شده این پروندهها در مرحله «در حال ردیابی مالی» قرار دارند.
فساد مالی در ایران و سکوت رسانههای حکومتی در قبال آن در سالهای گذشته ادامه یافته است.
پیش از این، رهبر جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۰ درباره پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانکهای ایران تأکید کرده بود که رسانهها «نباید این قضیه را کش دهند.»
علی خامنهای ادعا کرده بود که «عدهای میخواهند از این حوادث برای زدن توی سر مسئولان سوءاستفاده کنند.»
پیش از این نیز، بخش فارسی صدای آمریکا در گزارشی اختصاصی از یک سند به دست آمده در جریان هک قوه قضاییه توسط گروه هکری «عدالت علی»، از پرونده فساد مالی دهها میلیون دلاری از اموال عمومی در قرارگاه خاتم سپاه پاسداران پرده برداشته است.