مدیر حوزههای علمیه کشور خواستار برگزاری دورههای آموزشی و تبیینی «اعتقادی و دینی» برای نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر شده است.
به گزارش خبرگزاری «فارس» وابسته به نهادهای امنیتی، علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور گفته است: برای جوانان داوطلب هلال احمر لازم است هم به لحاظ «تخصصی و کاری» و هم به لحاظ اعتقادی و دینی «دورههای آموزشی و تبیینی» در نظر گرفته شود.
محمد عشقی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان یزد نیز در جریان دیدار با علیرضا اعرافی، گفته است: «در بحثهای فرهنگی در تعامل با طلاب قدمهایی برداشتهایم.»
مطابق ماده ۱ اساسنامه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران (جمعیت شیر و خورشید سرخ سابق)، این جمعیت مؤسسهای خیریه، غیر انتفاعی و دارای شخصیت حقوقی مستقل محسوب میشود.
برابر با ماده ۲ این اساسنامه نیز اهداف جمعیت عبارتند از «تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسانها و کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملتها و همچنین حمایت از زندگی و سلامت انسانها بدون در نظر گرفتن هیچگونه تبعیض میان آنها.»
در دهههای اخیر بارها جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی به رغم تکذیب مقامات حکومتی، متهم به انجام فعالیتهای خارج از چارچوب اساسنامه و معاهدات بشردوستانه شده است.
سعید قاسمی، از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران فروردین ماه ۹۸ در بخشی از یک مصاحبه تلویزیونی در پاسخ به این سؤال مجری که از او پرسید: «شما با چه عنوانی در بوسنی فعالیت میکردید؟» گفت: «حالا دیگر همه میدانند، ما هلال احمریهایی بودیم که برای آموزش نظامی نیروهای مجاهدین (به بوسنی) رفته بودیم.»
در این حال مجموعه هلال احمر ایران طی سالهای گذشته با بحرانهای مالی، فساد ساختاری، پرداخت نشدن حقوق افراد تحت قرارداد خود و پایبند نبودن به برخی تعهدات بیرونی بهویژه هنگام بروز حوادث غیرمترقبه روبرو بوده است.
مهرماه ۹۹ رسانههای داخلی گزارش دادند که علیاصغر پیوندی، رئیس پیشین سازمان هلال احمر ایران به اتهام «اختلاس و تصرف غیرقانونی در اموال هلال احمر» به تحمل ۱۲ سال حبس محکوم شد.
هلال احمر ایران همزمان در برخی برنامههای مهم حکومتی مانند نمایش تبلیغاتی و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی به بهانه راهپیمایی سنتی و دینی «اربعین حسینی» کشور عراق نیز به عنوان بازوی حمایتی دستگاههای اجرایی حضور داشته است.
مرداد ماه سال جاری در شرایطی که «کمبود دارو و تجهیزات درمانی» در ایران دوباره خبرساز شده بود، رئیس جمعیت هلال احمر گفته بود که حدود «۴۰۰ تُن دارو» و بیش از «۸۰ دستگاه آمبولانس» را در اختیار «زائران اربعین» قرار داده است.