لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ ایران ۱۹:۳۱

مشروح مناظره نامزدهای جمهوریخواه آمریکا - موضوع: امنیت ملی


مشروح مناظره نامزدهای جمهوریخواه آمریکا - موضوع: امنیت ملی

نامزدهای حزب جمهوریخواه آمریکا، از ساعت هشت امشب به وقت شرق آمریکا مناظره خود را به میزبانی «وولف بلیتزر»، مجری شبکه تلویزیونی سی ان ان، آغاز می کنند.

این دومین مناظره نامزدهای جمهوریخواه در ماه نوامبر است و پیش بینی می شود بزودی تصمیم گیری ها برای این حزب به نتیجه برسد تا نامزد جمهوریخواهان مشخص شود و با باراک اوباما در انتخابات نوامبر ۲۰۱۲ ، رقابت کند.

موضوع مناظره امروز امنیت ملی و سیاست خارجی دولت اوباما خواهد بود و پیش بینی می شود موضوعاتی چون ایران، عراق ، افغانستان ، القاعده و تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا در این مناظره مورد توجه نامزدها قرار بگیرد.

بخش فارسی صدای آمریکا ، این مناظره را برای شما نقل می کند (ساعت ها به وقت واشنگتن دی سی) است:

ساعت 8:00
وولف بلیتزر از مجریان سی ان ان، میزبان این مناظره است.
این منظره در واشنگتن برگزار می شود. از اندیشه کده «آمریکن اینترپرایز» در این نشست مشارکت شده و سوالاتی پرسیده خواهد شد.

ساعت 8:02
وولف بلیتزر نامزدهای حاضر در این مناظره را معرفی می کند:
- جان هانسمن، فرماندار سابق ایالت یوتا
- میشل باکمن، عضو مجلس نمایندگان از ایالت مینیسوتا
- نیوت گینگریج، سخنگوی سابق مجلس نمایندگان
- هیرمن کین، رییس و مدیرعامل سابق پیتزای پدرخوانده
- میت رامنی، فرماندار سابق ایالت ماساچوست
- ریک پری، فرماندار ایالت تگزاس
- ران پال، نماینده سابق کنگره از ایالت تگزاس
- ریک سانتورم، عضو سابقه مجلس نمایندگان

ساعت 8:06
از مجریان خواسته می شود که خود را کوتاه معرفی کنند. هر کدام به کوتاهی اینکار را می کنند. برخی از آنها مانند نیوث گینگریج به سابقه شان در مشاوره با نهادهای نظامی اشاره می کنند. برخی مانند ریک پری به این اشاره می کند که همسرش در میان جمع است و البته میشل باگمن که با یادآوری اینکه خانواده اش در ارتش بوده اند ، مناسبت «روز شکرگذاری» را پیشاپیش تبریک می گوید.

ساعت 8:12
اولین سوال کننده می پرسد وقتی ما هر از چند گاهی تهدید و توطئه ای در آمریکا دریافت می کنیم.از جمله یازده سپتامبر. آیا شما موافق تغییر لایحه «میهن پرستی» هستید؟
نیوت گینگریج اولین پاسخ دهنده است که می گوید برای بهبود شرایط راهی نداریم و در عین حال همه ما در خطر هستیم. من هرگز آن را تغییر نمی دهم بلکه آن را تقویت می کنم.
ران پال در پاسخ می گوید ما باید در مقابل خطراتی که وجود دارد واکنش نشان دهیم. این حقیقت است و آزادی ما نباید به خطر بیافتد. به نظر من این قانون اصلا وطن پرستانه نیست چون ما برای امنیت، آزادی مان به کما برده ایم.
گینگریج می گوید اما پیش از آن ما نیاز داریم قانون داشته باشیم. اگر قانون داشته باشیم می توانیم هر تهدیدی را متوقف کنیم. قانونی که بگوید «اگر به ایالات متحده آمریکا حمله کنید، ما بدنبال شما می آییم».

ساعت 8:16
مجری، خانم باکمن را به بحث وارد می کند. او به سیاست های رییس جمهوری فعلی آمریکا ایراد می گیرد در عین حال می گوید تکنولوژی های جدید روش های بازجویی از تروریست ها را تغییر داده است. رییس جمهوری آمریکا تعقیب قانونی متهمان و تروریست ها را با «اتحادیه آزادی های شهروندی آمریکا» اشتباه گرفته است. باکمن می افزاید ما نباید به بازداشتی های تروریست «حقوق میراندا» بدهیم. [حقوق میراندا یا هشدار میراندا حقوق قانونی شخص بازداشت شده به امتناع از پاسخ دادن به پرسش هاى پلیس تا هنگام حضور وكیل او و حق او به داشتن وكیل در همه ى موارد و مراحل قانونی است که در سال ۱۹۶۶ و بر اساس رای دیوان عالی ایالات متحده ی امریکا وضع شد.]

جان هانسمن، فرماندار سابق ایالت یوتا
جان هانسمن، فرماندار سابق ایالت یوتا

جان هانسمن هم به بحث وارد می شود و می گوید ما تلاش می کنیم برای اینکه بین آزادی فردی و امنیت مان ارتباط و رابطه ای برقرار کنیم. ما باید بفهمیم که مجموعه مدیریتی کشور از جمله فرمانداران ، شهرداران و نمایندگان با هم ارتباط دارند و همه چیز امنیت دارد.

ساعت 8:19
مجری سوالی درباره TSA یا اداره امنیت حمل و نقل از مت رامنی می پرسد. او می گوید ما می تواین یک روش بهتری بجای بازرسی بدنی در فرودگاه ها پیدا کنیم. او ترجیح می دهد به بحث قبلی اشاره کند و حق را به گینگریج می دهد و می گوید من فکر می کنم ما باید دو مفهوم را جدا کنیم. ما در آمریکا برای مبارزه با تروریست جنگیدیم اما شاهدیم کسانی از آمریکا ترور می شوند. ما باید قوانین را علیه کسانی که با آمریکا می جنگند تغییر دهیم.او می گوید «ما باید دنبال آنهایی برویم که ما حمله کرده اند.»

ساعت 8:21
مجری از ریک پری در مورد بازرسی بدنی در فرودگاه های آمریکا می پرسد که او می گوید موافق خصوصی سازی آن است. او همچنین به قانون میهن پرستی اشاره می کند و می گوید من هم موافقم باید آن را تقویت کنیم. او اضافه می کند «ما در سالهای اخیر در جمع آوری اطلاعات مهم در جهان بد عمل کرده ایم.»

ساعت 8:23
ریک سانتورم با تایید برخی نظرات می گوید باید ما به سمتی برویم که برای برخی ، پرونده امنیتی داشته باشیم. مثلا مسلمانان رادیکال (تندرو) کسانی هستند که ما باید دنبال شان باشیم و آنها مستعد جرم هستند.

ساعت 8:25

ران پال می گوید «ما نمی توانیم از مذهب افراد فایل درست کنیم و به سراغ آدم های خاص برویم. بگذارید مثالی بزنم. اگر یک تروریست شبیه «تیموتی مک وی» باشد چه باید بکنیم؟ [او شهروند آمریکایی بود که در انفجار سال 95 در اوکلاهما سیتی، 168 نفر را بقتل رساند] من موظفم یادآوری کنم که از قانون و حقوق افراد دفاع کنیم.»

ساعت8:26
از هیرمن کین پرسیده می شود باید از مسلمانان تند رو پرو فایل ساخته می شود. او می گوید نه. اگر ما ماموران باهوشی داشته باشیم می توانیم امیدوار باشیم آنها بفهمند چه خبر است. به این ترتیب ما می توانیم تشخیص بدهیم که چه کسی خطرناک است یا نه. او درباره لایحه میهن پرستی می گوید به نظر من باید آن را بروز کرد.

8:28
یکی از حاضران در سالن از موسسه آمریکن اینترپرایز می پرسد آیا ما باید به پاکستان همچنان کمک کنیم بخصوص که آنها گاهی با القاعده همکاری می کنند.
هانسمن می گوید القاعده در آنجا پایگاهی دارد که امنیت ما را به خطر می اندازد. واقعیت این است که واشنگتن [ایالت متحده] درست عمل نمی کند و ما باید آماده باشیم از سوی دشمنان مان در آنجا تهدید دریافت کنیم. من می گویم وقت آن است که نیروهای مان را از افغانستان خارج کنیم.

میشل باکمن، عضو مجلس نمایندگان از ایالت مینیسوتا
میشل باکمن، عضو مجلس نمایندگان از ایالت مینیسوتا

خانم باکمن هم می گوید پاکستان میزبان تند رو های القاعده است ، آنجا پنج پایگاه اتمی وجود دارد که می تواند در اختیار جهادی های تندرو قرار بگیرد. آنجا کاملا وضعیت ناپایدار است و ما نباید نفوذ مان را در آنجا از دست بدهیم. من موافق کمک به آنها هستم. ما باید آنها را تشویق کنیم تا زیر نفوذ چین نروند. نماینده مینیسوتا در مجلس نمایندگان تاکید دارد که سیاست باراک اوباما تاکنون تنها این بوده که دست روی دست بگذارد و امیدوار باشد.

8:30
ریک پری می گوید تا وقتی پاکستانی ها به من به عنوان رییس جمهوری آینده نشان ندهد که سیاست و خواسته های ما را تامین می کند، من یک سنت برای آنها نمی فرستم.
میشل باکمن واکنش نشان می دهد: آنجا پر از تسهیلات هسته ای است. ما نباید دوستان خودمان را از دست بدهیم که فردا یک بمب به نیویورک بخورد.
ریک پری هم در واکنش می گوید پاکستن باید بفهمد که منافع ما چیست.بله ما باید تشویق کنیم. فقط می گویم ما نباید چک سفید برای شان بنویسیم.

8:35
اما موضوع افغانستان؛ چقدر باید در افغانستان هزینه کنیم؟
مت رامنی می گوید ما میلیون ها دلار هر هفته و صد ها میلیارد دلار در افغانستان داریم خرج می کنیم. به نظر من در یک سیاست تدریجی ، باید کنترل آنجا را به افغان ها بسپاریم. ما نباید ناگهانی خروج کنیم که همه چیز برای دشمنان ما آماده شود.
جان هانسمن می گوید ما نیاز نداریم صدها هزار نیور در افغانستان را زیر خطر قرار دهیم.
رامنی حرفش را قطع می کند و می گوید یعنی ناگهان خارج شویم؟
هانسمن می گوید« نه ، اما ماموریت ما در آنجا به پایان رسیده است. مهمترین هدف های مان مانند مرگ بن لادن انجام شده است. من قبول دارم که باید کم کم خروج کنیم اما ما می توانیم از تکنولوژی استفاده کنیم و شاید ده، پانزده هزار سرباز کافی باشد. بیشتر آنها می توانند نیروهای متخصص ما باشند.

ریک سانتورم، عضو سابقه مجلس نمایندگان
ریک سانتورم، عضو سابقه مجلس نمایندگان

مت رامنی واکنش نشان می دهد و می گوید اگر ما نیروهایمان به سرعت از افغانستان بیرون بکشیم این یعنی خودکشی. او می گوید برخی فرماندهان ما می گویند الان وقت مناسبی برای توقف و خروج نیروها نیست و من هم با آنها موافقم. شاین یعنی اینکه به آرامی و در طول چند سال، نیروهای مان را بیرون بیاوریم تا افغانستان را به دست طالبان نسپریم.

8:39
نیوت گینگریج می گوید بگذارید برگردیم به موضوع پاکستان. ما بن لادن را در افغانستان به قتل نرساندیم. او در پاکستان بود. این رابطه ما با پاکستان را به کمترین رساند.

ریک سانتورم ، برگردید به منطقه نگاه کنید. اسلامی های تندرو می گویند آمریکا دارد بیرون می رود ، آمریکا در ضعیف ترین شرایط هست. ما بخاطر سیاست ضعیف مان، داریم همان چیزی را انجام می دهیم که دشمنان ما در افغانستان و یا پاکستان می خواهند.

8:44
مجری مناظره ، تنفسی کوتاه اعلام کرد.

8:47
سوال کننده ای پرسیده است که اگر اسراییل به ایران حمله کند، آیا از آنها حمایت می کنید.
هیرمن کین پاسخ داد «اول من بررسی می کنم ببینم چه خبر است. مطمئن باشید که من با اسراییل خواهم بود.» او می افزاید اگر اسراییل نقشه معتبری داشته باشد و نقشه شفافی از پیروزی موجود باشد، آمریکای تحت امر او با اسراییل خواهد بود.
ران پال می گوید نه من با اسراییل برای حمله به ایران همراهی نمی کنم. قرار نیست چنین شود. به نظر من ایالات متحده آمریکا باید از مسیر راه اسراییل کنار برود و بگوید اگر اسراییل می خواهد به ایران حمله کند، این مساله آنهاست نه ما. در انتهای دهه هشتاد میلادی اسراییل تسهیلات عراق را بمباران کرد و من در کنگره بودم و گفتم اسراییل خودش می تواند مشکلات اش را حل کند. دوره جنگ های داخل نیست. اسراییل ده ها بمب دارد و می تواند از خود دفاع کند.
کین در واکنش گفت من گفتم اگر لازم باشد، حمایت می کنم.. برگردیم به افغانستان، اگر ما افغانستان را زود ترک کنیم ، ایران در خلاء ما به آنجا میروند....

نیوت گینگریج، سخنگوی سابق مجلس نمایندگان
نیوت گینگریج، سخنگوی سابق مجلس نمایندگان

مجری پاسخ را قطع کرد و گفت که در باره این موضوع ، بحث نمی شود بگذارید سوال دیگری بگیریم.

8:51
یکی از حاضرین پرسید ، 32 سال ایران تحریم شده آیا فایده ای داشته و اگر نه، چه باید کرد؟ آیا تحریم، ایران را از دستیابی به سلاح اتمی محروم می کند؟
ریک پری گفت بله. باید ادامه بدهیم و اگر من باشم ، بانک مرکزی ایران را تحریم می کنم. این چیزی است که رییس جمهوری فعلی آمریکا انجام نداد و ما باید انجام بدهیم. اوباما نشان داد که فاقد قدرت رهبری در این مورد است.
نیوت گینگریج هم در پاسخ به سوالی که اگر ما بانک مرکزی ایران را تحریم کنیم ، با گرانی نفت چه خواهیم کرد ، گفت من نگران نیستم ما منابع انرژی داریم. اگر ما جدی هستیم ، ما باید تحریم کنیم و نگذاریم بنزین به ایران وارد شود. همین کافی است که آن سقوط کنند. من از تحریم بانک مرکزی حمایت می کنم در عین حال تاکید دارم که باید از توان مان استفاده کنیم که تحریم بیشتر ایران بر بازار نفت تاثیر نگذارد.

8:55
باکمن با انتقاد از اوباما شروع کرد و گفت او درست عمل نکرده است. بگذارید واقعیت را بگویم. ایران اگر بمب داشته باشد ، به اسراییل حمله می کند ، به دوستان آمریکا حمله می کند و حتی به ما هم در آمریکا حمله می کند. آنها گفته اند می خواهند اسراییل را از روزی زمین محو کنند.

8:57
موضوع کمک های آمریکا به ایدز و مالاریا در آفریقا. آیا آمریکا باز می تواند مانند دوران جرج دبلیو بوش به آنها کمک کند؟

هیرمن کین، رییس و مدیرعامل سابق پیتزای پدرخوانده
هیرمن کین، رییس و مدیرعامل سابق پیتزای پدرخوانده

ریک سانتورم می گوید هر چند ما داریم خیلی از بودجه های مان را کاهش می دهیم اما باید به حضور و کمک مان در آفریقا کمک کنیم. این جزوی از افتخار و غرور ماست. ما باید ادامه بدهیم.
هیرمن کین می گوید این به اولویت های ما بستگی دارد و اینکه آیا موفقیت داشته ایم. اگر من رییس جمهور باشم اول نتایج را بررسی می کنم بعد تصمیم می گیرم.

9:00

با اینکه مناظره بین مت رامنی و ران پال درباره ادامه کمک یا عدم کمک به آفریقا گرم است اما مت رامنی بر می گردد به موضوع ایران-اسراییل.
او می گوید من اگر رییس جمهور شوم در اولین اقدام به ایران نشان می دهم با اسراییل هستم. ایران دارد بمب اتم می سازی. به شعارهای احمدی نژاد نگاه کنید. او دنبال یک نسل کشی دیگر است.

9:03
یکی دیگر از حاضران دربار کاهش بودجه نظامی آمریکا پرسید.
ران پال در این بحث می گوید :«طرح فعلی قطع و کاهش بودجه، سرانجامی جز فاجعه ندارد».
نیوت گینگریج پاسخ می دهد من موافق نیستم اما به تاریخ نگاه کنید. ما نازی ها را شکست دادیم ، ژاپن و ایتالیا را. آن هم در مدتی کوتاه. چون می خواستیم و جدی بودیم.
رامنی هم می گوید:«کنگره در حالی به قطع بودجه پرداخته که در واقع دارد امکان دفاع آمریکا را از بین می برد.

میت رامنی، فرماندار سابق ایالت ماساچوست
میت رامنی، فرماندار سابق ایالت ماساچوست

9:04
مجری از گینگریج دربار ایران و اسراییل پرسید او گفت من فکر می کنم باید از اسراییل حمایت کنیم اما توجه کنید که من نمی گویم که اسراییل را تشویق می کنم از سلاح اتمی برای حمله به ایران استفاده کنید. ما همه باید مراقب یک جنگ جهانی دیگر باشیم. دربار فعالیت هسته ای ایران، این آخرین گزینه است و زمانی باشد که رژیم فعلی به پایان رسیده باشد.

9:06
مجری از ریک پری درباره کاهش بودجه نظامی می پرسد، او می گوید این وضع مورد اعتراض من است. وقتی کمیته ویژه نتوانست موافق درباره آن بگیرد، باید وزیر دفاع به اعتراض ، استعفا دهد.

9:08
ریک سانتورم هم می گوید من با کاهش موافقم اما یک کاهش متوازن.

9:12
یکی از حاضرین، درباره کاهش کسری بودجه آمریکا پرسید.
نیوت گینگریج می گوید با استفاده از بودجه هایی که داریم، باید سعی کنیم. من همین دیروز درباره اصلاح خدمات اجتماعی یادداشت و پیشنهادی داده ام. ما باید این کسری بودجه را کمتر و کمتر کنیم.

9:15
میشل باکمن درابره کاهش کسری بودجه آمریکا از وضعیت فعلی انتقاد می کند و می گوید کسری بودجه ما از ده میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار افزایش یافته است. وقتی ما به چین بدهکاریم و به آنها بهره می دهیم، این فقط پول یا کسری بودجه ما نیست. این در واقع قدرت ماست که به آنها داده می شود.

9:16
مجری دومین تنفس کوتاه را اعلام کرد.

9:24
بحث با قاچاق مواد مخدر در مرزهای آمریکا شروع شده است: «آیا امکتان مداخله ارتش آمریکا برای مهار مرزها با مکزیک وجود دارد؟

ریک پری، فرماندار ایالت تگزاس
ریک پری، فرماندار ایالت تگزاس

ریک پری که فرماندار ایالت تگزار است و مرز های طولانی دارد به ونزوئلا اشاره می کند و ارتباط او با تهران. می گوید باید مرز های مان را امن کنیم اما از کارتل های مواد مخدر مهمتر ایران و ونزوئلا مهم هستند.
ران پال هم می گوید ما به مرزهای افغانستان و پاکستان فکر کردیم اما انگار از مرز های خودمان غافلیم. جنگ روی مواد مخدر پایان گرفته است. او تاکید می کند در حال حاضر قربانیان مرگ بر اثر مصرف مواد مخدر با تسخه پزشک بیش از مرگ قربانیان قاجاق غیر قانونی است.

9:26
مجری از ران پال می پرسد شما می گویید نباید با مواد مخدر مبارزه کند. ران پال می گوید به هر حال برخی از این مواد مخدر جنبه درمانی و آرامبخش دارد.

9:28
یکی از حاضران پرسید چطور می شود که آمریکا دوباره میزبان مهاجران ماهر شود.

ریک سانتورم می گوید چین در حال حاضر سعی کرده در اقتصاد همه را کنار بزند. ما باید از مهاجران قانونی حمایت کنیم تا آنها بیایند و توانایی های خودشان را نشان دهند.
هیرمن کین هم می گوید ما می دانیم اکثر تروریست ها از مرز افغانستان می آیند پس واقعا ما باید مرض هایمان را امن کنیم.

9:30
نیوت گینگریج درباره میلیون ها مهاجر غیر قانونی در آمریکا می گوید، به آدم های داخل این سالن نگاه کنید. از کجا آمده اند. مجسمه انیشتن در بیرون نگاه کنید. او هم مهاجر بود. ما باید یه سیستمی داشته باشیم که بتوانیم به مهاجرت نظم بدهیم. برخی در اینجا ریشه دارند. ما باید این مهاجران را قانونی اعلام کنیم.
میشل باکمن هم مخالفت می کند و می گوید من موافق نیستم که میلیون ها مهاجر غیر قانونی را یک شبه قانونی کنیم. ما می خواهیم کسانی را داشته باشیم که شیمی بدانند یا مهندس باشند اما می توانیم در دیگر کشورها به آنها پیشنهاد کنیم ویزا بگیرند بیایند اینجا، نه اینکه به مهاجران غیر قانونی که سالها در آمریکا هستند ، یک دفعه بگویم شما قانونی اینجا هستید.

9:34
مت رامنی در واکنش به این دو می گوید «عفو به جذب کمک می کند». ما مغزها را باید به کشور بیاوریم. دکتر ، مهندس ، Ph.Dها باید بیایند اینجا. وقتی کسی غیر قانونی اینجا بیاید به او گرین کارت و اقامت دایم بدهیم ، بعد او خانواده اش را بیاورد. همین می شود که همه می آیند و خانواده شان را می آورند. در حالیکه من می گویم باید به سمتی برویم که مغز ها و نخبگان را بیاوریم.
نیوت گینگریج هم می گوید برخلاف شما ، من به ماجرا ، انسان دوستانه نگاه می کنم.

9:38
ریک پری هم می گوید اگر مرزهای مان را ایمن کنیم خیلی از مشکلات حل می شود. می توانیم مدت ها حرف بزنیم اما تا مرز های مان امن نباشد ، کاری نمی شود. این را به عنوان کسی که ده سال با ماجرا درگیر است می گویم.
مت رامنی می گوید ما نیاز داریم کسانی که می توانند به قدرت ما اضافه کنیم را دعوت کنیم.

9:40
مجری، وولف بلیتزر، سومین تنفس مناظره را اعلام کرد.

9:44
بحث به خاورمیانه و سوریه بازگشت. آمریکا چه منافعی دارد و چطور از آنها در خاورمیانه محافظت می کند. مجری از هیرمن کین پرسید آیا از تصمیم برای «منطقه پرواز ممنوع» برای سوریه حمایت نمی کنی، او گفت که ما باید یک نیروی نظامی قوی داشته باشیم و وقتی لازم شد ، از منافع خودمان حفاظت کنیم. متاسفانه ارتش ما روزبروز ضعیف تر می شود.

9:46
ریک پری پیشتر از طرح منطقه پرواز ممنوع برای سوریه گفته بود و یادآور می شود باید توجه کنیم که این اقدام شاید فایده ای نداشته باشد وقتی که سوریه شریکی چون ایران دارد. ایرانی که در صدد داشتن سلاح اتمی است.

9:48
جان هانسمن هم در بحث خاورمیانه به ایران می پردازد و می گوید دوستان به تحریم اشاره کردند. تحریم تاثیری ندارد. روسیه و چین به آسانی تحریم ها را دور می زنند. توجه کنید که اسراییل یکی از مهمترین شرکای ماست و ایران تهدیدی برای آن است.

9:49
یکی از حضار می پرسد چه می تواند آمریکا انجام دهد تا گروهایی مانند الشباب، به یک القاعده دیگر تبدیل شود؟

ران پال، نماینده سابق کنگره از ایالت تگزاس
ران پال، نماینده سابق کنگره از ایالت تگزاس

ران پال می گوید ما نمی خواهیم القاعده دیگری رشد کند اما اول باید بدانیم که چرا القاعده به چنین مسیری رفت. ما زمانی که در عراق منطقه پرواز ممنوع راه انداختیم در حقیقت به سمت تغییر حکومت عراق رفتیم. بعضی وقت ها بهتر است بگوییم مسایل دیگران به ما ربط ندارد.
القاعده چرا سربازان ما را می کشد چون می خواهند ما را از کشورشان بیرون کنند و اگر کسی به اینجا بیاید ، ما هم همینکار را می کنیم.

9:51
با اینکه موضوع قدرت گرفتند تندروهای مذهبی در سومالی است اما مت رامنی می گوید وقت برای منطقه پرواز ممنوع در سوریه نیست ما باید دخالت کنیم و باید فشار بیاوریم در کنار ترکیه و عربستان سوریه تا رژیم عوض شود.
ریک پری هم باز به ایران می پردازد و می گوید سوریه شریک ایران در صادرات تروریسم است.اگر ما درباره ایران جدی هستیم درباره سوریه هم باید باشیم.

9:54
مجری مناظره از کاندیداها خواست هر کدام مهمترین دغدغه امنیت ملی اش را بیان کند:
ریک سانتورم گفت ما در آمریکای جنوبی کوتاهی کردیم و باید فعالتر باشیم.
ران پال هم تاکید کرد اگر اگر کسی بخواهد
ریک پری هم می گوید همانطور که زمانی رونالد ریگان درباره شوروی هشدار داده بود ما باید درباره چین کمونیستی نگران باشیم.
مت رامنی هم می گوید الان حزب الله در آمریکایی جنوبی و ونزوئلا فعال است و از ایران کمک می گیرد و ما را تهدید می کنیم.
هیرمن کین هم می گوید ما باید بیشتر درباره امنیت ملی آمریکا بیشتر فعال باشیم.
میشل باکمن هم گفت ما صلح نخواهیم داشت در عراق چون سیاست رییس جمهوری مان درست نبود. از الشباب گفته شد. من در ایالتم مینیسوتا ، اخیرا از الشباب می شنوم و این یعنی اینکه تهدید به خانه ما رسیده است.
جان هانسمن هم گفت وقتی ما در خانه ضعیف هستیم ، چطور می توانیم ادعا کنیم که برای دنیا سیاست داریم.

10:00
مناظره پایان یافت. /پایان/

XS
SM
MD
LG