لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۵

ادامه اصلاحات اقتصادی و سياسی در کوبا


ادامه اصلاحات اقتصادی و سياسی در کوبا
ادامه اصلاحات اقتصادی و سياسی در کوبا

اصلاحات اقتصادی در کوبا، از جمله ايجاد بازار آزاد، درها را به روی بسياری از سرمايه گذاران و تاجران کوچک گشوده است ولی پيشرفت اقتصادی در آن کشور کمونيست به کندی صورت می گيرد.

حوليو سزار هيدالگو، صاحب يک پتيزا فروشی، می گويد که برخی ماه ها درآمد پيتزا فروشی خوب است ولی گاه او حتی پول برای خريد مواد اوليه را ندارد.

برغم اين مشکلات، حوليو که تا سال گذشته در يک نان پزی دولتی کار می کرد از اين که تجارت خود را دارد راضی است.

آقای هيدالگو می گويد: پس از يک سال توانستم به آنچه انتظار داشتم برسم. آن طوری که برنامه ريزی کردم نشد، اما توانستم تجارت خودم را داشته باشم.

در کوبا، برخی از تجارت های کوچک با شکست روبرو شدند و صاحبان آنها مجبور شدند برای ديگران کار کنند. ولی برغم چالش های بسيار، صاحبان تجارت های کوچک می گويند درهايی که برای بيش از نيم قرن به روی آنها بسته بود باز شده، آروزوهايشان به تحقق پيوسته و زندگيشان، تغيير کرده است.

رائول کاسترو اين سال اصلاحات اقتصادی را برای انقلاب کمونيستی آن کشور بسيار مهم خوانده است. اصلاحاتی که زمانی غيرقابل تصور بود ولی اکنون زندگی اجتماعی و اقتصادی شهروندان کوبا را تغيير داده است.

دولت پس از دهه ها ممنوعيت، در ماه اکتبر، خريد و فروش خودروهای دست دوم را آزاد کرد، و يک ماه بعد، خريد و فروش منازل را، و در اين هفته، بانک ها، اعطای اعتبار به صاحبان صنايع کوچک و کسانی را که می خواهند منازلشان را تعمير کنند، آغاز کردند.

حوليو می گويد: بعد از ۵۰ سال که کارکردن آدم برای خودش ممنوع بود حالا اجازه تجارت شخصی داده شده است. اين چيز تازه ای است. سالی پرکار و همراه با فداکاری بود.

يکی از بزرگترين اصلاحات آقای کاسترو ايجاد سرمايه گذاری های خصوصی و تجارت های کوچک بود تا از شمار حقوق بگيران دولتی کاسته شود. ۳۵۵ هزار نفر اجازه کسب دريافت کرده اند و نتيجه آن در همه جا قابل مشاهده است. در هاوانا و ساير شهرهای کوبا تابلوهای مغازه ها و تجارت های کوچک، ديده می شود.

ماريا رگلا سالديوار، که کمربند سياه تکواندو دارد، يکی از کسانی است که با دريافت اجازه کار، به آموزش خصوصی تکواندو پرداخته است. گرچه او کلاس خصوصی خود را در حياط پشت منزلش برگزار می کند، می گويد در آمدش بسيار بيشتر از حقوق دولتی است و خوشحال است که می تواند در مورد شرايط مالی خود تصميم بگيرد.

ماريا می گويد: در يک سال پيشرفت زيادی ديده ام. توانستم کم کم پول جمع کنم تا بتوانم اين لباسی را که تنم است، بخرم.

اما اين پيشرفت ها برای احيا اقتصاد در حال نزع کوبا کافی به نظر نمی رسد.

در همين حال رائول کاسترو، رييس جمهوری کوبا، می گويد دولت او در روزهای آينده نزديک به ۳ هزار زندانی را به دلايل انساندوستانه عفو خواهد کرد. آقای کاسترو اين خبر را روز جمعه در پارلمان آن کشور اعلام کرد.

بنظر می رسد يکی از انگيزه های اين اقدام ديدار پاپ بنديکت از کوبا در سال آينده ميلادی باشد. پاپ بنديکت، رهبر کاتوليکهای جهان است.

رائول کاسترو به وضعيت الن گراس، شهروند آمريکايی که زندانی شدن او به تيرگی روابط دو کشور افزوده است، اشاره ای نکرد. وی به جرم وارد کردن تجهيزات مخابراتی به کوبا به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.

آقای کاسترو گفت: به رغم نبود اراده سياسی در آمريکا برای بهبود روابط، کوبا بر پيشنهاد خود برای عادی کردن روابط، پابرجا است.

XS
SM
MD
LG