لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۴

سفارتخانه‌های آمریکا و کوبا، روز دوشنبه بازگشایی می‌شود


روسای جمهوری آمریکا و کوبا اردیبهشت امسال با هم دیدار کردند.
روسای جمهوری آمریکا و کوبا اردیبهشت امسال با هم دیدار کردند.

روابط ایالات متحده آمریکا و کوبا روز دوشنبه، ۲۰ ژوئيه، ۲۹ تير پس از نيم قرن، با بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور، وارد عرصه ای نوين خواهد شد.

باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا ارديبهشت امسال به نشانۀ تمايل ايالات متحده به پايان نيم قرن مناسبات قهرآلود کشورش با کوبا، در گردهمايی رهبران کشورهای آمريکای لاتين در پاناما به رائول کاسترو، رئيس جمهوری کوبا دست دوستی داد.

آقای اوباما چندی پيش گفت، مناسبات دو کشور بايد زودتر از اين ها از سر گرفته می‌شد.

سفارت آمريکا در سال ۱۹۶۱، در پی عمليات نظامی و نافرجام معروف به خليج خوک ها در جنوب کوبا بسته شد. اين عمليات به دستور جان اف کندی، رئيس جمهوری وقت آمريکا و با ارزيابی اشتباه سی آی ای، سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا و همدستی ضد انقلابيون کوبا برای سرنگونی فيدل کاسترو صورت گرفت، اما به يک وقفۀ پنجاه ساله در مناسبات سياسی دو کشور، تحريم اقتصادی کوبا و رنج و تنگدستی شهروندان آن منجر شد.

حال پس از گذشت ۵۳ سال، ساختمان حفاظت از منافع آمريکا در هاوانا از روز دوشنبه ۲۹ تیر، به عنوان سفارت ايالات متحده آمريکا در کوبا رسماً کار خود را آغاز می‌کند. رويدادی که از نظر بسياری از مردم کوبا تغيير اميدوار کننده‌ای است.

مارک هنسن، از دفتر واشنگتن در امور آمريکای لاتين از این اتفاق به عنوان یک رویداد فوق العاده یاد کرد اما راجر نوريگا تحليلگر سياسی از مؤسسۀ انترپرايز در آمريکا، این اتفاق را مانند دادن پاداش در مقابل کارهای خلاف توصیف کرد. او گفت: «به نظرم حالا ديگر بايد معیارهای خود را پايين بیاوریم تا بتوانیم پرچم خود را در هاوانا نصب کنيم. ما با اين کار نه از حقوق بشر دفاع می‌کنيم، نه از دموکراسی.

اما با وجودی که اين حرکت از ديد بسياری قابل تأييد و اميدوار کننده است، بخشی از معاملات دو کشور به خاطر ادامه بخش‌هايی از تحريم‌های تجاری آمريکا بر کوبا همچنان محدود خواهد ماند. ولی در نهايت از آنجا که هدف نهایی آمريکا لغو کامل تحريم‌های اقتصادی کوباست بسياری از واحد تجاری خرد و کلان، به ويژه کشاورزان ، آن را در کل تحول خوبی می‌دانند.

وندل شومان، کشاورز اهل ايلنويز، معتقد است که این اتفاق برای بخش کشاورزی بسیار مهم است: «بازار واقعی ما آنجاست. هزينه حمل و نقل به کوبا بسیار پایین است. ما بايد کالاهايی توليد کنيم که آنها احتياج دارند.»

البته عادی شدن مناسبات دو کشور تنها به رشد صادرات آمريکا محدود نمی شود، آمريکا هم بازار مناسبی برای واردات کالاهای کوبايی ست.

کارشناسان اقتصادی می‌گويند با لغو تحريم‌های کوبا، صادرات آمريکا به اين کشور تا سال ۲۰۲۰ سه برابر بيشتر خواهد شد، هزاران شغل در آمريکا بوجود خواهد آمد و کشاورزان آمريکايی بازارهای بيشتری برای فروش کالاهای خود خواهند داشت.

XS
SM
MD
LG