سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارشی اعلام کرد که ۱۱۰ خبرنگار در سراسر جهان در سال ۲۰۱۵ میلادی جان خود را از دست داد و شمار بیشتری نیز به هنگام فعالیت در کشورهایی که انتظار می رود آرام و صلحآمیز باشند، بطور آگاهانه هدف قرار گرفتهاند.
در گزارش سالانه سازمان گزارشگران بدون مرز که روز سهشنبه منتشر شد، آمده است که ۶۷ روزنامه نگار هنگام انجام وظایف خود کشته شدند، در حالی که ۴۳ نفر دیگر به دلایل نامعلوم جان خود را از دست دادند.
بر اساس این گزارش، عراق و سوریه در سال ۲۰۱۵ خطرناکترین مکانها برای خبرنگاران بودند، و به ترتیب ۱۱ و ۱۰ نفر در آنها کشته شدند.
در ردیف سوم فرانسه قرار گرفته که هشت روزنامه نگار در ماه ژانویه (زمستان گذشته) در اثر حمله به دفاتر نشریه طنز شارلی ابدو کشته شدند.
گزارشگران بدون مرز شهر حلب در جنوب سوریه را یک "میدان مین" برای روزنامه نگاران توصیف کرده و میگوید "خبرنگاران که از سال ۲۰۱۱ در مناقشه بین گروه های مختلف گرفتار شدهاند، قربانیان دوگانه هستند که توسط گروه هایی مانند داعش، جبهه النصرت و ارتش آزاد سوریه به گروگان گرفته میشوند یا آن که رژیم (بشار) اسد آنها را دستگیر میکند."
گزارش بویژه نقش رو به گسترش گروههایی را که منحصر به کشور خاصی نبوده و اغلب جهادی هستند – مانند گروه داعش – در ارتکاب خشونت علیه روزنامه نگاران برجسته کرده و میگوید در سال ۲۰۱۴ دو سوم روزنامه نگارانی که کشته شدند در مناطق جنگی بودند، اما در سال ۲۰۱۵، دقیقا خلاف آن بود و "دو سوم در کشورهایی که در صلح بودند، جان خود را از دست دادهاند."
در آخرین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، بالا بودن رقم قربانیان مطبوعات را "بیشتر ناشی از خشونت آگاهانه علیه روزنامه نگاران" و نشانه شکست برنامههای حفاظت از اهالی رسانه دانسته و از سازمان ملل متحد خواسته است که در این زمینه اقدامی انجام دهد.
کریستوف دلوار دبیرکل سازمان گزارشگران بدون مرز، که مقر آن در پاریس است، ایجاد "ساز و کار ویژهای برای اجرای قوانین بین المللی حفاظت از روزنامه نگاران" را کاملا اساسی دانسته و میگوید "گروههای بدون کشور مرتکب خشونت و بی رحمی هدفمند میشوند، در حالی که بسیاری از دولتها به تعهدات خود بر اساس قوانین بین المللی عمل نمیکنند."