لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۸

آیا استرس ناشی از بحران کرونا می‌تواند بر عادت ماهیانه تاثیر بگذارد


دکتر بث شوارتز، متخصص زنان و زایمان در کالج پزشکی سیدنی کیمل دانشگاه تامس جفرسون آمریکا، می‌گوید به تازگی سوال‌های زیادی از بیماران خود در مورد لکه دیدن، خونریزی، همینطور به هم خوردن برنامه عادت ماهیانه، و یا پریود نشدن دریافت کرده است.

خانم دکتر شواترز می‌گوید که استرس زیاد این روزهای سخت و بی‌سابقه می‌تواند بر روی عادت ماهیانه تاثیر بگذارد. او می‌گوید: «ما اصولا این تغییرات را در افرادی که به تازگی به دیابت یا سرطان مبتلا شده‌اند یا به طور ناگهانی در شرایط استرس‌زا قرار گرفته‌اند، می‌بینیم.»

استرس ناشی از بحران شیوع کرونا نیز بدون شک می‌تواند بر چرخه عادت ماهیانه تاثیر بگذارد.

به گفته خانم دکتر شوارتز استرس، تغییرات در فعالیت‌‌‌‌‌‌ها و روال عادی زندگی نیز بر روی عادات ماهیانه خانم‌ها بی‌تاثیر نیست. این امر حتی می‌تواند در مورد زنانی که قرص ضدبارداری مصرف می‌کنند نیز صادق باشد.

به گفته دکتر شوارتز، تغییر در روال زندگی و فعالیت‌های روزانه ممکن است موجب شود که قرص ضدبارداری را در ساعات متفاوتی مصرف کنید یا حتی آن را فراموش کنید. ولی باید توجه داشته باشید که مصرف قرص ضدبارداری هنگامی موثر است که هر روز به طور مرتب و در یک زمان معین مصرف شود.

آیا پریود نامنظم از روی استرس خطرناک است؟ ​دکتر شوارتز می گوید نخست آن که اگر سوالی دارید و یا نگران هستید همیشه با پزشک خود مطرح کنید. با وجود این که بیشتر مطب‌ها ممکن است در طول تعطیلی شهرها بسته باشند، ولی می‌توانید از طریق تلفن با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر خونریزی نامنظم همزمان با مصرف قرص ضدبارداری و با شروع مصرف منظم قرص‌های هورمونی قطع نشد، با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر بیش از دو روز خونریزی شدید و سنگین داشتید (به این معنی که هر ساعت یکبار مجبور به تعویض پوشاک بهداشتی خود شدید)، احساس سرگیجه، درد قفسه سینه، تنگی نفس، و یا تندی طپش قلب کردید، با پزشک خود تماس بگیرید. این‌ها همه مواردی هستند که باید فورا با پزشک خود در میان بگذارید تا مطمئن شوید که این‌ علائم نشان‌دهنده مشکل جدی‌تری نیست.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG