کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل با حضور جو بایدن آغاز به کار کرد؛ گزارش آرش سیگارچی از اسکاتلند
در پایان روز نخست کنفرانس تغییرات آب و هوایی در گلاسگو، رهبران به یک ضیافت دعوت شدهاند. در این عکس جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا و نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل حضور دارند. پیشتر، آقای بنت گفته بود قصد دارد با دیگر رهبران از جمله ماکرون در مورد ایران صحبت کند
دوشنبه شب قبل از ضیافت شام رهبران شرکت کننده در کنفرانس تغییرات اقلیمی گلاسکو (کوپ۲۶)، پیام ملکه بریتانیا پخش شد. او به خاطر توصیههای پزشکی در گلاسکو حاضر نشد و در پیام خود از رهبران جهان خواست با هم همکاری کنند چون اگر اکنون فکری برای چالش تغییرات اقلیمی نشود، در آینده سایر مشکلات در مقابل این مساله، بی اهمیت خواهند بود.
همزمان با کنفرانس تغییرات اقلیمی گلاسکو (کوپ۲۶) گروهی از فعالان مدافع محیط زیست مقابل شعبههای چند بانک معروف جهانی در شهر گلاسکو تجمع کردهاند. آنها میگویند با وجود تلاشها برای کاهش گازهای گلخانهای، بانک همچنان برای کسب سود بیشتر، در پروژههای سوخت فسیلی سرمایهگذاری میکنند.
آمریکا پیشنهاد برای امضای پیمانی داده که جلوی نشت گاز متان گرفته شود. گاز متان که مصرف صنعتی و خانگی دارد، یکی از قویترین گازهای گلخانهای است. گاز متان ۸۰ برابر بیشتر از دی اکسید کربن در گرم کردن زمین تاثیر دارد. آمریکا میگوید با تعمیرات تاسیسات نفت و گاز، نشت این گاز به مقدار قابل توجهی کاهش میابد.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند در کنفرانس تغییرات اقلیمی گلاسکو (کوپ۲۶) گفت که این کشور تا سال ۲۰۷۰، انتشار کربن خود را به صفر میرساند. هند تاکنون از برنامههای کاهش گازهای گلخانهای عقب بود اما تحلیلگران میگویند این اعلام نخست وزیر هند، تصمیم مهمی است. کشورهای غربی وعده دادهاند به هند برای انرژی های تجدیدنظرپذیر به جای سوختهای فسیلی کمک کنند.
یکی از طرحهای کنفرانس تغییرات اقلیمی گلاسکو، مقابله با تخریب جنگلها و احیای آن است. جنگلها میتوانند یک سوم گازهای گلخانهای را جذب و بی اثر کنند. در یک دهه گذشته تخریب جنگلها کاهش داشته است. یک گزارش از سال ۲۰۱۹ میگوید در هر دقیقه در جهان، مساحتی به اندازه سی زمین فوتبال، جنگل از بین میرود.
چین میگوید حاضر نیست به طرح آمریکا و دیگر کشورها برای نگهداشتن گرمای زمین تا ۱.۵ درجه بپیوندد. پیشتر در توافق پاریس موافقت شده بود اقداماتی صورت بگیرد تا میانگین دمای زمین در چند دهه آینده، به نسبت دوران پیشاصنعتی، تنها ۲ درجه سانتیگراد گرمتر باشد. آمریکا و برخی کشورها میخواهند این عدد را به ۱.۵ درجه کاهش دهند. چین میگوید با همان توافق پاریس موافق است.
قرار است در پایان روز دوم کنفرانس تغییرات اقلیمی در گلاسکو، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در یک کنفرانس خبری شرکت کند و به سوالات خبرنگاران پاسخ بدهد.
صدای آمریکا این کنفرانس خبری را زیرنظر دارد و نکات مهم آن را روی وبسایت و شبکههای اجتماعی منتشر خواهد کرد.
🔴 خبر فوری| جو بایدن در انتهای سفر به گلاسکو در یک کنفرانس خبری شرکت کرد. رئیس جمهوری آمریکا از عدم حضور رهبران چین و چین کنفرانس تغییرات اقلیمی گلاسکو انتقاد کرد و گفت انتظار داشت آنها با حضور در این نشست، برای کمک به حل مشکلات پیش رو کمک کنند.