جان کری، وزیر خارجه آمریکا و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا روز سه شنبه به کنگره آمریکا می روند تا به تلاش ها برای جلب حمایت قانونگذاران آمریکایی از توافق جامع اتمی با ایران ادامه دهند.
عمده قانونگذاران کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان با توافق اتمی ایران مخالف هستند. کنگره آمریکا حدود ۷ هفته دیگر فرصت دارد تا در مورد توافق اتمی با ایران که برنامه اتمی این کشور را در ازای رفع برخی تحریم ها محدود می کند، نظر خود را بگوید.
شورای امنیت سازمان ملل متحد هفته گذشته در قطعنامه ای، شرایط مندرج در توافق اتمی ایران را تایید کرد. قانونگذاران جمهوریخواه آمریکایی به اقدام دولت آمریکا که متن پیش نویس قطعنامه را پیش از اتمام بررسی توافق در کنگره به شورای امنیت داده بود، انتقاد کردند.
طبق قطعنامه شورای امنیت، یک جدول زمانی برای برداشته شدن تحریم های ایران تعیین شده است و تحریم ها ممکن است تا پایان سال جاری میلادی، حدود ۵ ماه دیگر، برداشته شود.
جان کری و ارنست مونیز که بارها با دیپلمات های ایرانی دیدار و گفتگو کرده اند، روز سه شنبه به همراه جک لو، وزیر خزانه داری آمریکا به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا می روند تا در مورد توافق اتمی ایران به قانونگذاران این کمیته توضیح دهند.
این سه وزیر دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، هفته گذشته نیز در جلسه مشابهی در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا شرکت کردند. آقای کری در آن جلسه گفت رد توافق اتمی با ایران، پشت کردن به بهترین فرصت حل مسالمت آمیز فعالیت های اتمی ایران است.
باراک اوباما گفته است که هرگونه مصوبه کنگره را که مانع اجرای توافق اتمی ایران شود، وتو خواهد کرد. اما جمهوریخواهان برای رد وتوی رئیس جمهوری آمریکا، دست کم در مجلس سنا، به ۶۷ رای نیاز خواهند داشت که به معنای هم نظر کردن برخی از سناتورهای حزب رقیب، یعنی حزب دموکرات خواهد بود.