تحقیقات جدیدی توسط «بلومبرگ» نشان می دهد که خشکسالی مداوم در برزیل در کنار تقاضای رکورد شکن برای قهوه – خصوصا در بین نسل هزاره – موجب کمبود قهوه در آینده نزدیک خواهد شد.
از آنجا که تولید قهوه در برزیل کاهش یافته، تقاضا برای قهوه اتیوپی معروف به «عربیکا» بالا رفته و موجب بالا رفتن قیمت این کالا نیز شده است.
برزیل تولید کننده ۳۰ درصد قهوه جهان است اما سال هاست که دچار خشکسالی شده و به نظر می رسد به دلیل تغییرات آبو هوایی کره زمین، خشکسالی همچنان ادامه پیدا کند و تولید قهوه و کیفیت آن در این کشور نیز همچنان کاهش یابد.
یک تحلیلگر در وب سایت «نقد قهوه» می گوید مشکل خشکسالی در برزیل همزمان با یک افزایش بسیار بزرگ در تقاضا برای قهوه در سراسر دنیاست.
حدود نیمی از قهوه آمریکا (۴۴ درصد) توسط نسل هزاره مصرف می شود.
بر اساس گزارش بلومبرگ مصرف قهوه در نسل هزاره نسبت به سالهای قبل بالا رفته در حالیکه در نسلهای پیشین یعنی افراد بالای ۴۰ سال مصرف قهوه کم شده است.
البته مشکل کمبود قهوه تنها به برزیل محدود نمی شود. کشورهای دیگری که صادرات قهوه یکی از منابع اصلی درآمد است، مانند اندونزی، هندوراس، نیکاراگوئه، کلمبیا، ویتنام و گوآتمالا نیز از سال ۱۹۹۰ میلادی جزو ۱۰ کشوری بوده اند که بیشترین آسیب را به دلیل تغییرات آب و هوایی کره زمین متحمل شده اند.
بر اساس یک گزارش تحقیقاتی توسط سازمان آب و هوا، نیمی از مناطقی که قهوه در آن کاشت می شود تا سال ۲۰۵۰ نابود خواهد شد.