متوسط دمای هوا در زمین در سال ۲۰۱۵ در سطح جهانی رکورد شکست و یک درجه گرمتر شد.
به گفته رئیس سازمان جهانی هواشناسی اثرات تغییرات آب و هوایی سبب شده متوسط درجه حرارت یک درجه سانتیگراد در مقایسه با دوره ماقبل صنعتی بالاتر برود. بیشتر بخوانید
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا امیدوار است بتواند رهبران شرکت کننده در کنفرانس تغییرات آب و هوایی در پاریس را به ضرورت اقدام برای کاهش آلودگی هوا و مهار گرمایش زمین متقاعد کند.
آقای اوباما اعلام کرده بود که در نشست پاریس بر پایبندی ایالات متحد آمریکا به تعهدات آب و هوایی اش تاکید خواهد کرد.
طرح رئیس جمهوری آمریکا برای کاهش میزان آلودگی هوای ایالات متحده با مخالفت شدید جمهوریخواهان مواجه است.
در حاشیه کنفرانس تغییرات آب و هوایی، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین با هم دیدار کردند. آمریکا و چین از جمله کشورهایی هستند که بیشترین گازهای گلخانه ای را در جهان تولید می کنند.
دانشمندان می گویند اگر هر چه سریعتر فکری برای کاهش گازهای گلخانه ای نشود، اتفاقاتی چون خشکسالی، کمبود آب و غذا، فقر و جنگ و نبرد افزایش میابد. پیش بینی آنها این است که گرمای زمین، ظرف ۱۵ سال آینده ۱۰۰ میلیون نفر را به فقر می کشاند.
از ایران، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور ایران عالیترین مقامی است که در این نشست حضور دارد.
خانم ابتکار گفته است در صورت برداشته شدن تحریمهای بینالمللی علیه ایران، این کشور قادر است که آلودگی گازهای گلخانهای را بهشدت کاهش دهد.
این کنفرانس در حالی برگزار می شود که سازمانهای مدافع حفاظت از محیط زیست می گویند رهبران کشورها برای نجات زمین باید اختلافات را کنار بگذارند.
کنفرانس تغییرات آب و هوایی، با سخنان بان کی مون به طور رسمی آغاز شد.
معترضان به کنفرانس تغییرات آب و هوایی یک بالن به آسمان فرستادند. آنها خواستار اقدام عاجل رهبران کشورهای جهان برای کاهش گازهای گلخانه ای هستند. در حالی رهبران برخی کشورها در این نشست حاضرند که کشورهای آنها بیشترین تولید کننده گازهای گلخانه ای هستند.