لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۵

ابراز نگرانی نسبت به وضعیت یک زندانی سیاسی در مشهد؛ مجازات انتقاد از خامنه‌ای، محرومیت از ملاقات و مراقبت‌های پزشکی


محمدحسین سپهری،‌ از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴ فعال سیاسی»
محمدحسین سپهری،‌ از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴ فعال سیاسی»

محمدحسین سپهری، ‌زندانی سیاسی و یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ فعال سیاسی در انتقاد از علی خامنه‌ای، از اول مرداد ماه ممنوع الملاقات شده است و در حال حاضر وضعیت جسمانی مناسبی ندارد.

فاطمه سپهری، خواهر این ‌زندانی سیاسی، در گفتگو با صدای آمریکا گفت که این زندانی سیاسی در حالی دوران محکومت خود را در زندان وکیل آباد مشهد سپری می‌کند که «به بیماری گوارشی و مشکل خون‌رسانی به عروق گردن مبتلا است و باید برای درمان به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شود؛ اما تا امروز نتوانسته است تحت معالجه قرار بگیرد.»

خانم سپهری می‌گوید که خانواده این زندانی سیاسی از دی ماه سال ۹۸ در تلاش هستند او را برای معالجه به بیمارستانی خارج از زندان منتقل کنند؛ اما تا به امروز با وجود پیگیری‌های متعدد و ملاقات با معاون دادستان مشهد و مقامات زندان، این امر صورت نگرفته است. به گفته خانم سپهری، این فعال سیاسی زندانی تنها دو بار برای انجام برخی آزمایش‌ها به خارج از زندان منتقل شده است.

محمد حسین سپهری، یکی از امضاءکنندگان نامه درخواست استعفای آیت‌الله خامنه‌ای، موسوم به «بیانیه ۱۴ فعال سیاسی» یا «بیانیه ۱۴»، در تاریخ ۲۰ مرداد ۹۸ به همراه برخی دیگر از امضاءکنندگان آن بیانیه ۱۴ بازداشت شد. او در دو پرونده جداگانه مجموعا به ۶ سال زندان تعزیری،‌ یک سال زندان تعلیقی، و دو نوبت شلاق - هر نوبت ۷۴ ضربه - محکوم شده است.

فاطمه سپهری، که خود نیز از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ و زندانی سیاسی سابق است، می‌گوید،‌ بعد از آزادی، در تاریخ ۳۱ تیر توانسته است نامه‌ای از آقای طباطبایی، معاون دادستان مشهد، مبنی بر انتقال برادرش به بیمارستان بگیرد. خانم سپهری می‌گوید که برادرش را نهایتاً دو هفته پیش به بیمارستان بردند و پس از انجام برخی آزمایش‌ها بار دیگر او را به زندان برگرداندند.

به گفته خانم سپهری، این زندانی سیاسی با پیگیری‌های مجدد خانواده برای دومین بار روز یکشنبه ۶ مهر ماه به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شد. پس از انجام آزمایش‌های لازم، دکتر اعلام کرده است که وضعیت سلامت آقای سپهری نگران کننده است و او باید هر چه سریعتر برای درمان اقدام کند. خانم سپهری می‌گوید با آن که خانواده هزینه درمان را پرداخت کرده‌اند، اما هنوز تاریخی برای آغاز درمان اعلام نشده است و از آن تاریخ از وضعیت محمدحسین سپهری نیز اطلاعی در دست نیست.

خانم سپهری همچنین به صدای آمریکا گفت که به دلیل افشاگری‌های محمدحسین سپهری در رابطه با وضعیت زندان وکیل‌آباد و اجرای احکام گسترده اعدام در این زندان، ملاقات‌های این زندانی سیاسی از اول مرداد ماه قطع شده است و او تنها می‌تواند در حضور ماموران امنیتی از دفتر حفاظت زندان با خانواده خود تماس تلفنی داشته باشد.

بازجویی از خواهر زندانی

خانم سپهری در ادامه گفتگوی خود با صدای آمریکا گفت،‌ روز یکشنبه ۳۰ مهر ماه آقای سپهری در تماسی تلفنی اعلام کرده است که او بار دیگر به اداره اطلاعات مشهد، که ساختمان آن در نزدیکی زندان وکیل‌آباد مشهد است، منتقل شده و از خانم سپهری خواسته شده است که برای ملاقات به آنجا مراجعه کند.

خانم سپهری گفت: «پس از ملاقات با برادرم در حضور بازجوی پرونده، که فردی به نام محمدی بود،‌ من را برای پاره‌ای از سوالات به اتاق دیگری منتقل کردند.» خانم سپهری می‌گوید که همان بازجو، به همراه دو نفر دیگر، از او در رابطه با کمک‌رسانی مالی به همسر یک زندانی سیاسی، بازجویی کردند.‌ به گفته خانم سپهری این بازجویی به اعترافات اجباری شباهت داشت و در آن برای اذیت و آزار خانم سپهری تصاویری از اعترافات اجباری و تلویزیونی این زندانی سیاسی را پخش کرده‌اند.

در این ملاقات آقای سپهری همچنین اعلام کرده است که روز چهارشنبه ۲۶ شهریور، توسط مسئول حفاظت بند ۶-۱ زندان وکیل‌آباد مورد بی احترامی و فحاشی قرار گرفته و سپس به بند ۱۰۲ زندان وکیل‌آباد که محل نگهداری اشرار است منتقل و در آنجا هم توسط گروهی از زندانیان مورد ضرب و شتم قرار گرفته، ضرب و شتمی که باعث بیهوش شدن این زندانی سیاسی شده است.

به گفته خانم سپهری این زندانی سیاسی در نهایت پس از پیگیری‌های خانواده‌اش بار دیگر به بند قبلی خود منتقل شده است.

فاطمه سپهری در پایان گفتگوی خود با صدای آمریکا گفت: «‌صدای من و امثال ما را، به گوش افرادی که مدافع حقوق بشر هستند برسانید. همه باید برای تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی تلاش کنیم. جمهوری اسلامی هیچ حق و حقوق انسانی را رعایت نمی‌کند. از زمان آغاز این حکومت در انقلاب ۵۷ تا به امروز حتی یک نقطه سفید هم در پرونده جمهوری اسلامی نیست و تنها کار آن ظلم،‌ و ایجاد رعب و وحشت است.»

محمد حسین سپهری به همراه هاشم خواستار، محمد نوری‌زاد، زرتشت احمدی‌راغب، رضا مهرگان،‌ محمدرضا بیات، کمال جعفری یزدی، گوهر عشقی (مادر ستار بهشتی)، حوریه فرج‌زاده (خواهر شهرام فرج‌زاده از کشته‌‌شدگان اعتراض‌های سال ۸۸)، محمد کریم‌بیگی، جواد لعل‌محمدی، محمد ملکی، محمد مهدوی‌فر، و عباس واحدیان شاهرودی امضاکنندگان نامه درخواست استعفای خامنه‌ای بودند.

اواسط مرداد ماه سال ۹۸ نیز، ۱۴ تن از زنان کنشگر مدنی از جمله فاطمه سپهری،‌ گیتی پورفاضل، و شهلا انتصاری با توجه به نابرابری‌ها و مشکلات زنان در ایران، با انتشار نامه‌ای خواستار عبور از جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شدند.

پیشتر مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی، امضاکنندگان این نامه‌ها را به تلاش برای «طراحی فتنه جدید» متهم کرده بودند. بسیاری از امضاکنندگان این دو نامه بازداشت شده‌اند.

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامه‌نگارانی شده‌اند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا نیز می‌گوید که رژیم ایران در دو سال اخیر هزاران معترض، فعال مدنی، نمایندگان کارگران و سایر اصناف را بازداشت کرده است.

XS
SM
MD
LG