لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۲

سپاس نامه مدیرعامل خانه سینما


سپاس نامه مدیرعامل خانه سینما
سپاس نامه مدیرعامل خانه سینما

در پی اعلام پشتیبانی قاطع خانواده سینما و بویژه فیلمسازان برجسته ایران از محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما در برابر حملات تندروان وزارت ارشاد و جوادشمقدری، معاونت سینمایی وزرات ارشاد اسلامی که عقب نشینی وزارت ارشاد و پایان تهدیدات خصمانه علیه خانه سینما را در پی داشت، مدیرعامل خانه سینما نامه سپاسگزاری از همکاران خود در سینما را منتشر کرد. این نامه آشکارا نشانی از کامیابی یک حرکت مسالمت آمیز صنفی در برابر همه سیاستهای افراطیون حاکم در خود دارد. به گزارش روابط عمومي خانه سينما، متن سپاس‌نامه‌ی محمدمهدی عسگرپور(مديرعامل خانه سينما) در حمايت صنفی اعضای جامعه اصناف سينمايی به شرح زير است:

همكاران گرانمايه

سپاس خدای را كه درميان همكاران هنرمند و منزلت‌شناسی، حيات مديريتی خود را سپری می‌كنم كه هركدامشان باعث سربلندی كشورمان هستند.

بدون شك حمايت روشن و منزلت‌مدار شما؛ كار را برای من و مديران بعدی خانه‌مان دشوار كرد. بي‌شك هركس كه علاقه‌ای و لو اندك به سينمای ايران داشته باشد از اين همه صداقت و حميت صنفی به وجد می‌آيد. من نيز به درگاه خداوند متعال برای اعطای امكان شايستگی به خودم برای صداقت خدمت و برای پيوستگی پيروزی سينمای ارزشمدار ايران – اسلامی دعا می‌كنم.

ذات كار و فعاليت صنفی سينما در شناخت، دسته‌بندی و الويت‌گذاری نيازها و خواسته‌های فعالان عرصه سينماست و پس از آن تدوين برنامه و پيگيری و پايمردی برای اجرای آنهاست. نيازها و درخواست‌هايی كه از حداقل تامين رفاه اجتماعی چون بيمه بيكاری، و از كار افتادگی(مصرح در ميثاق ملی و قوانين موضوعه كشوری) آغاز و با تامين مولفه‌های امنيت شغلی پيوستگی و تا ضرورت مشاركت موثر در تدوين آيين‌نامه‌ها، ‌مقررات و لوايح و طرح‌هايی كه به فعاليت سينمايی مربوط می‌شود، گسترش می‌يابد.

همكاران ارجمندم، آنچه در طی اين دو سال و اندی برعهده هيات‌مديره خانه نهاده بوديد با همفكری و هم‌انديشی، مدون و مستند شد. اندكي از آن به نتيجه رسيد و انبوهی از آن عليرغم پيگيریهای مستند از مسئولان دولتی و عمومی برجای ماند. برخی مسئولان با اين توهم كه همه آنچه را كه سينمای ايران می خواهد، می‌دانند خود را مستغنی از مشورت با صنف قلمداد می‌كنند و خواسته‌ها و مطالبات صنفی را به جبران سوء‌تدبير و بی‌كفايتی‌شان، سياسی تلقی می‌كنند. اين جاست كه بايد با هوشياری نقادانه بكوشيم تا با گفتار و رفتارمان خدای ناكرده به بدخواهان پراكنده در كمين سينمای انسانی و ارزشمدار ايران بهانه‌ای ندهيم.

سينمای ارزشمدار ايران برخاسته و برآمده از اصول چهارگانه جمهوری اسلامی يعنی: استقلال، آزادی، جمهوريت و اسلاميت است به خود و همگان ازجمله مسئولان دولتی و عمومی كه به وكالت مسئوليت تدبير جامعه را برعهده دارند، سفارش می‌كنم كه مشورت روشمند در اموری را كه به معيشت و آينده شاغلان يك حرفه سرو كار دارد سرلوحه مشی و منش‌شان قرار دهيم.

همكاران گران‌سنگ؛ بار ديگر حميت صنفی و شهامت پايمردی در حمايت از كيان صنفی‌تان را مي‌ستايم.

محمدمهدی عسگرپور

همزمان با این رویداد اعلام شد: انتخابات هیئت مدیره خانه سینما نیمه آذرماه برگزار می​شود. این در حالی ست که ماه​های پایانی حضور مدیران کنونی این نهاد صنفی با سختی​ها و مشکلات بسیاری چون اختصاص نیافتن بودجه و بروز مشکلاتی با معاونت امور سینمایی سپری می​شود، اما آنچه در میان هجوم این حواشی کمتر مورد توجه قرار می​گیرد انتخابات پیش روی خانه سینماست؛ برنده این انتخابات می​تواند تصویری از وضعیت سینما در دو سال آینده ارائه دهد.

مروری بر تشکیل خانه سینما:

خانه سینما در سال 1368 به همت سیدمحمد بهشتی، محمدمهدی حیدریان و سیدفخرالدین انوار تاسیس شد و در ابتدای کار هیئت پنج نفره منتصب از سوی این افراد فعالیت خود را برای راه​اندازی اصناف سینمایی آغاز کردند. منوچهر عسگری​نسب، عبدالله اسفندیاری، محمدمهدی دادگو، مهدی مسعودشاهی و محسن مخملباف به عنوان این گروه انتصابی کار خود از تاریخ شهریور 1368 فعالیت خود را شروع کردند. در همین تاریخ نخستین اساسنامه خانه سینما تصویب شد. در این دوره به تدریج حرفه​های مختلف سینما انجمن​های خود را تشکیل دادند و به خانه سینما پیوستند. در انتهای این دوره 19 انجمن صنفی موجودیت خود را اعلام کرد و در پی آن نخستین انتخابات هیئت مدیره خانه سینما برگزار شد.

با حضور نخستین گروه منتخب اعضای صنوف ابتدا مکان خانه سینما در محل فعلی مشخص شد و جلسات هیئت مدیره در آن برگزار شد. در آن سال​ها برای نخستین بار علاقمندان به سینما با عنوان خانه سینما مواجه می​شدند.

هیئت مدیره سوم خانه سینما در سال 1373 کار خود را آغاز کرد و مهمترین اتفاقی که در دوره این هیئت مدیره روی داد تحقق یافتن بیمه تأمین اجتماعی اعضای انجمن‌ها بود. این دوره مصادف بود با دوران معاونت سینمایی مهدی فریدزاده و تحقق این امر با حمایت‌ها و کوشش​های او امکان‌پذیر شد و 1300 نفر در نوبت اول تحت پوشش بیمه​های تأمین اجتماعی قرار گرفتند.

گروه چهارم مدیران خانه سینما از سال 1375 کار خود را شروع کردند و در این دوره مدیرعامل خانه سینما برای به نتیجه رساندن بهتر امور دارای سه معاونت شد؛ معاونت اداری مالی، معاونت فرهنگی و معاونت روابط عمومی و امور بین الملل. در این مقطع بود که آیین‌نامه حراست از امنیت شغلی به تصویب رسید. نخستین جشن بزرگ سینمای ایران نیز در این سال برگزار شد تا خانه سینما بیش از پیش جایگاه خود را تثبیت کند.

در دوره پنجم روی کار آمدن هیئت مدیره خانه سینما امور فرهنگی و برگزاری برنامه​های سخنرانی و بزرگداشت​ها گسترش یافت و در دوره ششم، پنجمین جشن سینمای ایران همزمان با صدسالگی سینما با شکوه و عظیم​تر از هر سال برگزار شد و تعامل جدی معاونت سینمایی با خانه سینما موجب شد نمایندگان خانه سینما جایگاهی ثابت و مشخص در امور تصمیم​گیری سینما برای تولید و نمایش آثار داشته باشند.

در دوره هفتم معاونت سینمایی بودجه​ای مشخص را برای خانه سینما تعیین و تشکیل شورای عالی سینما به تصویب رسید و در دوره هشتم موضوع مالیات هنرمندان از سوی خانه سینما به صورت جدی مورد بررسی قرار گرفت، هرچند دوران حضور این گروه در خانه سینما بسیار کوتاه بود و بعد از سه ماه تمامی اعضای هیئت مدیره استعفا دادند.

برپایی غرفه خانه سینما در جشنواره فیلم کن را می​توان یکی از مهمترین اقدامات نهمین دوره هیئت مدیره خانه سینما دانست. در دهمین دوره هیئت مدیره خانه سینما این نهاد صنفی با جذب اسپانسرهای بسیار توانست استقلال خوبی به لحاظ مالی به دست آورد و جشن​های سینمای ایران دارای زیرمجموعه​های مختلف شد.

یازدهمین هیئت مدیره خانه سینما تلاش بالایی برای ایجاد امنیت شغلی و ارائه نمونه قراردادهای استاندارد انجام داد و سفر اعضای آکادمی اسکار به ایران و در ادامه سفر گروهی از سینماگران به آمریکا برای آشنایی با تکنولوژی سینما در آنجا و دیدار با اعضای آکادمی از مهمترین اقدامات هیئت مدیره خانه سینما در دو سال و نیم اخیر محسوب می​شود.

XS
SM
MD
LG