لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۱

مشاهده وبا در سقز؛ بیمار سابقه سفر به عراق داشت


شبکه بهداشت و درمان سقز از مشاهده وبا در این شهر خبر داده است. مدیر شبکه می‌گوید فرد مبتلا سابقه سفر به عراق را داشته است.

مقامات بهداشتی جمهوری اسلامی ایران همواره «ورود اتباع خارجی» به کشور را از دلایل شیوع وبا عنوان کرده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفته است که سال گذشته حدود ۳۶۰ مورد ابتلا به وبا در کشور ثبت شد.

موارد ابتلا به وبا در ایران معمولا همزمان با مراسم اربعین و بازگشت زائران بالا می‌رود.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت نیز پیش از این مراسم نسبت به بیماری‌های «گرمسیری»، «وبا»، و سایر «بیماری‌های واگیردار» هشدار داد.

در سال ۱۳۸۴، آمار بالای وبا در ایران باعث شد مقامات مجبور شوند به آن برچسب «اپیدمی» بزنند.

بررسی‌هایی که نتایجش در سال ۱۳۸۶ در فصلنامه بیماری‌های عفونی و گرمسیری منتشر شد نشان داد که از ۳۵۴ هزار نمونه‌ای که به آزمایشگاه‌های مراکز بهداشت کشور ارسال شده بود، هزار و ۱۳۳ مورد قطعی به وبا شناسایی شد.

همین بررسی نشان داد که اکثریت قاطع مبتلایان (بالای ۹۷ درصد) ایرانی و بقیه اتباع افغانستان و پاکستان بودند و ۱۲ نفر نیز جان خود را در اثر ابتلا به وبا از دست دادند.

در سال ۱۳۹۰، رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های منتقله از غذا و آب وزارت بهداشت در گفتگو با «خبرآنلاین» گفت که این وزارتخانه دستور داده تا آمار ابتلا و مرگ وبا اعلام نشوند.

بررسی‌های سازمان بهداشت جهانی نشان داده که وبا در سراسر جهان در حال افزایش است و تعداد موارد وبا از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ دو برابر شده است.

این نهاد بین‌المللی بهداشتی گزارش داده است که بزرگترین شیوع وبا- بیش از ۱۰ هزار مورد مستند یا مشکوک - در افغانستان، کامرون، جمهوری دموکراتیک کنگو، مالاوی، نیجریه، سومالی و سوریه رخ داده است.

وبا از طریق غذا یا آب آلوده به باکتری «ویبریو کلرا» منتقل می‌شود و در فرد بیمار ایجاد اسهال حاد و کم آبی شدید می‌کند.

وبا بیشتر در‌جوامعی که با چالش‌هایی مانند فقر، بحران‌های انسانی، آب و هوایی و جنگ دست و پنجه نرم می کنند شیوع پیدا می‌کند.

واکسن‌های خوراکی وبا موجود هستند ولی کمبود واکسن و افزایش نرخ شیوع این بیماری دسترسی به آن را در بسیاری از نقاط جهان دشوار کرده است.

در واکنش، سازمان بهداشت جهانی برنامه واکسیناسیون دو دوز خود را در پاییز گذشته با واکسیناسیون تک دوزی جایگزین کرد تا ذخایر موجود را افزایش دهد.

XS
SM
MD
LG