براساس یافته های یک گزارش پزشکی، افرادی که شکلات بیشتری مصرف می کنند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آن ها به یک سوم کاهش می یابد.
در گزارش تحقیقی جدید «نشریه پزشکی بریتانیا» (British Medical Journal ) مصرف شکلات می تواند خطر ابتلای به بیماری قلبی را تا ٣٧ درصد کاهش دهد.
پژوهشگران دانشگاه کمبریج پس از تحلیل اطلاعات مربوط به هفت تحقیق در مورد ١١٤ هزار نفر دریافتند که افرادی که شکلات بیشتر صرف می کردند، خطر ابتلای آن ها به بیماری های قلبی ٣٧ درصد کمتر و خطر وقوع سکته قلبی در آن ها ٢٩ درصد کمتر از افرادی بود که کمتر شکلات مصرف می کردند.
این محققان در پژوهش خود مصرف انواع شکلات تیره، شکلات شیری، نوشیدنی ها و دیگر شیرینی های حاوی کاکائو و شکلات را مورد ارزیابی قرار دادند.
در این گزارش آمده است محصولات کاکائویی حاوی فلاونویدها از این پتانسیل برخوردار هستند که به پیشگیری از نارسایی های متابولیک قلب کمک کند.
اسکار فرانکو، استاد بالینی بهداشت عمومی و یکی از نویسندگان این گزارش افزوده است که «بیش از یکی از مواد موجود در شکلات برای سلامت قلب مفید است. شکلات انواع آنتی اکسیدان و فلاونویدهایی دارد که ساختارهای پیچیده ای و عوامل مختلف آن، فرآیندهای شیمیایی پیچیده ای دارند که آمیزش آن ها برای بدن مفید هستند».
با وجودی که نویسندگان این گزارش به میزان و تکرر مصرف شکلاتی که برای کاهش خطر نارسایی های متابولیک قلب لازم است، اشاره ای نکرده اند اما دکتر فرانکو معتقد است که اثرات مثبت شکلات در مواردی نمایان می شوند که حداقل بیش از دو بار در هفته مصرف شوند.
در حالی که این پژوهش از منافع خاص مصرف میزان بیشتر شکلات حکایت می کند، اما خوردن بیش از حد آن به ویژه انواعی که حاوی شکر بالا و چربی هستند پیامدهای منفی و مضری همچون افزایش وزن، خطر ابتلای به فشار خون بالا، دیابت و نارسایی های کلی قلب و عروق به همراه خواهد داشت.
دکتر فرانکو بر رعایت اعتدال و میانه روی تاکید می کند و می گوید مصرف بیش از حد هر چیزی پیامدهای زیان باری بر سلامت افراد خواهد داشت.
وی می افزاید که ایده یافتن اثرات مثبت شکلات فقط راهی برای توجیه مصرف بیشتر آن به عنوان یک دسر خوشمزه نیست و بلکه این نظریه، دیدگاهی است که پیشینه آن «به قرن ها پیش و به دوران تمدن مایاها و آزتک ها برمی گردد. آن ها معروف بودند که از شکلات برای مصارف مختلف و از جمله پیشگیری از نارسایی های قلبی، سرفه و حتی به عنوان داروی مقوی غرایز جنسی استفاده می کردند».