پرزیدنت اوباما در سفر اخیرش به چین گفت که روابط بین ایالات متحده و چین هرگز چنین مهم نبوده است. رئیس جمهوری آمریکا افزود چالشهای قرن بیست و یکم چون ترمیم اقتصادی، منع تولید و گسترش تسلیحات هسته ای و تغییرات آب و هوائی بر هر دو کشور تأثیر میگذارند و راه حلهای مشترک می طلبند.
از نظر اقتصادی، دو کشور آمریکا و چین موافقت کردند که یک استراتژی رشد را پیگیری کنند که آمریکا بیشتر پس انداز کند ، کمتر خرج کند و بدهیهای دراز مدت را کاهش دهد و چین با تعدیل سیاستها یش بار دیگرتعادلی در اقتصادش ایجاد کند و به تقاضای داخلی شتاب بخشد.
از نظر منع تولید و گسترش تسلیحات هسته ای ،آمریکا و چین تعهد مشترک خود را جهت جلوگیری از گسترش سلاحهای هسته ای ابراز داشته اند. هر دو کشوردر مورد نیاز به از سر گیری هر چه زودتر مذاکرات شش جانبه برسر برنامه هسته ای کره شمالی به توافق رسیده اند. پرزیدنت اوباما گفت کره شمالی یک گزینش دارد و آن اینکه" این کشور میتواند شیوه رویاروئی و تحریک آمیز خود را ادامه دهد که به امنیت کمتر، رفاه کمتر و انزوای بیشترآن کشور در جامعه جهانی منجر می شود، یا اینکه می تواند با گزینش رعایت تعهدات بین المللی خود و مقررات مربوط به سلاحهای هسته ای به یک عضو کامل جامعه بین المللی تبدیل شود که زندگی بهتری برای مردمش در پی خواهد داشت."
بر همین منوال، آمریکا و چین موافقت کرده اند که ایران باید به جامعه جهانی اطمینان دهد که برنامه هسته ای اش صلح آمیز و شفاف است. پرزیدنت اوباما خاطر نشان کرد "اگر ایران این فرصت را از دست دهد با پی آمدهای آن روبرو خواهد شد."
در گفتگو با پرزیدنت هو، رئیس جمهوری چین، پرزیدنت اوباما بر باورهای آمریکا که همه مردان و زنان دارای حقوق بشر بنیادی هستند تأکید ورزید. رئیس جمهوری آمریکا یاد آور شد این اصول خاص آمریکا نیست ، بلکه حقوقی جهانی هستند که متعلق به همه ابناء بشر می باشند.
ایالات متحده بار دیگر تعهد خود به سیاست " چین واحد" را تأئید کرد. همانطوریکه پرزیدنت اوباما گفت:"من در گذشته به روشنی گفتم که سیاست دولت من در حمایت کامل از سیاست "چین واحد" است که در سه اعلامیه مشترک در چیدین دهه پیش در ارتباط با روابط ما با تایوان و همچنین در مناسبات مان با جمهوری خلق چین منعکس شده است. ما نمیخواهیم آن سیاست و آن خط مشی را تغییر دهیم."
با توجه به وابستگی کشورهای جهان بیکدیگر، موفقیت یک کشور نباید برای کشور دیگر هزینه داشته باشد. به همین دلیل است که آمریکا از یک چین به عنوان یک عضو قوی، مرفه و موفق جامعه ملل استقبال میکند.