لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۷

اختلاف‌نظر کشورهای اروپایی در مورد چین؛ شی جین‌پینگ وارد پاریس شد


شی جین‌پینگ و پنگ لیوان، رئیس جمهوری چین و همسرش، در فرودگاه اورلی پاریس، فرانسه. یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
شی جین‌پینگ و پنگ لیوان، رئیس جمهوری چین و همسرش، در فرودگاه اورلی پاریس، فرانسه. یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همزمان با اختلاف‌نظر میان برخی کشورهای اروپایی بر سر نحوه برخورد با چین، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین، سفر خود به سه کشور اروپایی را آغاز کرد.

خودروسازان اروپایی در حال از دست دادن جایگاه خود در رقابت با خودروهای برقی چینی یارانه‌ای هستند.

دیپلمات‌ها از وجود جاسوسان چینی در پایتخت‌های اروپایی نگران هستند. علاوه بر این، اصرار چین به همکاری دفاعی با روسیه موجب نگرانی اروپایی‌ها شده و به این ترس دامن زده که ارتش روسیه به اشغال اوکراین بسنده نکند.

اروپا و چین روابط اقتصادی گسترده‌ای دارند و ارزش تبادل تجاری دو طرف ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو در روز است.

رئیس جمهوری چین در جریان سفر خود مصمم است روابط با رهبران اروپایی را بازسازی و تعمیق کند.

شی جین‌پینگ روز یکشنبه وارد فرانسه شد و پس از آن به صربستان و مجارستان به عنوان دو کشور نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، سفر خواهد کرد.

واشنگتن که نگران تداوم حمایت اروپا از اهداف کلیدی سیاست خارجی خود است، سفر رئیس جمهوری چین به سه کشور اروپایی را از نزدیک رصد می‌کند. در مقابل، اروپا نیز به طور فزاینده‌ای نگران آینده حمایت آمریکا از متحدان اروپایی خود است.

شی جین‌پینگ در حالی در فرودگاه اورلی پاریس مورد استقبال گابریل اتال، نخست‌وزیر فرانسه، قرار گرفت که گروهی از معترضان با حضور در این فرودگاه خواستار فشار فرانسه بر چین در ارتباط با حقوق اقلیت‌های اویغور و تبتی شدند.

رئیس جمهوری چین ابراز امیدواری کرد سفرش به فرانسه موجب «همگرایی راهبردی» دو کشور شود و توسعه بیشتر روابط پکن و پاریس به گسترش «ثبات و انرژی مثبت در جهان پرتلاطم» کنونی کمک کند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، قرار است روز دوشنبه از همتای چینی خود استقبال رسمی کند. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، نیز قرار است به مذاکرات میان رهبران فرانسه و چین بپیوندد و در این دیدار خواستار سیاست‌های منصفانه‌تر تجاری و همچنین فشار چین بر روسیه برای پایان جنگ در اوکراین شود.

اتحادیه اروپا در پاییز سال گذشته تحقیقات درباره یارانه‌های چینی را آغاز کرد و ممکن است بر کالاهای برقی صادراتی از چین تعرفه وضع کند.

چین در لشکرکشی پوتین به اوکراین اعلام بی‌طرفی کرده اما مخالف یاد کردن از آن به عنوان «تهاجم» است. آمریکا و اروپا چین را متهم می‌کنند که توانایی روسیه در تهیه تسلیحات جنگی را تقویت می‌کند.

XS
SM
MD
LG