لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۲

واتسلاو هاول و دزموند توتو، خواستار آزادی برنده جایزه نوبل صلح شدند


دست کم ۴۰۰ تظاهرکننده روز یکشنبه در خیابان های منطقه تجاری هنگ کنگ و در مقابل یک ساختمان متعلق به دولت چین در این منطقه تجمع کردند
دست کم ۴۰۰ تظاهرکننده روز یکشنبه در خیابان های منطقه تجاری هنگ کنگ و در مقابل یک ساختمان متعلق به دولت چین در این منطقه تجمع کردند

واتسلاو هاول، رئیس جمهوری سابق جمهوری چک و دزموند توتو، اسقف اعظم آفریقای جنوبی، روز یکشنبه ضمن حمایت از لیو شیائوبو، برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۱۰، خواستار آزادی او شدند. آنان در مقاله ای مشترک که در روزنامه بریتانیایی «آبزرور» به چاپ رسید خواستار آزادی «بی قید و شرط» آقای لیو شدند.

آقای هاول و توتو، چین را به حمایت از «رژیم های سوء استفاده گر» و استفاده «خشن از زور» برای سرکوب انتقادها در داخل این کشور، متهم کردند. این چهره های سرشناس دموکراسی طلب در جمهوری چک و آفریقای جنوبی، همچنین گفتند اگر پکن می خواهد در جامعه بین الملل به عنوان «رهبری معتبر» قلمداد شود، باید تحت «اصلاحاتی اساسی» قرار گیرد.

همزمان صدها فعال دموکراسی طلب در هنگ کنگ، با برگزاری راهپیمایی خواستار آزادی «لیو شیائوبو»، دگراندیش چینی زندانی شدند.

دست کم ۴۰۰ تظاهرکننده روز یکشنبه در خیابان های منطقه تجاری هنگ کنگ و در مقابل یک ساختمان متعلق به دولت چین در این منطقه تجمع کردند. تظاهرکنندگان پرچم و پلاکارد در دست داشتند و شعارهایی برای آزادی لیو شیائوبو سر دادند.

تظاهرات در حمایت از فراخوان و تلاش های آقای لیو برای اصلاحات دموکراتیک در چین بود و تظاهرکنندگان، مقامات چینی را به آزادی «لیو شیا» همسر برنده جایزه صلح نوبل، از بازداشت خانگی ترغیب کردند.

علی رغم ادامه بازداشت لیو شیائوبو و اقدامات چین در ممنوعیت سفر خانواده این برنده نوبل صلح به خارج از کشور و دریافت جایزه، کمیته نوبل قرار است روز جمعه در اسلو، پایتخت نروژ مراسم اهدای جایزه را برگزار کند.

لیو شیائوبو، یکی از نویسندگان «منشور ۰۸» است. این منشور خواستار اصلاحات سیاسی و آزادی در کشور تک حزبی چین شده است.

مقامات چینی، سال گذشته او را به اتهام خرابکاری، به ۱۱ سال زندان محکوم کردند.

چین از تصمیم کمیته نوبل و انتخاب لیو شیائوبو برای جایزه صلح انتقاد کرده و دیپلمات های خارجی را برای تحریم مراسم اهدای جایزه تحت فشار گذاشته اند.

هنگ کنگ، مستعمره سابق بریتانیا است که قانون اساسی آن آزادی های مدنی غربی را تضمین می کند. آزادی هایی از قبیل حق تظاهرات علیه حکومت کمونیستی پکن، که اغلب توسط دولت چین رد می شود.

XS
SM
MD
LG