لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۵

تبلیغ کالاهای تجملی در چین ممنوع شد


بنا به گزارش روز چهارشنبه (٦ فوریه) روزنامه «China Daily»، چین در اقدام دیگری با هدف ریشه کنی فساد، آگهی های رادیو و تلویزیونی را که برای هدیه دادن تبلیغ می کنند ممنوع کرده است.

در این گزارش به بخشنامه «اداره دولتی رادیو، تلویزیون و فیلم» اشاره شده است که آگهی و تبلیغ برای کالاهای تجملی همچون ساعت های گرانقیمت و سکه های طلا «عامل ترویج ارزش های نادرست و تثبیت اخلاق اجتماعی ناخوشایند هستند».

«اداره دولتی رادیو، تلویزیون و فیلم» یک نهاد اعمال سانسور دولتی است که پس از به قدرت رسیدن حزب کمونیست تاسیس شد تا اطمینان حاصل شود که محصولات و کالاهای فرهنگی بر اساس ایدئولوژی و اهداف سیاسی این حزب ارائه می شوند.

اقدام پکن برای ممنوع کردن تبلیغات خاص همزمان با فرا رسیدن جشن های سال نو چین اتخاذ شده است و سیاست دیگری در مسیر تلاش مقامات چین با هدف ریشه کنی فساد و امری است که حزب کمونیست به طور علنی به وجود آن به صورت چالشی که شبیه مرگ و زندگی است، اذعان کرده بود.

هو جینتائو، رئیس جمهوری پیشین چین در کنگره حزب (کمونیست) در نوامبر سال گذشته نسبت به پیامدهای فساد در کشور هشدار داده بود.

وی گفته بود «مبارزه با فساد و استقرار یک دولت صادق و پاک موضع روشنی است که حزب از آن پیروی می کند و مسئله سیاسی مهمی است که مردم به آن توجه کرده اند. ناکامی ما برای کنترل و مقابله جدی با این مسئله (فساد)، نه تنها برای حزب کشنده خواهد بود، بلکه حتی می تواند عامل سقوط حزب و سرنگونی دولت باشد».

شهر نینگبو در شرق چین و سه شهرداری دیگر در استان مدرن و پیشرفته گوانگ دانگ در جنوب کشور در ماه ژانویه دستور دولت مرکزی برای افشای دارایی های خود را تصویب کردند و به مرحله اجرا گذاشتند.

چین در ماه دسامبر مقامات بلندپایه نظامی کشور را از حضور در جشن های بزرگ و شب نشینی هایی که مشروبات الکلی در آن ها سرو می شوند، منع کرد. مقامات پکن همچنین محدودیت هایی بر استفاده از پلاکاردهای خوش آمدگویی، پهن کردن فرش قرمز در مراسم رسمی، گل آرایی مراسم، اجرای کنسرت و برنامه های زنده و کادو و هدیه اعمال کردند.

شی، دبیر کل حزب کمونیست و ونگ گیشان، رئیس کمیسیون انضباطی این حزب از ماه نوامبر سال گذشته تاکنون برای سرکوب فساد قدم هایی برداشته اند. شی وعده داده است تا مقامات بلندپایه و دون پایه کشور را زیرذره بین قرار دهد و مقامات حزب کمونیست نیز اعلام کرده اند که طرح جدی برای مبارزه با فساد تدوین کرده اند.

هه بینگ، معاون دپارتمان حقوق «دانشگاه علوم سیاسی و حقوق چین» می گوید برداشتن یک قدم بزرگ و پشت سرگذاشتن موانع موجود برای چین حیاتی است و شی جن پنگ، رهبر آتی کشور از بحرانی که حزب حاکم او با آن روبرو است، آگاهی دارد.

او می گوید «شی نیز مثل پرزیدنت اوباما و مثل هر رهبر دیگری باید پس از تکیه زدن بر مسند قدرت اقدام عملی انجام دهد، مثل همه رهبران جدیدی که اقدامات سخت گیرانه و تغییرات جدید و رویکرد پیشرفته تری اتخاذ می کنند».

از زمان رسوایی مالی بو شیلای که بنیان کشور را به لرزه درآورد، ریشه کنی فساد به یکی از موضوعات جنجال برانگیز چین بدل شده است. آقای بو، رهبر سابق حزب در استان چونگ کینگ بود.

بو به سوء استفاده از مقام خود برای کسب منافع مالی و دریافت رشوه و دست داشتن در رشوه گیری اعضای خانواده اش متهم شده است. گو کیلایی، همسر بو به اتهام اختلاف نظر با یک تاجر بریتانیایی و قتل او در دادگاه محکوم شد. ونگ لیژون، رئیس پلیس پیشین نیز به تلاش برای مخفی کردن این قتل محکوم شد.
XS
SM
MD
LG