لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۴

۲۸ تن در حمله با کارد در چین کشته شدند


حملات مرگبار با کارد در چین بیسابقه نیست. در این جا مادری جراحات پسرش را در حادثه ای مشابه نشان می دهد. (گوانگشو: دسامبر ۲۰۱۲ )
حملات مرگبار با کارد در چین بیسابقه نیست. در این جا مادری جراحات پسرش را در حادثه ای مشابه نشان می دهد. (گوانگشو: دسامبر ۲۰۱۲ )
دیرگاه روز گذشته، در «حمله ای تروریستی و خشونتبار» در ایستگاه راه آهنی در شهر «کونمینگ» در جنوب غربی چین، مهاجمانی که هویتشان اعلام نشده، به روی مردم کارد کشیدند و دست کم ۲۸ تن را کشتند.

رسانه های دولتی چین امروز (یکشنبه) گزارش دادند که پنج تن از این مهاجمان با تیراندازی ماموران از پای درآمده اند.
پلیس همچنان در تعقیب پنج تن دیگر از عاملان این کاردکشی مرگبار است.

«شین هوآ»، خبرگزاری رسمی چین می افزاید: در این حمله ۱۶۲ تن دیگر مجروح شدند. این خبرگزاری می نویسد:
"این حمله خشونتبار تروریستی سازمان یافته و از پیش برنامه ریزی شده بود."

«یانگ هایفئی»، ساکن «کونمینگ» به شین هوآ می گوید گرم خریدن بلیت قطار بوده که گروهی را عمدتاً سیاهپوش را می بیند که به ایستگاه حمله آوردند و مردم را کاردآجین کردند:

"یکی را دیدم که با کاردی دراز یکراست به طرف من حمله کرد، و من با بقیه پا به فرار گذاشتم؛ آن هایی که کندتر می دویدند، گرفتار شدند و کارد خوردند و خونالود روی زمین افتادند."

تصویر های تکان دهنده ای که «سینا وئیبو»ی چین، نسخه چینی شبکه اجتماعی «توئیتر» منتشر کرده، پیکرهایی غرق در خون را نشان می دهد که بر کف ایستگاه راه آهن«کونمینگ» افتاده اند.

هنوز روشن نیست که عامل این حمله چه کسانی یا چه گروهی بوده اند.

تلویزیون دولتی چین از رفتن «منگ جیانژو» رئیس امنیت داخلی به محل این حادثه مرگبار خبر داده است.

کاربران « سینا وئیبو» یا توئیتر چینی، از آن بهره گرفتند تا جزئیات این حادثه را با دیگران در میان بگذارند، هر چند که مسوولان سانسور دولتی بسیاری از این روایات، بخصوص روایاتی را بسرعت حذف کردند که در آن ها درباره مهاجمان، با اشاره به مونث بودن یکی از آن ها سخن به میان آمده بود.

دیگر راویان این حادثه در توئیتر چینی، آن را قویاً محکوم خوانده اند.

این حمله در زمانی بخصوص حساس، در حالی روی داد که چین خود را برای برگزاری اجلاس سالانه آن کشور آماده می کند. این نشست سالانه که قرار است چهارشنبه آینده در پایتخت چین، «بیجینگ» (پکن سابق) برگزار شود، معمولاً با تشدید تدابیر امنیتی همراه است.

چین می گوید نخستین حمله انتحاری در آن کشور، مهرماه گذشته، در میدان «تیانآنمن» یا «صلح آسمانی» در بیجینگ روی داد که در آن، ستیزه جویان مسلحی از استان «سینکیانگ»، سرزمین مسلمانان اویغور تبار چین، دست داشتند.

بسیاری از این اویغورهای مسلمان از محدویت هایی که حکومت چین برای فرهنگ و مذهبشان ایجاد کرده بشدت ناخشنودند.

«هو شیجین»، سردبیر روزنامه انگلیسی زبان و با نفوذ «گلوبال تایمز» که ناشر آن روزنامه «خلق»، ارگان رسمی حزب کمونیست چین است، در توئیتر چینی خود نوشت که دولت با حد اکثر سرعت ممکن باید بگوید که در این حادثه خونین به چه کس یا کسانی ظنین است.

آقای «هو» همچنین نوشته است:
« اگر عاملان این حادثه جدایی خواهان سین کیانگ اند، بی درنگ باید اعلام شود چون به شایعات نباید اجازه داد که خلاء [اطلاعات صحیح] را پر کند."
XS
SM
MD
LG