لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۱

فرمول دولت برای ساخت مسکن؛ نفت ارزان برای چینی‌ها، خانه چینی برای ایرانی‌ها


خبرها حکایت از ورود شرکت‌های چینی در حوزه ساخت مسکن در ایران دارد.
خبرها حکایت از ورود شرکت‌های چینی در حوزه ساخت مسکن در ایران دارد.

یک مقام صنفی در صنعت ساختمان گفته است که ساخت مسکن توسط چینی‌ها مربوط به بحث «تهاتر نفت» است. به گفته او با این‌کار قرار است چینی‌ها بتوانند نفت ایران را ارزان‌تر دریافت کنند.

این اظهارات رئیس کانون انبوه‌سازان کشور است که گفته چون جزییاتی از این تهاتر منتشر نشده «نمی‌توانم مقایسه انجام بدهم و دقیق به شما بگویم چه چیزی برایشان جذابیت ایجاد کرده است.»

وب‌سایت «خبرآنلاین» با انتشار این سخنان به نقل از ایرج رهبر در حقیقت تا حدودی چرایی چراغ سبز جمهوری اسلامی به شرکت‌های چینی برای حضور در صنعت ساختمان را مشخص کرده است.

این وب‌سایت خبری همچنین به نقل از تحلیلگران بازار مسکن نوشته است که «متاسفانه علی رغم همه شعارهایی که داده می‌شود، هیچ مشکلی حل نشده است، بنابراین قرار نیست خارجی‌ها هم مشکل ما را حل کنند.»

وب‌سایت خبرآنلاین سابقه داستان ساخت خانه توسط چینی‌ها را به پاییز سال ۱۴۰۰ و همزمان با شروع ساخت مسکن دولتی در دولت ابراهیم رئیسی نسبت داده و نوشته است که از آن زمان دیگر هیچ صحبتی از آن نبود تا این‌که حالا، ماجرا شکل تازه‌ای پیدا کرده است.

اشاره این خبرگزاری به صحبت‌های حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران است که در گفتگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» که روز ۱۱ بهمن منتشر شده بود، از برنامه «محله‌‌‌سازی توسط شرکت‌های ساختمانی بخش خصوصی چین در مقیاس بالای ۱۰۰۰ واحد» بر روی اراضی «قهوه‌‌‌ای» یا همان زمین‌‌‌های ذخیره در مناطق ۹ تا ۱۶ تهران خبر داده بود.

پس از آن لطف‌الله فروزنده، معاون علیرضا زاکانی، شهردار تهران، روز ۲۵ بهمن در مورد چرایی سپردن ساخت‌ و ساز در تهران به شرکت های چینی‌ گفت که «چینی‌ها را آوردیم تا در تهران خانه بسازند، چون خودمان تکنولوژی صنعتی سازی مسکن را نداریم.»

همزمان با بالا گرفتن موضوع ورود چینی‌ها به صنعت ساختمان ایران، دبیر انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان نیز اعلام کرد که چین قرار است زندانی‌های خود را برای ساخت مسکن در ایران انتقال دهد. رامین گوران گفته بود که کسانی که در چین زندانی هستند، با مزد کمتر برای کار به سایر کشورها منتقل می‌شوند.

در واکنش به این اظهارات وزیر مسکن دولت ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه دوم اسفند، اعلام کرد «بیشتر به منابع مالی نیاز داریم تا تکنولوژی.»

گزارش‌ها نشان می‌دهد که شرکت‌های فعال در صنعت ساختمان‌سازی چین بیش از ۳۹۰ میلیارد دلار، بدهی دارند و همین موضوع حضور آنها در ایران را با ریسک‌های بسیاری همراه خواهد کرد.

دولت ابراهیم رئیسی که با شعار ساخت سالانه یک میلیون مسکن فعالیت‌های خود را آغاز کرد، تاکنون با گذشت بیش از ۲ سال و نیم، هنوز از هیچ پروژه‌ مطرحی در این زمینه بهره‌برداری نکرده است.

XS
SM
MD
LG